• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Datça'da kış yüzme maratonu yapıldı

Datça'da kış yüzme maratonu yapıldı
Dört yıldır yapılan kış yüzme maratonu her yıl dünyanın önemli sorunlarının çözümü için yapılırken, bu yıl mülteci sorununa dikkat çekildi. Datça denizinde 12 Yunanlı, 7'si Türk olmak üzere toplam 19 sporcu kulaç attı.

Datça'da kış yüzme maratonu yapıldı

Dört yıldır yapılan kış yüzme maratonu her yıl dünyanın önemli sorunlarının çözümü için yapılırken, bu yıl mülteci sorununa dikkat çekildi. Datça denizinde 12 Yunanlı, 7'si Türk olmak üzere toplam 19 sporcu kulaç attı.

Datça Cumhuriyet Meydanında start alan sporcular içinde Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan da yer aldı. Başkan Tokcan startı verdikten sonra kıyıya çıktı. 19 sporcu arasında Yunanistan Engelli Milli takımından dört sporcu da etkinliğe katıldı. Şubat ayında gerçekleştirilen Datça kış yüzme maratonunda denizin aşırı dalgalı ve soğuk olması yüzücüleri yıldırmadı. Yüzücüler kıyıdan 5 kilometre uzağa kadar yüzüp tekrar geri döndüler. Yüzücüler arasında iki de bayan bulunurken, etkinliğin önümüzdeki yıllarda daha geniş boyutlu ve yine insani amaçlı bir olaya ithaf edileceği belirtildi.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Datça'nın Ege ve Akdeniz'in kesiştiği bir noktada bulunması nedeniyle insani yönüyle mülteciler sorununu gündeme taşıdıklarını belirterek "Bir insanlık dramı haline gelen mülteciler sorununa dikkat çekmek amacıyla onlara ithaf ettik. İnsani amaçlı bir etkinlik içindeyiz. Bu doğrudan doğruya Türklerin sorunu değil. Uluslararası boyutuyla olursa daha da etkili olacağını düşündük. Zaten etkinliğimiz uluslararası bir etkinlik" dedi.

Uluslararası kuruluşların ve hükümetlerin bu konuda tedbir almasını isteyen Tokcan, şöyle konuştu:

"Bu insanlar gelecekleri uğruna, siyasi amaçları uğruna, ekonomik amaçlar uğruna Ege ve Akdeniz'de boğulmasın. Bizim doğayla mücadele etmek amacıyla kışın kulaç attığımız bu sularda insanlar umutları uğruna daha fazla ölmesin istiyoruz. Bu sorunu çözecek yasal düzenleme yapılsın, mülteci kampları iyileştirilsin, savaşların tek kurbanı olan siviller korunsun istiyoruz. Sorunu nasıl daha çok gündemde tutar, gündemde yer ettiği takdirde çözüm için yollar nasıl bulunabilir gibi amaçlarla bu etkinlik düzenlendi. Şu an 12'si Yunanlı 19 yüzücü etkinliğe katıldı. Yunanlı yüzücülerimizden dördü engelli ve engelli milli takımında yer alan yüzücüler."

ARTIK MÜLTECİLER DENİZDE ÖLMESİN

Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçen Yunanlı yüzücü bayan Danai Meneksiadi, deniz suyunun soğuk olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Tanrı mültecilere yardım etsin. Cebelitarık benim için oldukça farklı bir deneydi. Çünkü iki kıtayı ve iki denizi birleştiren bir boğazdı. Bunu başarmak çok güçtü. Korkutucu ve büyük köpek balıklarının olduğu bir bölge idi Cebelitarık. Büyük yük gemileri geçiyordu. Bir daha böyle korkutucu bir deney yaşayacağımı sanmıyorum. Buradaki amacımız mültecilerin denizde umutları uğruna ölmesinin önlenmesi için yetkililere dikkat çekmektir."

www.DenizHaber.Net

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim