• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 17 °C

Dalış tatili planlıyorsanız bu rotaları kaçırmayın

Dalış tatili planlıyorsanız bu rotaları kaçırmayın
Uzun bayram tatilinizi ya da henüz kullanmadığınız yıllık izninizi dalış tatili olarak kurguluyorsanız, en popüler on yurt dışı dalış adreslerine göz atmadan rotanızı belirlemeyin.

Kızıldeniz, dalış yapanların kutsal atfettikleri, dalıcıların hac yeri olarak görülen, cennetten bir parça adeta. Sharm El Sheikh yakınlarında bulunan Ras Mohammed Su Altı Milli Parkı, tüm dünya üzerindeki dalıcıların yoğun rağbet ettikleri dalış bölgelerinden. Anemon City, “Kayıp Balık Nemo” animasyon filminin kahramanı olan sevimli palyaço balıklarını doğal ortamlarında gözlemlemenize olanak tanırken, Shark and Yolanda muhteşem renkleri ve canlılığıyla sizi büyüleyecek. Jackson Reef ve Gordon Reef dünyanın en ünlü resifleri arasında uzun süre önce yerlerini almış en popüler dalış resiflerinden sadece ikisi. Derin ve Batık dalışı uzmanlığınız varsa, 2. Dünya savaşında batırılan İngiliz mühimmat gemisi Thistlegorm, kendinizi adeta su altı müzesinde hissetmenize neden olacak en keyifli dalışa ev sahipliği yapacak.

Sharm’dan sonra en popüler dalış bölgelerinden biri olan Hurghada ise, su altında yunus sürüleri ile karşılaşacağınız, muhteşem akıntı dalışları yapacağınız ve hatta meraklıları için köpek balığı dalışı yapma imkanına sahip bir çok dalış noktasına sahip. Luxor, Aswan, Krallar Vadisi, Hatşepsut Tapınağı’nı ziyaret edebilir, dalış tatilinizi, kültürel etkinlikle zenginleştirme fırsatına sahip olabilirsiniz. 

Sipadan, Uzak Doğu'nun su altı başkenti olarak nitelendirebileceğimiz, çok yoğun ve çeşitli canlı yaşamına sahip en güzel noktalarından biri. Tüm dalışlarınızın balık sürüleri içinde geçeceği bu yer, hafızalarınızdan hiçbir zaman silinmeyecek bir vaha adeta.

Maldivler her ne kadar, evli çiftlerin balayı lokasyonu olarak bilinse de renkli su altı mutlaka görülmeye değer. Maldivler, beyaz kumlar üzerine serili turkuaz rengi sularında, adeta uçarcasına hareket eden manta ve kartal vatozu sürüleri ile dünyanın en büyük canlılarından olan balina köpek balıklarıyla dalış yapabilmek için eşsiz bir fırsat sağlıyor.

Evet bizim için dünyanın diğer ucu olarak görünse de Raja Ampat, yıl boyunca hava sıcaklığının 32-35 dereceler arasında seyretmesi ve su sıcaklığının 28 derece olması nedeniyle yaz-kış beklemeden, 12 ay dalış yapılabilen dalış bölgelerinden biri olmasıyla dalıcıların her daim gözdesi. Endonezya’da 4 ana ada etrafında bulunan 1500’e yakın küçük adalardan oluşan Raja Ampat, 540 farklı çeşit mercan, 1000 çeşitten fazla balık, 700 farklı çeşitteki yumuşakça ile dünya üzerinde keşfedilmiş su altı canlı çeşitliliğinin dörtte üçünü barındırmasıyla bir su altı metropolü olarak eşsiz bir su altı deneyimi sunuyor.

Malta Adası, antik dönemlerden bu yana gemi ticaretinin önemli istasyonlarından biri. Hal böyleyken, zorlu deniz şartlarında batan bir çok ticari gemi ve savaş gemisine su altında ev sahipliği yapıyor. Adanın hemen hemen tamamını çevreleyen batıklar nedeniyle Malta, derin dalış, batık dalışı ve teknik dalış sevenlerin mutlaka deneyimlemesi gereken dalış destinasyonlarının en başında yerini alıyor.

Diğer bir batık cenneti olan Lavrion, Makronisos Adası ve çevresinde çoğunu batıkların oluşturduğu toplam 55 farklı dalış noktası bulunuyor. Her dalışta, Akdeniz’e özgü dalış canlılarının yoğun popülasyonlarda bulunduğu bölgede bir anda binlerce akya balığından oluşan sürünün etrafınızı sarması olası. Yakınlarındaki Sounion Burnu’nda bulunan Posiedon tapınağı, civarındaki dalış noktalarında dalış yapanları adeta kutsuyor gibi su altının tüm renklerini misafirlerine bahşediyor.

Su altı fotoğrafçılığına merak saran herkesin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biri Romblon. Makro ve süper makro fotoğraf cenneti olarak anılan bölgedeki dalış noktalarında küçücük bir alanda saatlerinizi geçirebileceğiniz binlerce küçük deniz canlısı, çekeceğiniz fotoğraflara modellik etmeye hazır, Romblon’da sizleri bekliyor.

Ürdün’ün Kızıldeniz’e açılan kapısı olan Akabe, çok geniş sahil şeridine sahip olmasa da renkli resifleri, gemi ve tank batıklarıyla özellikle başlangıç seviyesindeki dalıcılar için çok keyifli bir kaç rotadan biri. Vizesiz olarak ziyaret edebileceğiniz en yakın dalış destinasyonlarından olan bölge, yakınlarındaki Antik Petra Şehri ve Wadi Rum ile sadece dalış değil aynı zamanda kültürel geziye dönüşecek muhteşem bir tatil olacağı sağlıyor.

Socorro, ülkemiz dalıcıları tarafından yeni yeni keşfedilen dalış cennetlerinden biri. Meksika’da bulunan nokta, dev mantalarla mavi sularda beraber süzülebilir, kambur balinaları görme şansını yakalayabilir ya da köpek balığı dalışları yapabilirsiniz.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim