• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 21 °C

DCSA, konteyner takip arayüzü için IoT standartlarını yayınladı

DCSA, konteyner takip arayüzü için IoT standartlarını yayınladı
Dijital Konteyner Nakliye Birliği(DSCA), nakliye konteynırları için IoT(Nesnelerin İnterneti) takip/bağlantı arayüzü standartlarını yayınladı.

Dijital Konteyner Nakliye Birliği(DSCA), nakliye konteynırları için IoT(Nesnelerin İnterneti) takip/bağlantı arayüzü standartlarını yayınladı.

DCSA, konteyner taşımacılığı endüstrisinde dijitalleşmeyi teşvik etmek için önde gelen taşımacılık şirketleri tarafından kurulan tarafsız, kar amacı gütmeyen bir gruptur.

DCSA , kapsamlı uzaktan bağlantı arayüzü  için belirlediği loT Standardı, gemilerde, karada, olay yerlerinde ve el cihazlarında telsiz standartlarını içeriyor.

DCSA bir basın açıklamasında, bu yayının, yatırım riskini azaltmak, operasyonel verimliliği artırmak ve yeniliği sağlamak için başlangıç ​​uzaktan bağlantı önerileri setini içerdiğini söyledi. Bu yeni bağlantı standartları kuru yük konteynerları için uzaktan bağlantı gereksinimlerini karşılayan üç "Nesnelerin İnterneti" bülteninin ilkidir.

Gelecek sürümlerin, veri yapısı ve kullanımı, fiziksel cihazların özellikleri ile güvenli erişim yönetimlerine odaklanması bekleniyor.

Standartlar yerine getirildiğinde, taşıyıcıların müşterilerine, konteynırlarının nerede olduğu ve konteynır yolculuğu boyunca herhangi bir noktada konteynerlerinin durumu ile ilgili bilgiler sunma olanağı sağlayacaktır.

DCSA CEO'su Thomas Bagge, “Bu sürüm, akıllı konteynerlerin toplu dağıtımını sağlamada önemli bir adımdır ve endüstrinin en kritik konteyner kullanım örneklerini ele alacak bir grup standardın temelini oluşturmaktadır” dedi.

“Uygulanmaya başladıktan sonra IoT standartlarımız, “ kör noktalar ”olmadan, tüm seyir boyunca izleyicilerin konteynerları izlemesini ve kontrol etmesini mümkün kılacak. DCSA üyesi taşıyıcılar; MSC, Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd, ONE, Evergreen, Yang Ming, HMM ve ZIM'dir.“

''LoT, küresel ticarette yeni bir verimlilik çağı başlatacak. Birden fazla paydaşla bilgi paylaşan akıllı sistem, dijital olarak etkinleştirilecek bir tedarik zincirinin varlığını kolaylaştıracaktır. Bu, verimliliği ve şeffaflığı büyük ölçüde artıracak, sevk edilen malların kalitesini artıracak, yönetim kurulu genelinde israfı azaltacak ve güvenlik seviyelerini yükseltecektir” dedi.

Ağ Geçidi Bağlantı Arabirimleri için DCSA IoT Standardı, DCSA web sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim