• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

Deniz ambulansları 24 saat teyakkuzda bekliyor

Deniz ambulansları 24 saat teyakkuzda bekliyor
Adalar’da yaşayan vatandaşların acil sağlık sorunlarına müdahale edebilmek için 4 istasyon ve 2 deniz ambulansı 24 saat teyakkuzda bekliyor. Adalar’daki acil vak'alara yerinde müdahale eden sağlık ekipleri ileri tetkik ve tedaviye ihtiyaç duyan hastaları 7-8 dakika gibi kısa bir sürede ana karaya ulaştırıyor.

Sağlık Bakanlığı, İstanbul’un Adalar ilçesinde yaşayan vatandaşların acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duydukları anlar için deniz ambulanslarını teyakkuzda bekletiyor.

Büyükada ve Kınalıada’daki istasyonlarda bekleyen deniz ambulansları, hastaları kara ambulansından teslim alarak yaklaşık 8 dakikada ana karaya çıkarıyor. Sahilde bekleyen başka bir ambulans ise deniz ambulansıyla getirilen hastayı alarak en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırarak acil müdahalenin yapılmasını sağlıyor.

Önceki gün arka arkaya 3 acil hastayı Adalar’dan Maltepe’deki İDO iskelesine taşıyan deniz ambulansları havadan görüntülendi.

Üç ayrı olayda şiddetli mide ağrısı, KOAH’a bağlı nefes darlığı ve kafa travması olaylarına müdahale eden sağlık ekipleri, durumun aciliyet teşkil etmesi üzerine hastaların üçünün de ana karaya nakledilmesine karar verdi. Adalar’daki sağlık tesislerinde hazır bekleyen ambulanslarla evlerinden alınan hastalar, en hızlı şekilde iskelede bekleyen deniz ambulansına teslim edildi. Hastaları teslim alan görevliler ise ana karaya ulaşana kadar deniz ambulansındaki donanımların yardımıyla hastalara müdahalede bulundu.

4 İSTASYON 24 SAAT TEYAKKUZDA

112 Anadolu Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Uzm. Dr. Yusuf Uğurlu, “Adalar ilçemizde 4 adet acil sağlık hizmetleri istasyonumuz bulunmakta. Kara ambulanslarıyla birlikte 2 adet de deniz ambulansımız bulunuyor. Bunların bir tanesi Büyükada’da, bir tanesi de Kınalıada’da konuşlanmış durumda. Hastaların naklinde, ilk başta Komuta Kontrol Merkezi’mize çağrı geliyor. Çağrıyı Büyükada, Heybeliada, Kınalıada veya Burgazada’da bulunan istasyon ekiplerimize bildirerek ilk değerlendirmesi yapılıyor. Bu değerlendirme sonucunda hastanın ileri tetkik ve tedaviye ihtiyacı olduğu görülürse deniz ambulansıyla ana karaya nakline, en uygun ve en yakın hastaneye naklini sağlıyoruz” dedi.

TAMAMEN YERLİ ÜRETİM

Günlük müdahale sayılarıyla ilgili bilgiler veren Uzm. Dr. Yusuf Uğurlu, “Mevsimsel olarak değişmekle birlikte, yazın günde ortalama 14 - 15 vak'a, kışın da 6 - 7 vak'anın naklini sağlıyoruz. Bu süreç Adalar’dan çıktıktan sonra ana karaya 7 - 8 dakika gibi bir süre alıyor. Mevcut deniz ambulanslarımızda 2 hastayı aynı anda nakledebiliyoruz. Kara ambulansımızda bulunan malzemelerin tamamı deniz ambulansımızda da bulunmakta. 2 hastayı aynı anda taşıyabilecek ekipmana sahibiz. Vantilatör, defibrilatör, gerekli tıbbi malzemeler mevcut. Tekneler de tamamen yerli üretim olarak Tuzla tersanesinde yapılan tekneler” diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim