Bakanlar Kurulu’nun 29 Eylül 2016 tarihli toplantısında alınan karar ile Girne yeni liman ile Eziç Peanuts’ın arasında kalan ve denize sıfır 20 dönümlük arazinin, Suat Günsel’e ait Girne Üniversitesi’nin denizcilik fakültesi uygulama derslerinde kullanılması maksadıyla Suat Günsel’e 49 yıllığına kiralandığı bilgisini alan Dayanışma Hareketi, belgeyi de ele geçirerek kamuoyuyla paylaştı.
Dayanışma'nın yaptığı araştırmalarda söz konusu bölgenin Koruma Çevre Planı kapsamında arkeolojik sit alanı olduğunu haritalarla birlikte kamuoyu ile paylaşmıştı.
Dayanışma olarak yapılan araştırmada, konu ile ilgili Bakanlar Kurulu’na sunulan ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst imzalı önergeye ulaştılar.
Dayanışma açıklamasında şunları kaydetti:
"UBP-DP hükümetine sermaye gruplarına bu ülkenin değerlerini peşkeş çekmekten derhal vazgeçmesini ve bu trajik karardan geri dönemleri çağrısı yapıyoruz. Söz konusu bölge arkeolojik sit alanı ve Koruma Çevre Planı kapsamında olduğundan dolayı hiçbir koşulda herhangi bir sermaye grubuna verilmesi veya işletmeye açılması yasal olarak da söz konusu olamaz.
Dayanışma olarak yaptığımız çağrıyı tekrarlıyor, hükümet yetkililerini açıklama yapmaya ve alınan karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Halkın malını, tarihsel mirasımızı göz göre göre peşkeş çeken hükümetin derhal istifa etmesi gerekmektedir."
Deniz Haber Ajansı


































