• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Deniz Haber Ajansı'na uygulanan sansür, CHA tarafından manşete taşındı

Deniz Haber Ajansı'na uygulanan sansür, CHA tarafından manşete taşındı
Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Cumhuriyet Gazetesi ve Deniz Haber Ajansı'na uygulanan sansür, Cihan Haber Ajansı tarafından manşete taşınarak abonelerine servis edildi.

Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi ve Deniz Haber Ajansı'na yayınlanan iki haberin Sulh Ceza Hakimliği tarafından haberlerin URL'lerin erişime kapatılması, Cihan Haber Ajansı tarafından manşete taşınarak abonelerine servis edildi.

Cihan Haber Ajansı'nın "Sulh Ceza Hakimliği'nden basına 1 günde 2 sansür" başlığıyla abonelerine servis ettiği haberde, "Cumhuriyet gazetesinin Adana'daki MİT TIR'larında yakalanan silahlarla ilgili jandarma raporunu yayınladığı haberine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) sansür talebi geldi. TİB, talebine gerekçe olarak 29 Mayıs tarihinde aynı gazete tarafından yayımlanan “Erdoğan'ın yok dediği silahlar” başlıklı habere ilişkin verilen yayın yasağı kararını gösterdi. Öte yandan, aynı gün Deniz Haber Ajansı'nda yer alan "Palmali'ye ait M/T ADRIATIC MARINER isimli gemiye ‘Kaçak Akaryakıt' soruşturması açıldı" başlıklı haberin URL'si erişime kapatıldı." denilerek okuyucularına ulaştırdı.

CHA'nın Türkiye'de bulunan 452 gazete, televizyon ve haber sitesi abonelerine servis ettiği  "Sulh Ceza Hakimliği'nden basına 1 günde 2 sansür" başlıklı haber, Cihan Haber Ajansı'nın internet portalında da manşete taşındı.

HUKUK DEVLETİNDE BÖYLE BİR KARAR OLAMAZ

Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat'ın açıklamalarına da yer veren Cihan Haber Ajansı, internet sitelerine, mahkeme kararı ile uygulanan sansürü değerlendirdi.

Recep Canpolat yayınladıkları "Palmali'ye ait M/T ADRIATIC MARINER isimli gemiye ‘Kaçak Akaryakıt' soruşturması açıldı" başlıklı haberle ilgili Sulh Ceza Hakimliği'nin bir saatte karar verdiğini, 4 saatte de habere URL erişiminin engellendiğini söyledi. TİB ve Sulh Ceza Mahkemeleri'nin yayınladıkları haberle ilgili belgelerin gerçek olup olmadığına ve haberin gerçekliğinin sorgulanmadan karar alındığına dikkat çeken Canpolat, “Sadece Ukrayna'lı bir milletvekilinin suç duyurusunu yayınladık. Sulh Ceza Hakimliği kurulduğundan beri basına çok sayıda sansür uygulandı. Normal bir hukuk devletinde basına yönelik böyle kararlar verilemez. Sulh Ceza Mahkemesinin kararına avukatlarımızla itiraz edeceğiz ancak itiraz edeceğimiz mahkeme bir üst Sulh Ceza Hakimliği. Seçimlerden sonra ülkede yeni bir dönem başladı. Türkiye'de artık bu kadar rahat bir şekilde basına sansür uygulanmamalı.” şeklinde konuştu. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim