• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

DATİ'de sermaye artırımına gidildi

DATİ'de sermaye artırımına gidildi
ÖİB'den 200 milyon dolara satın alınan ve DTO'nun kurumsal olarak ortak olduğu, Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat A.Ş’de sermaye artırımı için yönetime yetki verildi.
Deniz Ticaret Odası Nisan ayı Olağan meclis toplantısında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) 200 milyon dolara satın alınan (199. 097. 925 USD’lik -261.664.174.05 YTL) ve Deniz Ticaret Odası’nın kurumsal olarak ortak olduğu, DATİ-Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat A.Ş’de sermaye artırımı için DTO yönetimi, meclisten yetki istedi.Konu ile ilgili Deniz Ticaret Odası Meclisi’ne açıklamada bulunan, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, DATİ Yönetim kurulunun  aldığı karar doğrultusunda sermaye artırımına gidilmesi gerektiğini kaydederek şunları söyledi; “Deniz Ticaret Odası olarak DATİ’de 2 milyon dolarlık ortaklığımız var. DATİ Yönetimi Yüzde 25 sermaye artırımı kararı aldı. Bu konuda Deniz Ticaret Odası’nın hissesi bazında artırım için Meclis üyelerinden yaklaşık 500 bin dolarlık bir yetki istiyoruz. DATİ ortaklığındaki hisselerimizin artırımına katılmak için bu yetkinin verilmesi gerekmektedir” dedi.Deniz Ticaret Odası Meclisinde yapılan oylama sonucu, Yönetim Kurulu’na DATİ ortaklığındaki hisseleri karşılığı 500 bin dolarlık sermaye artırımı yetkisi verildi.Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan satın alınan, Ataköy Kompleksi (Ataköy Şirketler Grubu, Ataköy Turizm A.Ş. , Ataköy Otelcilik A.Ş. ve Ataköy Marina A.Ş.) 13 Temmuz 2005 tarihinde DATİ Yatırım Holding A.Ş. oldu.Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Şadan Kalkavan’ın yaptığı DATİ Yatırım Holding A.Ş’nin ortakları kişi kurum ve kuruluşlar şu isimlerden oluşuyor; Akbaşoğlu Holding A.Ş.Metin DüzgitAli DüzgitMetin KalkavanAtaköy Otelcilik A.Ş.Murat DüzgitBülent KaptanoğluNavitrans Acentalık Hiz. A.Ş.Çapa Denizcilik Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti.Nazan DağcıCerrahgil Denizcilik ve Nakliyat A.Ş.Oğuz Ragıp Deval Çelikel Denizcilik Nakliyat ve Otomotiv Tic.ve San. Ltd. Şti.Özdadaylılar Deniz Nak. ve Tic. Ltd. Şti.Deniz Nakliyatı T.A.Ş. Recep DüzgitDeniz Ticaret Odası S/S Gemi Armatörleri Motorlu Taşıcılar KooperatifiDensay Denizcilik ve Tic. A.Ş.Say Denizcilik ve Tic. A.Ş.Deval Denizcilik ve Tic. A.Ş.Şadan KalkavanDiler Denizcilik ve Tic. A.Ş.Kıymet KalkavanEşref Mehmet CerrahoğluOktay Recep KalkavanFuat MirasOlcay KalkavanFurtrans Denizlik Tic. ve San. A.Ş.

Ayşe KalkavanGemak Gemi İnşaat San. ve Tic. A.Ş.Damla KalkavanGenç Kaptan Denizcilik Ltd. Şti.Aynur KalkavanGiltaş Denizcilik ve Ticaret A.ş.Nazım KalkavanGünay İnşaat Tic. ve San A.Ş.Saime Kalkavanİris ErbilNihan Savaşİzmir Denizcilik ve Liman İşletmeciliği San. ve Tic.Ltd. Şti.Nazan ÖzolKafkametler Denizcilik ve Tic. A.Ş.Salim Düzgit Kalkavan Denizcilik Tic. Ltd. Şti.Turgut KaptanoğluKaptanoğlu Denizcilik İşletmeleriTurkon Holding A.Ş. Karadeniz Denizlik İşletmeleri A.Ş.Veysel ÇakırKartal Deniz Taşımacılığı Ltd. Şti.Yardımcılar Holding A.Ş.Kıran Holding A.Ş. Ya-Sa Denizcilik San. ve Tic. A.Ş.Mete Kardeşler Deniz TaşımacılığıYılmaz KaptanoğluM. Alev TunçYuva Ticaret Yaşar ErtenMerey Gündüz Kaptanoğlu Zeynaz Denizcilik ve Tic. Ltd. Şti.DenizHaber.Com-Özel
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim