ABD'li komutan Joseph Votel, darbe girişimiyle ilgisi olduğunu yalanladı ve IŞİD'e karşı ortaklığa devam edilmesinin beklendiğini söyledi.
ABD'li komutan Joseph Votel, Türkiye'nin yıllardır "hayati bir ortak" olduğunu söyledi ve IŞİD'e karşı ortaklığa devam etmeyi beklediklerini vurguladı.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, ABD'nin Türk ordusundaki birçok müttefikinin hapse konduğuna dair açıklamada bulunmuş, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin, IŞİD'le mücadelede uzun vadeli etkileri olabileceğine dair endişeleri olduğunu dile getirmişti. Votel'in bu söylemleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisine neden olmuştu.
ABD GENELKURMAY BAŞKANI TÜRKİYE'YE GELİYOR
Diğer taraftan, ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford 31 Temmuz'da Türkiye'ye geliyor. AB Bakanı Ömer Çelik, NTV canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Bakan Çelik, ABD'nin darbe girişimine destek verdiği yönündeki iddialara karşılık olarak şu açıklamayı yaptı;
Elimizde resmi bir belge yok. Ama tabi teröristbaşının ABD'de olması böyle duygusal yorumlara sebep olabiliyor. ABD Genelkurmay Başkanı gelecek onunla konuşulur. Öte yandan Bakan Çelik yayında Batı'ya destek ziyareti yapılmadığı için sitemde bulunarak, "AB yetkilileri Türkiye'ye gelmeli dayanışma göstermeliydi" dedi.
DENİZ HABER AJANSI


































