• BIST 9530.47
  • Altın 2479.559
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.6648
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 19 °C

Deniz Akkaya köpekbalıklarıyla birlikte yüzdü

Deniz Akkaya köpekbalıklarıyla birlikte yüzdü
Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan Florya'daki İstanbul Akvaryum'da dalışlar başladır. Akvaryumun ilk misafiri Deniz Akkaya oldu. Akkaya Akvaryum’da, köpekbalıklarıyla yüzdü.

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan Florya'daki İstanbul Akvaryum'da dalışlar başladır. Akvaryumun ilk misafiri Deniz Akkaya oldu. Akkaya  Akvaryum’da, köpekbalıklarıyla yüzdü.

Yaklaşık 1500 deniz canlısının arasında 8 metreye dalan Akkaya, daha önce Phuket Adası’nda dalış yaptığını ve sertifikası olduğunu belirterek, herkese köpek balıklarıyla yüzmesini tavsiye etti. Dalış öncesi konuşan Deniz Akkaya, “Açık denizlerdeki o beyaz köpek balıklarından burada yok. Burada Limon var (bu tür biraz tehlikeli olduğundan bu dalışta yoktu), bir de benekli köpek balıkları var. Bunlar kesinlikle insanlara saldıran canlılar değil. Burada dalmak için daha önce dalmış olmanız gerekiyor. Kesinlikle sertifikanızı almanız gerekiyor. Emirgan’da yedik börekleri birazda suya atlayalım durumu yok!” dedi. Dalış brovesi olan herkes bundan böyle İstanbul Akvaryum’a dalış yapabilecek..

ORASI CENNET 

Daha önceden sertifikası olduğunu söyleyen Akkaya, “Balıklara nasıl davranmanız gerektiğini de biliyor olmanız lazım. Bunları biliyorsanız bence bir sorun olmaz.” dedi.İlk daldığında ki duygularını Deniz Akkaya “Orası Cennet diye düşündüm. Cennet aşağısı. Biz bilgisayar oyunları ile kendimize nice cennetler yaratıyoruz. Artık insanların bilgisayarda domates topladığı bir ortamda, Felix’in dünyaya atlamasına şaşırdığımız gibi, eskiden filmlerde olurdu, “Delinin biri dünyaya atlayacak” derdik, günümüzde her şey o kadar hızlı gelişiyor ki, ama orada durağan bir dünya var hiç değişmiyor. Gerçek bir dünya. Muhteşem bir dünya. Biraz insan aşağıya inince şunu hissediyor; ‘Biz bu doğaya napıyoruz?’. Bizim doğaya yaptığımızı, doğa bize yapmıyor! Biz doğayı pisletirken, dünyanın canına okurken onlar orada bir şekilde düzenleri var, orada bir denge içerisinde yaşamaya çalışıyorlar. Orada insan biraz dinleniyor diyebilirim. İnsanlar bir arada yaşayamıyorlar ya orada bir düzen var hepsi bir arada yaşıyorlar.” dedi.

BURADAKİ KÖPEK BALIKLARININ HİÇBİRİ ZARARLI DEĞİL

Yüzmeden önce köpek balıklarıyla ilgili bilgi aldığını söyleyen Akkaya, “Burada ki köpek balıklarının hiçbiri zararlı köpek balıkları değiller. Ölü balıklarla besleniyorlar. Ancak yalnız kaldığınızda sevmek için yaklaşıp kuyruğuna ya da başka bir bölgesine tutarsanız, sadece panik oldukları için ısırmak isteyebilirler. Onun dışında insan eti yemiyorlar. Ama köşeye sıkıştırırsanız kendini koruma amaçlı dişlerini gösterebilirler. Yapıları gereği köpek balıklarının dişleri dışarıda. Zaten göstermese de dişler gözüküyor. O nedenle biraz ürkseniz de bence çok güzel bir görüntü” dedi.

DAHA ÖNCE PHUKET ADASINDA DALDI

Daha önce hiç köpek balıklarıyla birlikte yüzmediğini söyleyen Deniz Akkaya, “Phuket adasında daldım. Açık denizlerde beyaz köpek balıkları olabiliyor. Onlar tehlikeli biraz tehlikeliymiş. Fok balıklarıyla besleniyormuş. Biz dalıp çıktığımız için biraz foklara benzetirlermiş, bahsettiğiniz köpek balıklarından burada yok zaten.” dedi

Köpek balıklarından korkuyor musunuz, sorusuna Akkaya, “Siz gelmeden önce biraz daldım. İş kazası herkese olabilir. Aşağıya düşebilirsiniz” diyerek gazetecilere takıldı. Deniz Akkaya, “Onların derdi bizle değil, onlar burada çok mutlular” dedikten sonra, kızı Ayşe ile birlikte ileride büyüyünce yeniden dalmak istediğini söyledi.

HERKESE TAVSİYE EDİYORUM

Deniz Akkaya dalış sonrası “Çok keyif aldım, dalış eğitimi almış herkese tavsiye ediyorum. Denizdeki köpek balıkları uzaktan tehlikeli geliyor ama dalınca hiçte öyle değil. Onlar çok naif canlılar. Canları yakılmadığı sürece kimseye zarar vermezler. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

deniz_akkaya.jpg

deniz_akkaya1.jpg

deniz_akkaya2.jpg

deniz_akkaya3.jpg

deniz_akkaya4.jpg

deniz_akkaya5.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim