• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

Demiryolu Kesintisi Kuzeydoğu Eyaletlerinde Enerji Kıtlığına Neden Olabilir

Demiryolu Kesintisi Kuzeydoğu Eyaletlerinde Enerji Kıtlığına Neden Olabilir
Endüstri işçileri ve analistleri Çarşamba günü yaptığı açıklamada, demiryolu taşımacılığının önümüzdeki günlerde bir iş anlaşmazlığı nedeniyle kapanması halinde Kuzeydoğu ABD eyaletlerinin yakıt tedarikinde kesintilerle karşılaşabileceğini söyledi.

En kuzeydeki Doğu Kıyısı eyaletleri, ABD Körfezi'nden boru hattı teslimatlarını desteklemek için demiryolu sevkiyatlarına güveniyor. ABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA) verilerinin Temmuz ayında kalorifer yakıtı ve motorin stoklarının en az otuz yılın en düşük seviyelerine ulaştığını gösterdiği bölge, ülkedeki en büyük yakıt tüketicileri arasında yer alıyor.

Union Pacific ve Berkshire Hathaway'in BNSF'si de dahil olmak üzere büyük demiryolları, bir kapanmayı önlemek için 60.000 işçiyi temsil eden üç sendikayla Cuma günü saat 12:01'den önce geçici bir anlaşmaya varmalı. 

EIA verilerine göre, ülke çapında, kalorifer yakıtı ve mazot içeren distilat stokları mevsimsel olarak 2000'den beri en düşük seviyelerinde.

New England ve Orta Atlantik eyaletlerinde durum daha vahim. Maine'den Maryland'e uzanan bu bölgede stoklar, EIA'nın 1990'da verileri tutmaya başlamasından bu yana mevsimsel olarak en düşük olan 16,6 milyon varilde.

Kapatmayı bekleyen bazı nakliyeciler, yakıt karıştırma bileşenleri de dahil olmak üzere ABD'de tehlikeli madde taşımayı çoktan durdurdu.

2.000'den fazla vagonu yöneten bir vagon komisyoncusu ve Ulaştırma Danışmanları'nın sahibi Tom Williamson, “Bunun geleceğini bilerek üretimlerini sınırlayan şirketlerim var ve şimdi müzikle yüzleşmek ve kapatmak zorunda kalacaklar” dedi. 

Son birkaç gündür tehlikeli madde üretimini durdurmaya başlayan müşterilerle iletişim kurmakla meşgul olduğunu söyledi.

Yukarı Kuzeydoğu, boru hattı eksikliği nedeniyle ham petrol, doğal gaz ve akaryakıt ürünlerinin sevkiyatı için diğer bölgelere göre daha fazla demiryoluna güveniyor. Danışmanlık RBN Energy'ye göre New England, evleri ısıtmak ve sobaları yakmak için kullandığı doğal gazın çoğunu demiryolu ile alıyor ve bu da onu bir durmaya karşı savunmasız hale getiriyor.

S&P Global Commodity Insights Amerika Rafineri ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Debnil Chowdhury, “Son 20 yılda ürünlerin üretildiği ve talep edildiği yer arasındaki bölgesel dengesizlikler arttı” dedi. "Bu, Körfez Kıyısı'ndan (Kuzeydoğu) ürünleri transfer etme ihtiyacını artırdı." 

Chowdhury, Teksas'tan ve ABD'nin güneyindeki diğer petrol ve gaz üreten eyaletlerden yakıt ve doğal gaz taşıyan boru hatlarının zaten dolu olduğunu ve bir kapatma durumunda hatlardaki akışı artırmak için çok az yer kaldığını söyledi. 

"ACIMASIZ OLACAK"

Adının açıklanmamasını isteyen bölgenin demiryolu operasyonlarına aşina bir yönetici, “Her türlü şey durma noktasına gelecek” dedi. 

Temmuz ayında, New England eyaletlerinin valileri, ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm'a, doğal gaz boru hattı bağlantısının olmaması nedeniyle bölgenin artan kış ısıtma faturalarıyla karşı karşıya olduğu konusunda uyaran bir mektup yazdı. 

Ayrıca Biden İdaresi'nden , önümüzdeki kışın en azından bir kısmı için LNG teslimatı için ABD limanları arasında taşınan malların yurt içinde inşa edilen ve ABD mürettebatı tarafından görevlendirilen gemilerle taşınmasını gerektiren Jones Yasasını askıya almasını istediler.

Bölgenin elektrik şebekesi operatörü ISO New England'a göre, 2021'de altı eyaletli New England bölgesi, gücünün çoğunu veya %46'sını doğal gazdan aldı. En soğuk kış günlerinde, şebeke, elektrik üretiminin çok daha büyük bir yüzdesini beslemek için petrole de güveniyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim