• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

DEFAV’ın yeni hedefi 'Denizciler Evi' açmak

DEFAV’ın yeni hedefi 'Denizciler Evi' açmak
Denizcilik eğitimine destek amacıyla kurulan İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) yeni binasına kavuştu. Vakıf en kısa sürede bir de Denizciler Evi açmak istiyor

İstanbul Teknik Üniversitesi "İTÜ" Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Pendik Güzelyalı’da  satın alınan binanın açılışını yaptı. DEFAV yönetim kurulu açılışa eksiksiz olarak katılım gösterdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Oğuz Salim Söğüt  ile birlikte denizcilik sektörünün temsilcilerinin katıldığı davette  Tahir Sarıoğlu kaptanlığındaki DEFAV yönetim kurulu üyeleri  Cengiz Karabüber, Baybora Yıldırım, İlker Meşe, Yılmaz Onur, Can Kıraç ve Bülend Temur konuklarla yakından ilgilendi. 

DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan M.Tahir Sarıoğlu , Deniz Haber Ajansı’na özel olarak yaptığı açıklamada vakfın esas amacının eğitime katkı olduğunun altını çizdi ve şöyle konuştu: 

“Vakfın amacı  akademisyenlere yardım etmek, öğrencilere yardım etmek, bir de ihtiyacı olan denizci ailelere yardım etmek. Eğitime destek olmak için yola çıktık, yani asıl işimiz eğitime destek.  Denizcinin yetişmesi için eğitim görmesi şart. Bu yüzden biz de elimizi taşın altına koyduk.   Bu kapsamda herkesin katkısıyla bir mal varlığımız olsun istedik. “

Zaman içinde bir denizciler evi yapacakları müjdesini de veren  Sarıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Zamanla bunları büyüterek bir Denizciler Evi yapmayı planlıyoruz. İhtiyacı olan denizcilerin kalabileceği bir Denizciler Evi hedefimiz var. Bunda yönetim kurulundaki bütün arkadaşlarımın da çok büyük desteği var. Alınmasından restore edilmesine kadar hep beraber çalıştık. Buraya katkısı olan bütün denizcilere, şirketlere, dostlarımıza bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Bizi yalnız bırakmadıkları için çok mutluyuz. Biz de onların bize verdiği desteği boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız. . Böyle bir eseri vakfa kazandırdığımız için çok mutluyuz. İnşallah bizden sonra bayrağı alanlar işi daha da ileri götürecekler.”

Açılışın ardından misafirler yeni binanın çatı katında kokteyle devam etti. İMEAK Deniz Ticaret Odası, ABS-Türkiye, Deniz Trafik Operatörleri Derneği’nin de dahil olduğu birçok kurum, açılışa çelenk yolladı.

dekan-.jpg

foto14.jpg

foto11.jpg

foto12.jpg

foto13.jpg

celenk.png

Haber ve Fotoğraflar: Dilan KARAMAN/ Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
hüseyin sami çelebi
19 Ağustos 2015 Çarşamba 14:48
14:48
Camiamıza hayırlı uğurlu olsun,tüm emegi gecenlerden,işin ucundan tutanlardan Allah razı olsun.Darısı yeni projelerin başına,
saygılarımla,
78.189.184.149
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim