• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Dalya'da caretta ve mavi yengeç turu

Dalya'da caretta ve mavi yengeç turu
"The Times" gazetesi okurları tarafından 2008 yılında "Avrupa'nın en iyi açık alanı" seçilen İztuzu Plajı ve gözde turizm merkezi Dalyan, turistlerin gelmeye başlamasıyla hareketlendi.

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesine sezonun ilk turist kafilesinin gelmesiyle hareketlilik başladı. Turizmciler, turistlere klasik deniz seçeneğinin dışında farklı kültürel turlara katılma imkanı sunuyor.

"The Times" gazetesi okurları tarafından 2008 yılında "Avrupa'nın en iyi açık alanı" seçilen İztuzu Plajı ve gözde turizm merkezi Dalyan, turistlerin gelmeye başlamasıyla hareketlendi.

Dalyan beldesinde turizmciler, ilgi çekebilmek için turistlere değişik alternatifler sunuyor. Sezonun ilk turist kafilesini ağırlayan Dalyan'da turistler, teknelerle kaya mezarları ile caretta carettaları görme fırsatı buldukları ve mavi yengeç avlayabildikleri turlara ilgi gösteriyor.

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, ağırladıkları sezonun ilk turist kafilesinin Alman, Belçikalı, Fransız, Rus ve İngiliz turistlerden oluştuğunu söyledi. Turistlerin alternatif tekne turlarına ilgi gösterdiğini anlatan Gültekin, "Günübirlik turların yanında alternatif turlar düzenlemeye başladık. Bölgeye gelen turist gezmek ve yüzmenin haricinde değişik aktiviteler arıyor. En rağbet göreni ise mavi yengeç turları oluyor" dedi.

Her yıl 850 binin üzerinde turisti ağırladıklarını, bu yıl ise bir milyon turist hedeflediklerini belirten Gültekin, "Dalyan yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın da göz bebeği. Burada sadece deniz, kum, güneş yok. Tarihi güzellikleri, kaplıcaları, yeşili ve mavisiyle bölgemiz turizmin her kesimine hitap ediyor. Bu nedenle yoğun talep görüyoruz" diye konuştu.

Belçika'dan gelen Ferry Weyts, tur boyunca Dalyan'ı keşfetme imkanı bulduklarını, doğaya hayran kaldıklarını söyledi. Mavi yengeçleri canlı izlemenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Weyts, Dalyan'ın herkesin görmesi gereken çok önemli bir yer olduğunu kaydetti.

Türkiye'ye ilk defa geldiğini anlatan Belçikalı de Kerpel Marijke ise Dalyan'a hayran kaldığını belirterek, "Burası nefes kesici bir yer. Her yeri ayrı bir doğa harikası. Kesinlikle bir daha geleceğim ve tüm arkadaşlarıma tavsiye edeceğim. Mavi yengeçleri izlerken çok mutlu oldum" dedi.

-Turistlerin "mavi yengeç" ilgisi-

Ana vatanı Güney Amerika olan mavi yengeç, Dalyan beldesinde turistlerin ilgisini çekiyor. Balıkçılar tarafından yakalanan mavi yengeçler, teknede temizlendikten sonra mangalda pişiriliyor ve tekneleriyle İztuzu sahiline giden yabancı turistlere satılıyor.

Dalyan'da balıkçılık yapan Pınar Kaya, avladığı mavi yengeçleri turistlere sattığını anlatarak, turistlerin de beğeniyle tükettiklerini söyledi.

Kaya, tanesi 3,5 avro olan mavi yengeçten turizm yoğun olduğu dönemde günde yaklaşık 100 adet sattığını ifade etti.

www.DenizHaber.Com.tr 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim