• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Darusselam'da yükler bir Türk’e emanet!

Darusselam'da yükler bir Türk’e emanet!
28 yıldır limanlarda hizmet veren Özüaydın Vinç, Tanzanya’ya açıldı. Bu ülkede şirket kurarak 25 milyonluk yatırıma soyunan Özüaydın, Darusselam Limanı’nda yükleme-boşaltma yapacak.

28 yıldır limanlarda hizmet veren Özüaydın Vinç, Tanzanya’ya açıldı. Bu ülkede şirket kurarak 25 milyonluk yatırıma soyunan Özüaydın, Darusselam Limanı’nda yükleme-boşaltma yapacak.

Türkiye'nin  en önemli limanlarından 8’inde yükleme-boşaltma hizmetleri veren, aynı zamanda yurt dışında makine kiralama faaliyetlerini sürdüren Özüaydın Vinç, Tanzanya’ya açıldı. Bu ülkede Aydın-Tanz adıyla şirket kuran Özüaydın Vinç, Darusselam Limanı’nda yükleme-boşaltma yapacak. Özüaydın Vinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın, Tanzanya’ya ilk etapta 3 milyon dolar yatırım yaptıklarını, önümüzdeki 3 yılda da 25 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını söyledi.

Tanzanya’dan gelen gazetecilerle buluşan Aydın “Özüaydın olarak Türkiye’nin en önemli 8 limanında faaliyetlerimize 25 yıldır devam ediyoruz. Rüzgar santrallerinin taşınması ve kurulmasında, büyük ağırlıklı makinelerin taşınmasında ve montajında yer alıyoruz. Lojistikteki 28 yıllık tecrübemizle Darusselam Limanı’na bu yatırımları yaparken Tanzanya’dan ve Türkiye’den destek gördük. Türkiye Tanzanya arasında varolan ticaret köprüsünü güçlendirmek, artırmak için burdayız. Tanzanya’da istihdamı artırmada, ticaretlerini hızlandırmada önemli görevler aldık ve almaya devam edeceğiz. Türkiye ve uluslararası limanlarda ve nakliyedeki bilgi birikimimizi Tanzanya’ya da taşıyarak gücümüze güç katacağız” dedi.

Yeni pazarlara açılacağız

Önümüzdeki ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tanzanya’ya bir ziyarette bulunacağını belirten Aydın, şunları söyledi: “Başbakanımızın bu ziyaretinde büyük bir yatırım anlaşması imzalamayı planlıyoruz. Tanzanya bizim için önemli bir atılım merkezi olacak. Dünyada hızla gelişen ticaret noktalarında bulunmaya devam edeceğiz.”

HİZMET YELPAZESİ GENİŞ

Özüaydın Vinç ve Liman İşletmeciliği, 1985 yılında kuruldu. Liman sahibi olmadan liman işletmeciliği konusunda faaliyette olan Türkiye’deki ilk ve tek şirket. Kara ve liman operasyonlarında hem Türkiye hem dünya genelinde çok çeşitli projelere imza atabilecek kapasitedeki Özüaydın, konteyner elleçlemeden makine kiralamaya, liman işletmeciliğinden ağır yük taşıma ve lojistik hizmetlerine kadar çok geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim