• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

Demre Yat Limanı’na kruvaziyer iskele talebi

Demre Yat Limanı’na kruvaziyer iskele talebi
Demre'de başta belediye başkanı Süleyman Topçu olmak üzere ilçedeki STK'lar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ayrı ayrı dilekçeler göndererek, yapımı süren Demre Yat Limanı'na kruvaziyer iskele eklenmesini istedi.

Antalya’nın 'nın Demre İlçesi'nde yapımı süren yat limanına, inşaat çalışmaları tamamlanmadan kruvaziyer iskele eklenmesi istendi. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret Sanayi AŞ (DETUYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve Demre Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ayrı ayrı dilekçeler göndererek, yapımı süren Demre Yat Limanı'na kruvaziyer iskele eklenmesini istedi.

'KRUVAZİYER GEMİLER DEMRE'YE GELİR'

DETUYAP Başkanı Hasan Akıncıoğlu, "Demre'de devam eden 750 yat kapasiteli bir yat limanı inşaatı var. Henüz inşaatın ortasındayız. Bu yat limanı inşaatında yapılacak küçük bir değişiklik ve eklenecek 'Kruvaziyer Gemi Yanaşma İskelesi' sayesinde, dünya üzerinde yaşayan dil, din, milliyet ve ırk gözetmeksizin her ferdin tanıdığı 'Noel Baba' gibi ünlü bir kişinin yaşayıp, öldüğü, mezarı ve adıyla anılan kilise ve müzesinin yer aldığı ünlü bir cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Demre'ye kruvaziyer gemilerin uğramasına olanak yaratılacaktır" dedi.

'ÖNEMLİ TASARRUF SAĞLANACAK'

İskelenin yapılmasıyla Demre'nin önemli bir destinasyon haline geleceğini vurgulayan Akıncıoğlu, ilçeye deniz yoluyla 12 ay turist geleceğini ve Noel Baba Müzesi'ne gelen ziyaretçi sayısının da 1 milyona ulaşabileceğini kaydetti. Demre'nin özellikle Orta Avrupa limanlarından hareket eden 7 günlük tur programı uygulayan kruvaziyer gemilerin ulaşım menzili içinde kalması nedeniyle önemli bir avantaja sahip olduğuna dikkati çeken Akıncıoğlu, "Demre Yat Limanı'na henüz inşa edilmekte olan dalgakıranın küçük bir tadilat veya ilaveyle kruvaziyer gemilere yanaşma iskelesi eklenebilir. Bu yapıldığı takdirde çok önemli bir tasarruf sağlanacaktır. Ayrıca 'yat limanı olan yerde, kruvaziyer iskelesi olmaz' tezi son derece yanlıştır. Bunun en güzel kanıtı da İtalya'nın Genova Limanı'dır. Burada yat limanlarıyla kruvaziyer limanı yan yanadır. Bölgenin özelliği itibariyle kruvaziyer gemi iskelesinin sadece bu amaca yönelik olarak 'Kazıklı veya Dofen' sistemle inşası yapılabilir" diye konuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim