• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Yorumlar

"Önce tehdit, sonra el-avuç açan rektör" yazısına ait tüm yorumlar


Müh.Kaptan Refik Akdoğan
19 Ağustos 2011 Cuma 12:23
On parmağında on kara
Kaptan rumuzunu kullanarak on parmağında on kara herkese kara çalmaya gayret eden ve kaptan ismini de lekeleyen kişi. Sayın Rektör İTÜ DF'e yardım isterken yani görevini yaparken başta Sn Recep Canpaolat "önce tehdit,sonra el avuç açan rektör" diyerek Sn rektöre yakışmayacak şekilde hitap etmesinin ardından sizin de on parmağında on kara herkese kara çalan kişi olarak bu mesleğe ne kazandıracaksınız ki?! Burada bu değerli sütunlarda mesleğimizin yücelmesi ve personelin birbirini seven birlişmiş ve beraberlik içinde yorumlar yapılması gerekirken bu şekilde yazılar düşmanlarımızın ekmeğine yağ sürer. Lütfen düşünmeden yazı yazmayalım. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
78.172.216.45
Kaptan
15 Ağustos 2011 Pazartesi 15:06
Analiz
Şimdi biraz somut deliller ortaya koyalım ve bir analiz yapalım. Bir tarafta 120 yıllık tarihi ile övünen ve her fırsatta “ötekileri” küçümseyen tabirlerle, kendi kalitesini ön plana çıkaran bir fakülte; ITU DF ve bu 120 yılda denizcilikte bir arpa boyu ilerleyememiş, Suriye ile birlikte kara listelerin en diplerinde bulunun ülkemiz. Diğer tarafta son 25 yılda; açılmış olan Meslek Liseleri, MYO’lar, ve diğer fakülteler. Bununla birlikte mevcut hükümetin de doğru kararları ile Paris MoU’da en dipten, en üstlere çıkan, denizcilikte yeni ve gururlu yüzüyle Dünya denizlerin de dolaşan Türk Bayrağı. Konumuz eğitim ve personel olduğu için, olayın armatör ve devlet katkılarını bir kenara bırakacağım. Ne değişmiştir ? Fark nerededir ? Tabi ki fark, çeşitlilikte ve farklı seviyeler de, birden çok okul olması ve rekabetçi çalışma şartlarının kendiliğinden oluşmasındadır. 20 yıllık bir denizci olarak, denize ilk çıktığım yıllar da, portakalı beğenmediği için gemisini 2 gün limanda tutan, İngiltere’den kalkışında yeterli su ikmali yapmadığı için Cebelitarık’a girip sadece su ikmali yapan ve bunu gururla anlatan kaptanlar gördüm. Şimdi başka bir tarafa daha bakalım, devlete ait kılavuzluk hizmetleri, IDO, birkaç armatör v.b. birçok kurum ve şirkette istisnalar hariç ağırlıklıklı olarak yerleşmiş ITU DF mezunları ve çeşitli bahanelerle bu işyerlerine alınmayan “ötekiler”. Devam edelim; takip ettiğim denizcilikle ilgili internet siteleri ve gazetelere yapılan açıklamalardan ve yorumlardan bilim adamı ve eğitimciden ziyade, mezunlar derneği başkanı edasıyla düşünen bir dekan. Sayın Rektör’ün fakültesi için destek talep etmesi gayet doğaldır. Ancak daha önemlisi destek talep edilen fakülteden maaş alan tüm görevlilerin sayısı ve verimlilikleri nedir ? Tabiri cayiz ise özel diyebilecğimiz Piri Reis Üniversitesi ile devlete ait ITU DF gider, verimlilik oranı eşit olabilir mi ? Galiba birileri kaliteden, eğitimden, ve bu ülkeye hizmet etmekten bahsetmek için biraz geç kaldı. Şimdilik elinizde kalan son keleleriniz ile idare edin, sizin “ötekiler”den fazlanız yok, eksiğiniz ve suçunuz çok.
14.99.145.34
Ercan Hacifettahoğlu
06 Ağustos 2011 Cumartesi 23:23
Destek
nedense Deniz Ticaret Odalarının Piri Reis Ünüversitesine karşı inanılmaz bir sempatileri var. Bırakın yardımı tabiri caizse parayı bu ünüversiteye AKITIYORLAR. Hatta kendi bölgemden bahsetmek gerekirse, İzmir Deniz Ticaret Odası, üyelerinden topladığı gelirin büyük kısmını alakasız olmasına rağmen Piri Reis Ünüversitesine aktarıyor. Aslında dikkatlice araştırılması gerken bir konudur. Ama nedense hamasi nutuklara konu olmaktan öteye geçemiyor. Nedense üye oylarıyla seçilen insanlar zamanla krallıklarını ilan ettiklerinden hesap ta sorulamıyor. Ama diğer ünüversitelerinde neden sadece Piri Reis Ünüversitesi diye sorma haklarının olduğunu ve bizden toplanan paraların nereye harcandığının hesabını vermelerinin gerektiğini düşünüyorum.
178.245.249.157
tunca çakır.
01 Ağustos 2011 Pazartesi 22:45
etme bulma
80 senelerinde kumkapıda demirli türk gemilerinin sebebi nedir? derslikleri arttırmazsanız,sıkıntıyı yaşayan armatörlerimizde çözüm üretme peşine düşmeye başladılar.muhatap bile olunmadığı dönemden bu günlere geldik.başarılı olundu.kendilerini tebrik ederim.şimdi dünya denizlerindeki hem kapital hem emek payımızı artırmaya geldi,o alandada çalışmalarını dilerim.inanıyorumki armatörlerimiz isterse her alanda kaliteyi yükseltebilecek kapasitededir,saygılar T.ÇAKIR
188.56.25.40
A.TÜRKOĞLU
31 Temmuz 2011 Pazar 20:28
Filim adamları
Aydın ŞALCI'nın "eğitime ticaret karıştırılamaz" şeklindeki yaklaşımı, bilimsel bir görüşten ziyade belirli bir ideolojik görüşe mensup kesimlerce dillendirilen klişe bir görüşü yansıtıyor. Eğitime ticaretin neden bulaştırılamayacağını bir izah etsin bakalım.

Ayrıca Muhammed ŞAHİN, facebok adresinden gençliği isyana davet edip, siyasetle uğraşmak yerine asli görevi olan üniversitesi ile ilgilenirse çok daha iyi olacak.
217.131.196.229
Melih Akgül
24 Temmuz 2011 Pazar 12:46
DTO
DTO nasıl Adının başına tüm denizlerimizi eklemekte tereddüt etmediyse. Tüm denizcilik okullarını da desteklerken terredüte yol açmayacak adil bir politika izlemelidir.

Melih AKGÜL- YDO 82 - U.Y.K
178.244.0.131
Kpt. Ahmet KOSEOGLU
22 Temmuz 2011 Cuma 00:22
Yanlış Yorumdur..
Sn Recep Bey,
Yaptığınız yorumdan bir okur olarak DTO ile İTU DF arasında fakat DTO'nun yakınlarında bir yerlerde konumunuz olduğunu anlıyorum.
Rektörümüz de konuşmasında tüm denizcilik sektörünün de çok iyi bildiği şekli ile DTO yönetiminde bulunan bazı armatörlerimizin ile İTU DF mezunları arasındaki menfi durumun DTO'nun ITU DF'ye karşı tavır takınmasına sitem etmiştir.
Sizin konuya yaklaşımınızın DTO yönetimi ile paralel seyretmesi ve okul-sanayi işbirliğinin arttırılması için gayret eden rektörümüzün el-avuç açan gibi ifadeler ile anlatılması pek şık olmamıştır.
Kaldı ki okuyucularınızın da çok iyi bildiği gibi DTO sadece Piri Reis Üniversitesine değil daha birçok üniversite ve bölüme yardım etmektedir. Ancak bu yardımlar karşılığında bölüm başkanlarının ve dekanların çıkartılmak istenen kanunlara itiraz etmemeleri beklenmekte ve ettiklerinde "Gökkubbeyi başlarına yıkmak" gibi söylemler ile karşılaşmaktadırlar.
DTO'nun imkanlarının bu şekilde kullanılmasına yapılan sitemin sitenizde ve şahsınızda bu şekil mana bulması enteresandır.

(Bunu kişisel algılamayın ve hatta yorumu yayınlar iken silin fakat editör olarak yayınladığınız resimde kravat ve sakal tıraşı daha şık duracaktır.)

Kpt Ahmet KOSEOGLU
2000 IDU DF mezunu
213.43.150.110
Prof.Dr. Aydın ŞALCI
07 Temmuz 2011 Perşembe 11:17
Söylenenler doğrudur.
Tehdit yok, sitem var ! Teknik Üniversitenin kimseye el-avuç açmasına da hiç gerek yok, yeteri kadar gelirleri var. Rektörün söyledikleri ise doğrudur. Dünyanın hiçbir ülkesinde deniz ticaret odalarının üniversitesi yoktur. Eğitime ticaret bulaştırılmaz. Eğitim-öğretim kutsal bir hizmettir. Dünyada ilk ve tek model diye dillendirilen bu modeli, bugüne kadar bizden başka hiçbir ülke uygulamamıştır. Nedenini iyi araştırmak gerekir.
Saygılarımla.
85.101.228.136
DTO ÜYELERİ
06 Temmuz 2011 Çarşamba 12:18
HER YER PİRİ REİSE ÇALIŞIYOR.
DTO Üyesi olarak yanlız PİRİ REİSE yapılan yardımları oaylamıyorum.
DTO nın İZMİR,İSKENDERUN,MARMARİS v.b şubelerinden elde edilen gelirlerde PİRİ REİS için kullanılıyor.
İstanbul'un buna hakkı yok.
ŞUBE GELİRLERİ ŞUBENİN OLDUĞU ŞEHİR İÇİN KULLANILMALI.ŞUBELERİN HALA BİNASI, SOSYAL TESİSİ YOK.
ŞUBELER BU DURUMA YETER DEMELİ...
78.186.207.240
Allah doyursun
05 Temmuz 2011 Salı 19:17
10 milyon TL
Sayın Mehmet metin, Altay baba 2 milyon tl verdi. Suay umutta bir o kadar verdi. Binali beyin Türk telekomdan alıp fakülteye verdiği para daha fazla.
85.97.139.152
Mehmet Metin
05 Temmuz 2011 Salı 19:15
Devletin parası mı yok?
Devletten milyon dolar bütçe alan bir rektöre bencede yakışmamıştır. Benim bildiğim Altay Amca 1,5 milyon tl yardım etti 1 milyon tl suay umut yardım etti. Türk telekomdan 5 milyon tl geldi. Kimse fakülteye yardım ediliyorda özel üniversiteler neden yardım edilmiyor demedi.
85.97.139.152
Hasan Çepni
05 Temmuz 2011 Salı 17:51
Rektör El Açmaz..
Bizce Uslubunuz hiç yakışık almadı..Cumhurbaşkanları yetiştirmiş dünya çapında bir Üniversite olan İTÜ Rektörü haklıdır..

Bir kamu kuruluşu olan ve kanunla verilen yetkiler çerçevesinde her yıl üyelerden ve gemilerden 30 Milyon liranın üzerinde vergi/aidat toplayan bir kurumun bağışlarında daha dikkatli olmalı ve Tüm Kamu Üniversitelerine eşit mesafede olmalıdır..

Bizce yeni hükümetimiz bir kanun çıkarmalı ve başta TOBB ve DTO olmak üzere Tüm Odaların kasasında biriken paraları Milli Eğitim Bakanlığı emrine tahsis ederek bu tartışmalara bir son vermelidir..
81.213.79.9
faruk üzüm
05 Temmuz 2011 Salı 16:51
rektörün konuşması
sayın dto yöneticileri rekabet etmek ve piyasayı istediğkleri şekilde şekillendirmek için tütev'i kurdular. (aslında deniz nakliyatın satışından sonra dengeler çok değişti) baktılar ki iş kurslarla çözümlenmiyor bu sefer üniversite'de karar kıldılar. ciddi, eğitimli eğitmenler ve ülkemize faydalı olan her eğitim kurumuna saygı duyarız. eğitimde rakabeti arrtırır, ama bu iş patron işçi meselesine dönüşmeden. her kes eşit mesafede kucaklanmalı. zira dto kamu hükmünde bir kuruluştur.
88.255.86.5
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
05 Temmuz 2011 Salı 10:30
İTÜ rektörünün konuşması
Sayın Canpolat, İTÜ rektörü diploma töreninde yaptığı konuşmada İMEAK DTO'yu ne tehdit etmiş ne de el avuç açmamış olup sadece bir durumu gözler önüne sermiştir ki bunda da yerden göğe kadar haklıdır. Piri Reis Üniversitesini açacağım diye İMEAK DTO neredeyse odanın tüm gelirlerini bu üniversiteye aktarmış ve halen de aktarmaya devam etmektedir. Elbette eğitim için bu fedakarlık yadsınamaz. Ancak Odanın eğitime aktaracağı parasal olanaklar tüm ülkenin sivil denizcilik kuruluşlarına eşit olarak aktarılmalıdır. O okullarınn bazılarında öğretim elemanı yokken ve denizde ve karada eğitim araç ve gereçleri eksikken bir tek PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ'ne olanakları aktarmak yanlış olmuştur. Hele Üniversite açacağım diye edebiyat fakültesi öğrencilerine denizcilerin hakkını vermek daha da büyük yanlış olmuştur. Sayın Rektör bunları anlatmak istedi. Bunun neresi tehdit ya da avuç açma anlayamadım. Sivil denizciliğin ğitimi davası bütün ülkenin davasıdır. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
78.172.215.107
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim