• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Yorumlar

"Yasaklardan bıkan balıkçı Gürcistan'a gitti" haberine ait tüm yorumlar


SÜVARİBEY53
14 Nisan 2014 Pazartesi 18:16
18:16
haberlere bakarken tesadüfen gördüm,iyi ki okumuşum..benim babamda balıkçıydı ,ve bizi ne şartlarda okuttu,çektiği çileleri,zorlukları dün gibi aklımda.yine baş rolde Refik Akdogan bombalama yapıyor.ben bu balıkçıların yerinde olsam bu adamı 1 ay denize götürürdüm.ordan atıp duruyor.bu işler kamarada bütün gün yatıp,köprüüstüne arada sırada uğrayıp, armatöre yalakalık yapıp geçmiyor efendi! hepsini biliyoruz merak etmeyin.sen ve ertan demirkol gibiler herşeyden bi haber yaşarsınız,neyin ne olduğunu bilmezsiniz,egonuzla gemide hakimlik taslarsınız.bırakın allah aşkına sizlik işler sanki de yorum yapıyorsunuz ne anlarsınız balıktan,balıkçılıktan !karadenizi sahil boyu doldurdular balıklar yumurtalarını bırakamadı bu da mı balıkcının suçu?sistemi bozanın suçu yokta,hep balıkcının suçu?kendinizi geliştirip buraya öyle yazın.
95.5.40.210
ERHAN ÇİFÇİ
14 Nisan 2014 Pazartesi 17:05
17:05
ALLAH BALIKÇI İLE UĞRAŞAN İLLEGAL ÖRGÜT VE ÜNİVERSİTE HOCALARININ BELASINI VERSİN.DAHA BU ÜNİVERSİTELERDE VE BAKANLIKLARDA DENİZDEKİ SU KANALININ NE OLDUĞUNU BİLEN YOK.
176.232.16.116
MALKOÇOĞLU BALIKÇILIK
14 Nisan 2014 Pazartesi 16:32
16:32
sayın müh. kaptan refik akdoğan siz en iyisi hangi armatöre iş çıkarsam da rant sağlarım diye hesap yapın. balıkçılıktan rant çıkmaz size. okul okumuşsunuz, kaptan olmuşsunuz, Karadenizli olmuşsunuz ama... yazmış olduğunuz yazılarınızı dikkatli yazar kırıcı ve hakaret içeriği kullanmazsanız memnun oluruz. balıkçılık sektörü gururlu ve şerefli bir meslektir. herkes balıkçılık yapamaz balıkçılık işi Barış kaptan maceraları yazmaya roman yazmaya ve çocuk dergileri yazmaya benzemez. sayın Refik bey denizlerimizde yasa dışı avlanma yapan boy standartlarına uymayan üç beş kişinin yaptığı yasa dışı avcılığı bütün balıkçıya mal edemezsiniz. bu kadar duyarlı vatandaş isen tezgahlarda gördüğünüz küçük boy balıkları tarım il Müdürlüğü'ne şikayet etmeliydiniz. buradan yazı yazmakla olmuyor denizlerdeki balık neslinin azaldığını herkes biliyor tek sebebi aşırı avlanmak değil. yetmişiki milyon insan ve bütün fabrikaların tarım arazilerinde kullanılan kimyasal atıklar denize dökülüyor, her vatandaşın zararı var, deterjan atıkları ve arıtmalara kadar hepsi denize dökülüyor bilginiz var mı bunlardan? balık büyük olsun ucuz olsun diye arar herkes, bir de tek günah keçisi balıkçılar var kimse bilip bilmeden yorum yazmak için yazmasın. Türkiye'deki denetimler kadar sıkı denetimler dünyada yok. Refik bey iki sektörden emekli olmuşsunuz siz şiir roman çocuk dergileri yazın bu konuları daha iyi bilirsiniz biz denizlerimize sahip çıkan duyarlı balıkçılarız. üç beş kişinin hatasını dürüst balıkçılara mal edemezsiniz...
81.214.68.4
Master O.YILMAZ
14 Nisan 2014 Pazartesi 15:54
15:54
Sayın çok bilenler,her biriniz deli gibi rakı balık yaparken bu denizCilerin nasıl çalıştığını bilmezsiniz..sorsanız onlar katiller!hiçbirinizin vejeteryan oldugunu sanmıyorum.hepinizde denizden babam çıksa lafıyla büyüdünüz kabul edin.gittiğiniz lokantalarda içeriye girip balığın santimini mi ölçüyorsunuz.yahu zaten yasaklar belli,yasakların sonucunda ödeyecekleri bedelde ! Adamların ekmek parası ,devlet ne diyorsa onlar da o şekilde avlanıyorlar.çektikleri çile de cabası!
95.5.40.210
ÖMER MALKOÇ
14 Nisan 2014 Pazartesi 01:09
01:09
Sayın Refik Akdoğan;

Denizlerimizin nimetini sizlere vitamin olsun diye tutuyoruz. Bizde ekmek yiyeceğiz insanız sonuçta.
Lütfen kullandınız üsturuplara dikkat edin bilip bilmeden yorum yapmayın. Yorumlara açığız yorum yapmak hakkınızda.
Bizler bu denizlerin namuslu balıkçılarıyız. Sizin o dediklerinizi kaçakçı terorist balıkçılar yapıyor.
Beddua ediyorsunuz, Beddua öyle edilmez böyle edilir. Kim kaçak av sahalarında kaçak yasak küçük balıkları yakalıyor satıyorsa ALLAH onların başlarına teknelerini geçirsin. Denizler mezarı olsun.
Bizler namuslu balıkçılarız. Kim bu denizin namuslu balıkçıları dendiği zaman bizleride onlar içinde gösterirler. Sizleri seviyeli yorumlara davet ediyorum kimseyi tanımıyorsunuz. Boşa yorum yazıyorsunuz.
Size kısa bir örnek vereyim 5 gün denize çıkmadık. Bu 5 gün içinde herhangi birgün kaçak avcılık yaptımız adına sahil güvenlik ekiplerine sikayet edilmişizdir.
Sahil güvenlik ekipleri gerekli incelemeleri yaptıkdan sonra bu şikayetin asılsız olduğu ortaya çıkmıştır. Bizde denize çıkmadımızı kanıtlamış durumundayız.
Fakat bizi şikayet edip sahil güvenliği şaşırtan bu kişiler kendileri abhazyadan getirdikleri kaçak balıklari ülkemiz sularına sokup satışını yapmışlardır.
Hani bunun neresinde adalet neresinde denetim neresinde yasaksa yasak. Yasaklar ve denetimler sadece namuslu balıkçıya vardır namussuz olan yine namussuz bir şekide teröristliğe devam ediyor.
Gelelim çinekop olayına siz Kadıköy balık pazarında santim çinekopları gördünüz neden sesinizi çıkarmadınız. Orda satıcıya bunu satamazsın demekle olmaz. Gideceksin o gezdiğin sahile yanı başında kaçak trol çeken tekneyi yakalatcaksın.
Sonra sen daha göremezsin santim boyunda çinekopu siz bunları yapmadınız. Yapamazsınız çünki size cazip gelir nedeni lüfer pahalı çinekop uçuzda ondan iştahla yediniz afiyet olsun. Katliyamcılara sizde destek oldunuz.
Biz çinekop tutmuyoruz hatta tutamıyoruzda çünki bizim bölgesel sularımızda çinekop yani lüfer balığı av boyuna geldiği zaman 24 metre açığına çıkmıyor 16 metreden devam ediyor göçünü boğaza doğru tamamlıyor.
Bu göç esnasındada lüfer balıkları zonguldak taraflarında denizin anatomi yapısı gereği derinliklerin sahil şeridine yakın olmasından dolayı av veriyor. O yüzden biz çinekop tutmuyoruz. 5 bin ton çinekop yani lüferi tum karadeniz tutmuştur. Çinekop deyipte lafı çarptırmayın.
Bir diğer sorun Gürcistan abhazya sorunu. Bizde 9 cm olan hamsi yasağı orda 7 cm sizce bu hakmı dogrumudur. Kendi av sularımızda avladımız bu hamsiyi Gürcistan Abhazyaya gidip avlamak doğrumudur. Başlı başına yalnız ordada 9 cm olması lazım.
Gürcistan Abhazya av sahası hamsi balığının dinlenme üreme yeridir. Oranın deniz yapısı bunu gerektirmektedir. Balık havuza sıkışmış şekilde orda beklemektedir. Bunu kazanç haline getiren Gürcistan ve Abhazya devletleri gelecegimizi çalmış durumdadırlar.
Oraya giden balıkçı kardeşlerimizde burda serbest boyu 7 cm deyip tutmaktadırlar. Tuttuklarının yarısının fazlasınıda oraya ödemek zorundadırlar. Bunları biliyormusunuzda konuşuyorsunuz. Öyle oltanı eline alıpda bu denizden balık tutmakla bu balıkçılık yapılmaz.
Devlet destek veriyor dediniz ALLAH razı olsun Devletimizden çok güzel desteklerde bulunuyor. AB yasası uyumu dediler felan filanlar geldi. Tekneleri balıkçıya destek deyip topluyorlar. Vallahi güzel bir destek ne kadar hurda tekne varsa topladılar iyi paraya.
Amaçları AB ye göre av baskısını azaltmak ve bu arada destek yapmaktı bunun neresinde destek. Soruyorum size yoksa sizde hurda teknenizi devletemi verdiniz yada yazdırdınız sıranızımı bekliyorsunuz.
Balıkçıaya ötvsiz akaryakıt destegi veriyoruz diyorlar. Tam ötvsiz alıyoruz mazotumuzu fakat tek biz almıyoruzki yük gemisinden tut yattına kadar bu mazotu ötvsiz alıyor bunun neresinde balıkçıya destek var soruyorum size. Yoksa sizde yatınıza avlanma ruhsatı alıp ötvsiz mazot alanlardanmısınız.
Sayın Ertan Demirkol bizler gibi namuslu balıkçıdan bir cacık olmazsa sizler gibi duyarsız sadece sallayıp yorum yapanlardanda bir hıyar olmaz. Unutmayın bu deniz bir yogurtsa sizden hıyar olmassa bizden nasıl cacık olsun.

Tüm yorum yapan arkadaşlara söylüyorum LÜTFEN kırıcı aşalayıcı şekilde yorumlar yazmayın. İnsanların haklarına girmeyin.

SAYGILARIMLA ; ÖMER MALKOÇ
188.38.26.68
Cinakop
18 Nisan 2013 Perşembe 01:15
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
Denizlerin oksijenini,suyunu,nimetini,ekmeğni,vitamini almış sayın kaptanımız,ALLAH dan korkuları yokki katillerin.Kime haykırıyoruzki,sesimizi inşallah duyarlar,siz insanlara vitamin hapı olan bu bizlerin yok olmamamız için haykırıyoruz.Hala masalardan,biyerlerini koltuklarından kalmayan kontroller,görevliler duymuyorki sesimizi.Bakanlık kıyamet koparıyor,yasalar getiriyor,onları işleme koymayanlar aslında beddua almaktalar..
78.169.22.194
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
17 Nisan 2013 Çarşamba 18:08
Çinekop
Sevgil Çinekop, gene bugün Kadıköy Balıkpazarı'nda on santim boyunda çinekop kardeşlerini gördüm. Pörsümüş, gözleri kararmış bana melül melül baktılar. Onların gözlerinden,"bırakın bizi ey insanğlu artık, gençliğimize doymadan bizi yakalıyorsunuz, halbuki bizler lüfer, kofana olarak sizi beslekemek isityoruz," der gibiydiler. Sahi eskiden kofanalar da vardı. Onlara ne oldu? Köküne kirbit suları döktüğğmüz açıkça belli oluyor. Çinekopları böyle avalamaya devam edersek yakında ne çinekop kalır ne de lüfer. Sıra yaprağa gelecek galiba. Aslında artık çinekop avlamak yasaklanmalı, başka çare yok bu mesli korumak için. Allah yardımcımız olsun. www.refikakdogan.com
24.133.110.255
CİNAKOP
16 Nisan 2013 Salı 00:46
DENİZLERİN NESİSİNİZ???
OKSİJENİMİZİ YOK ETTİNİZ,SAHİLLERDE MİDYE İSTRTYE VS TARATARAK BİTİRDİNİZ,YETMEDİ SAHİLLERE KMLERCE GENİŞLİĞİNDE AĞLARINIZI SERDİNİZ,YAŞAM YERLERİMİZİ ZERZELEDEN BETER ETTİNİZ,YETMEDİ AĞLARINIZIN DİBİNİ TORBA YAPTINIZ SİLİP SÜPÜRDÜNÜZ,YETMEDİ AĞ GÖZENEKLERİNİ GÖZÜMÜZÜN GENİŞLİĞİNE KADAR İNDİRDİNİZ,BEBELERİMİZİ YAVRULARIMIZI ÇOCUKLARIMIZI,YAVRULAMA ZAMANI ANALARIMIZI,KATLETTİNİZ,YETMEDİ,SONER ALETLERİ İLE GÖZLERİMİZİ KÖR ETTİNİZ,YETMEDİ KIÇINIZDE 3 PERVANELİ YÜKSEK MAKİNELERLE GÜRÜLTÜ İLE KULAKLARIMIZI SAĞIR ETTİNİZ DUYARLIĞIMIZI KAYBETİNİZ,SİZLER İNSAN DEĞİLMİSİNİZ,GIDASIZLIKTAN HASTANELERDE CAN ÇEKİŞMEKTESİNİZ,FARKINA VARAMADINIZMI HALA,ALLAH DAN KORKUN,MAZERETİNE BAK YAA.DEVLET O KADAR TEŞFİK ETTİ SİZLERİ,YASA MASA TANIMADINIZ.ALLAH RAZI OLSUN BİZLERİN SESİMİZİ DUYAN BAKANLIĞINIZ..YANLIZ VE YANLIZ 3 MİLDEN AŞAĞI OLAN TÜM AVLANMA OLTA BALIKÇILIĞI OLACAK.YASAKLARIN NE OLDUĞUNU DAHA İLERDE NELER OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ..ALLAH RAZI OLSUN SESİMİZİ DUYAN BİZLERE YAŞAM VEREN İNSANOĞULLARI..
78.169.51.16
ERTAN DEMİRKOL
15 Nisan 2013 Pazartesi 17:57
HANİ YASAKTI ?
5 Bin ton çinekop ha...tebriklerrr...Gırgır ve trolcüler: sakın bahane üretmeyin!!! Yok oluşun,tükenişin tek sebebi sizlersiniz.Sakın oltacıya veya zıpkıncıya b... atmayın!!!!Hani çinekop tutmayacaktınız???? Hani YASAKTIII???? SİZDEN Bİ CACIK OLMAAAZZZZ!!!!!
212.58.15.82
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
13 Nisan 2013 Cumartesi 14:16
Yasaklar
Karadeniz'de neden balık neslinin tükendiği açıkça belli oluyor. Allah yardımcımız olsun. www.refikakdogan.com
94.54.109.59
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim