• BIST 9703.23
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 19 °C

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda birinci Mercedes-Benz Takımı oldu

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda birinci Mercedes-Benz Takımı oldu
3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda 7-8 Eylül genel yarış sonuçlarına göre birinci Mercedes-Benz Takımı oldu. Onu Atak Akademi ve Permolit Team Ladies First Takımları takip etti.

Yelken tutkusuyla yarış heyecanını birleştiren “3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası”nda 7-8 Eylül genel yarış sonuçlarına göre birinci Mercedes-Benz Takımı oldu. Onu Atak Akademi ve Permolit Team Ladies First Takımları takip etti. Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde ve İstanbul Yelken Kulübü’nün işbirliği ile düzenlenen Kupa’da bugün Fenerbahçe / Dalyan açıklarında 2 turlu orsa pupa şamandıra yarışı yapıldı. Üç yarış planlanmasına rağmen 6-7 Knot hafif rüzgarda ancak bir yarış gerçekleşti. IRC 1 sınıfında birinciliği Atak Akademi, IRC 2 sınıfında birinciliği Burgan Bank, IRC 3 sınıfında birinciliği Permolit Team Ladies First Takımları aldı. 

3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda; Eker, Ford Otosan, Türk Telekom, Mercedes-Benz, Sahibinden. com, Burgan Bank, Doğuş Grubu, Dunapack Dentaş Packaging, Şenpiliç RC Girls Sailing Team, Permolit Team Ladies First, Atak Akademi, Sultans of the Sea, Pupa Doğuş Üniversitesi ve AÇEV kadın yelken takımları yarıştı.

Kadınların yelken sporuna ilgilerini artırmak ve ülkemizdeki kadın yelkenciliğini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen ‘Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’ Organizasyon Komitesi Üyesi Arzu Çekirge Paksoy yaptığı açıklamada, “İyiliğe yelken açıyoruz sloganıyla, ilk kez 2016 yılında düzenlediğimiz Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda bu yıl 14 takım yarışıyor. Gerçekleştirdiğimiz kupanın kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da var. Her yıl Kupa gelirinin bir bölümü ile kadınlara yönelik çalışmalar yapan saygın bir sivil toplum kurumunu desteklemeyi amaçlıyoruz. Üç yıldır Anne Çocuk Eğitim Vakfı-AÇEV’e katkı sağlıyoruz.” diye konuştu.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Organizasyon Komitesi Üyesi Diana Misim ise “Kupa kapsamında üç yılda toplam 35 kadın yelken takımı yarıştı. Bu takımların yüzde 70’ini yelkenle ilk kez tanışan kadınlar oluşturdu. Kupaya katılan kurumların çoğu ilk kez kadın yelken takımı kurarak konusunda uzman yelken eğitim kurumlarından ders aldı. Ayrıca, kurumlar için yarışlar boyunca tekne kiralama ve taktisyen desteği gibi katkılarla sektöre ek değer de yaratılıyor. Ülkemizde yelkenciliğin gelişimi için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Kupaya bu sene ilk kez bireysel takımların da katıldığını belirten Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Organizasyon Komitesi Üyesi Serap Gökçebay, “Bu kapsamda Kupa’da Şenpiliç RC Girls Sailing Team, Permolit Team Ladies First, Atak Akademi ve Sultans of the Sea takımları yarışıyor. Türkiye’de kadın yelkencilerin sayısını arttırmak için çıktığımız bu yolda her geçen yıl ilginin daha da artmasından mutluluk duyuyoruz.” dedi.

3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın sponsorları arasında HDI Sigorta, Şenpiliç, Koton, Elidor, Clear, Signal, Bioderma, Natracare, Kuşbakışı, Hayaller Fabrikası, Isd-Art ve P4 Training yer alıyor.

 

7-8 Eylül Genel Yarış Sonuçları

1. MERCEDES-BENZ

2. ATAK AKADEMİ

3. PERMOLIT - TEAM LADIES FIRST

4. EKER

5. BURGAN BANK

6. DUNAPACK DENTAŞ PACKAGING

7. FORD OTOSAN

8. TURK TELEKOM

9. SAHİBİNDEN.COM

10. PUPA - DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ

11. SULTANS OF THE SEA

12. AÇEV

13. DOĞUŞ GRUBU

8 Eylül Yarış Sonuçları

IRC-1

1. ATAK AKADEMİ

2. DOĞUŞ GRUBU

IRC-2

1. BURGAN BANK

2. EKER

3. FORD OTOSAN

IRC-3

1. PERMOLIT- TEAM LADIES FIRST

2. MERCEDES-BENZ

3. DUNAPACK DENTAŞ PACKAGING

4. PUPA- DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ

5. SAHİBİNDEN.COM

6. AÇEV

7. SULTANS OF THE

8. SEA

9. TURK TELEKOM

GEZGİN SINIFI

ŞENPİLİÇ- RC GIRLS SAILING TEAM

deniz-kizi-ulusal-kadin-yelken-kupasi’nda-birinci-mercedes-benz-takimi-oldu_1.jpgdeniz-kizi-ulusal-kadin-yelken-kupasi’nda-birinci-mercedes-benz-takimi-oldu_2.jpgdeniz-kizi-ulusal-kadin-yelken-kupasi’nda-birinci-mercedes-benz-takimi-oldu_3.jpgdeniz-kizi-ulusal-kadin-yelken-kupasi’nda-birinci-mercedes-benz-takimi-oldu_4.jpgdeniz-kizi-ulusal-kadin-yelken-kupasi’nda-birinci-mercedes-benz-takimi-oldu_5.jpgdeniz-kizi-ulusal-kadin-yelken-kupasi’nda-birinci-mercedes-benz-takimi-oldu_6.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim