• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda ilk günün kazananları belli oldu

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda ilk günün kazananları belli oldu
Ana sponsorluğunu Heafey Group’un üstlendiği “2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda” yapılan ilk yarış sonuçları açıklandı. İstanbul Caddebostan - Adalar parkurunda çekişmeli geçen yarışta birinciliği Borusan Otomotiv Kadın Yelken Takımı aldı.

Yelken tutkusuyla yarış heyecanını birleştiren “2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası” nın
yapılan ilk yarış sonucu belli oldu. Heafey Group’un ana sponsorluğunda, Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde ve Marmara Yelken Kulübü’nün iş birliği ile düzenlenen Kupa’nın İstanbul Caddebostan - Adalar parkurunda gerçekleşen ilk gün yarışında birinciliği Borusan Otomotiv Kadın Yelken Takımı aldı. Onları sırasıyla Eker ve Arçelik’in Kadın Yelken Takımları takip etti.

Kıyasıya mücadeleye ev sahipliği yapan 2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na ilgi büyüktü.
Kupa için yarışan deniz tutkunu kadın yelkenciler yarın yapılacak yarışmayı heyecanla beklediklerini söylediler. 28 Temmuz Cuma günü itibariyle 3 gün sürecek Kupa’da şamandıra ve coğrafi olmak üzere toplam 6 yarış yapılacak. Yarışmanın büyük ödülü Miami’de 4 günlük tatil olacak. Kupa’nın sponsoru Heafey Group, birinci gelen takımın sporcularına Hilton Grand Miami Double Tree Oteli’nde ücretsiz konaklama hediyesi verecek.

2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda; Arçelik, Borusan Otomotiv, Eker, Fiba Faktoring, Ford Otosan, Ravago, Sahibinden.Com, Türk Telekom ve AÇEV kurumlarının takımları yarışacak. Etkinlik, 30 Temmuz Pazar günü öğleden sonra Marmara Yelken Kulübü’nde düzenlenecek Kupa Töreni ile sona erecek.

Kadınların yelken sporuna ilgilerini artırmak, kadının takımdaşlık ve mücadeleci ruhu ile doğayla uyumunu ortaya koymak ve ülkemizdeki kadın yelkenciliğini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen ‘Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’ Organizasyon Komitesi Üyesi Serap Gökçebay, yarış sonrası yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Kupa bu yıl da ilgi gördü. Gerçekleştirdiğimiz kupanın aynı zamanda kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da var. Her yıl Kupa gelirinin bir bölümü ile kadınlara yönelik çalışmalar yapan saygın bir sivil toplum kurumunu destekliyoruz. Bu sene de, geçen yıl olduğu gibi kadın ve aile konusunda yaptığı çalışmalarla ülkemizin önde gelen vakıflarından biri olan Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV’e katkı sağlayacağız ” dedi.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Organizasyon Komitesi Üyesi Diana Misim ise etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası çerçevesinde bu 2 yıl içinde toplam 13 kadın yelken takımı ile yaklaşık 150 kadın yelkenciye ulaştık. Bu sayının yüzde 80’nini yeni eğitim alan kadın yelkenciler oluşturmakta. Katılan kurumların yüzde 60 ‘ı ilk kez bu alana yönelip takım oluşturdu ve alanında en iyi yelken eğitim kurumlarından eğitim aldı. Ayrıca, kurumlar için yarışlar boyunca tekne kiralama ve teknisyen desteği gibi katkılarla sektöre ek değer de yaratıldı. Ülkemizde yelkenciliğin gelişimi için bu tür organizasyonlar çok önemli. Bundan sonraki yıllarda da sürekliliğini planladığımız kupamızın gördüğü ilgiden dolayı mutluyuz” dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde düzenlenen 2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası 2017’nin Ana Sponsorluğunu Heafey Group, Büyük Ödül Sponsorluğunu Ocean Conrad Resort Residences ve Lead Consulting Group, Kişisel Bakım Sponsorluğunu Bioderma üstlendi. Kupanın ürün sponsorları ise; Unilever (Elidor, Clear, Rexona, Dove, Signal), Dimes, Eti Form oldu. Hayaller Fabrikası’nın sosyal medya sponsoru olduğu Kupa’da Ant Roadshow ulaşım desteği verdi.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, 12-18 yaş genç kızların mental ve fiziki kapasitelerini artırarak güçlenmesini sağlayan “Kızlar Atakta” projesini destekliyor.
Kupa’yla ilgili haberlere ve görüntülere Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası twitter, facebook ve instagram sayfalarından ulaşılabilir.

yelken1-002.jpgyelken2-003.jpgyelken3-003.jpgyelken4-001.jpgyelken5.jpgyelken6.jpgyelken7.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim