• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 16 °C

Deniz Kılavuzluk A.Ş. yönetimine kayyum atandı!

Deniz Kılavuzluk A.Ş. yönetimine kayyum atandı!
Deniz Kılavuzluk A.Ş.(DEKAŞ) ile Marin Tug arasında süren hukuk mücadelesi sonuçlandı. İstanbul Anadolu 1. Ticaret Mahkemesinde görülen davada DEKAŞ için iflas erteleme kararı verilirken, denetime bir hukukçu ve bir mali müşavir atandı.

Recep CANPOLAT'ın Özel Haberi: Deniz Kılavuzluk A.Ş.(DEKAŞ) ile Marin Tug arasında süren ticari anlaşmazlık, İstanbul Anadolu 1. Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava ile karara bağlandı.

İstanbul Anadolu 1. Ticaret Mahkemesinde görülen davada, DEKAŞ için iflas erteleme kararı verilirken, DEKAŞ denetimine bir hukukçu ve bir mali müşavir olarak kayyum atandı.

Mahkemenin verdiği karara göre, DEKAŞ Yönetimi tarafından alınacak her türlü kararlar kayyum olarak belirlenen Hukukçu ve Mali Müşavirin onayı olmadan yürürlüğe giremeyecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
DEKAŞ YÖNETİM KURULU
17 Haziran 2015 Çarşamba 11:14
11:14
Sayın Yetkili,
1) Deniz Kılavuzluk A.Ş. (DEKAŞ) ile Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. arasında süren hukuk mücadelesi sonuçlanmamıştır. DEKAŞ’ın açtığı “Tahkim Heyeti Kararının İptali Davası” halen devam etmektedir.
2) Hukuki süreç sonuçlanmadan,
1- Recep Düzgit’in DTO Meclisinde yaptığı “DEKAŞ’ın çalışmalarını durdurmayacağız” beyanının tam tersine,
2- Anadolu 13. İcra Hukuk Mahkemesi ve onun 8. Yargıtay Hukuk Dairesi tarafından onaylanan “İcra yapamazsın” kararlarına rağmen,
“Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu” tarafından, hukukun arkasından dolanıp, DEKAŞ üzerine HMK’ya dayanarak sert biçimde icra ve haciz uygulatılarak DEKAŞ’ın çalışmaları durdurulmuştur.
3) “Hukuki süreçlerin uzaması” ve bu arada “Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından, hukuki süreçleri beklemeden DEKAŞ’ı icra / haciz uygulamaları ile ortadan kaldırarak, kendileri bu hizmetleri yapmak için izin almak istekleri” yüzünden DEKAŞ olarak, hukuki süreçler boyunca “DEKAŞ’a haciz / icra uygulamalarını önlemek” ve “DEKAŞ’ın normal çalışan bir şirket haline gelmesini sağlamak” üzere, DEKAŞ tarafından başvurularak, hukuki bir kalkan sağlayan “İflas erteleme kararı” alınmıştır.
4) İflas erteleme kararları sonucunda Mahkemeler şirketlere iki türlü kayyım atarlar; Birinci şeklinde “Kayyımlar Yönetim Kurulunun yerine geçerler”, ikinci şeklinde ise “Yönetim Kurulunun kararlarını yalnızca onaylarlar”. DEKAŞ’ın iflaslık durumu olmayıp, yalnızca “Hukuki Sürecin sona ermesini bekleme” ve “ hukuki sürecin sonunda ortadan kalkacağına inandığı haksız olan bir tazminatı ödememek” için zamana ihtiyacı vardır. Bu nedenle, DEKAŞ’a ikinci şekildeki gözetici kayyım atanmıştır. DEKAŞ Yönetim Kurulu olarak zaten her zaman yasalara harfiyen uyarak çalıştığımız için, Şirketimizin çalışmasında herhangi bir değişiklik olmayacak, eskiden olduğu gibi normal çalışmasına devam edecektir.
Son olarak DEKAŞ’ın, hizmet verdiği son 19 yıldır Türkiye’deki “Kılavuzluk Hizmetlerine” çağ atlattığını yerli yabancı tüm ilgililer bilmektedir. Acente ve armatörler tarafından, dünyadaki ve bizdeki mevzuatta yer alan “Acenteler kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerini veremezler” yasağına rağmen, kurdukları ve adında açıkça kendilerine yasaklanmış işleri yapmak için kurulduğu açıklanan “Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulunun” DEKAŞ’ı ortadan kaldırmak için yaptıklarını, Türkiye Denizcilik Tarihi ileride kara sayfalar olarak yazacaktır.
Bizim merak ettiğimiz, “Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulunun” yaptıklarından, tüm Yönetim Kurulu Üyelerinin haberi olup olmadığı ile Türkiye’nin “dürüst”, “donanımlı”, “kültürlü” ve “dünya görüşü geniş” acente ve armatörlerinin haberinin olup olmadığıdır.
DEKAŞ YÖNETİM KURULU
78.186.197.207
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim