• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

Yorumlar

"Orakcı sonunda itiraf etti: İlk ekip çıkmadı" haberine ait tüm yorumlar


hikaye
12 Aralık 2012 Çarşamba 13:04
CEMİL KAPLANIN YAZISINA İSTİNADEN
Ekipte bulunup Turgay SARIBOGA'nın yerine gidmesi için ataması kurum yetkililerince yapılan işe yeni girmiş yağcının gerekli egitimleri almadan bu botlara atanması bunuda rahmetli olan botun Makinisti olan Mehmet GENCİN farkedip kadroya almaması-
Çok güzel konuya değinmişsiniz.Teşekkürler.
Geçen gün Savaş Ayın bu konu ile ilgili yaptığı komik programa denk geldim. sözüm ona her hafta sarkomando eğitimleri varmış. öyleyse bu arkadaş nasıl eğitimsiz kalmış.madem yeni başlamış o zaman başka birini gönderselermiş.tamamiyle apar topar bir ekip kurulduğu belli.tüm personel eğitimli ya .her hafta eğitim var ya. özellikle şunu çok istiyorum. tüm personele aynı anda aldıkları sarkomando eğitimini canlı olarak tv de yaptırsınlar bakalım nasıl yapıyorlar.
88.255.123.50
Nevin ışık
11 Aralık 2012 Salı 19:57
Şok iddia1
1-Kıyı emniyeti bünyesine devredilen küçüksuda bulunan sosyal tesislerinde Vakıf bank salıpazarı şubesinde çalışan vakıf bank personelini size ait botla karaköyden alınıp küçüksuda ido iskelesine götürülmesi ve sosyal tesilerde ağırlanması talimatını kim verdi ve bu tesislerde ikramların bedelini sizmi ödediniz yoksa kurumunuza ödettirdiniz veya göstermediniz.
2-Siğze bağlı bu sosyal tesislerde 2 yıl önce ortaya çıkan sosyal tesislerdeki mali açığın sebeplerini tespit edebildinizmi kurumunuzda çalışıp orayı yazılı anlaşmaya kiraya verdiğiniz personellerinizi bu konularda birilerinin veya sizin ve bürakratlara verilen ve fatura edilmeyen yemekleriniz fatura kesmeyip kurumunuzda çalışıp parasıyla kiralayanlaramı ödettiniz.
3-kurumunuzda yayınalamış olduğunuz sizin genelgenize göre 28 ile 30 arasında ödenmesinin taliamtını verginiz mesai ücretlerinin bu genelgenizdeki tarihlerden sonra ödenmesin salıpazarı vakıfa bank şubesinin müdrünle olan şahsi ve menfaatsal işlerinizden dolayımı veya bu paraları çalıştırıp burdan elde edilen kazancı sümen altımı ediyorsunuz.
85.103.173.155
nevin ışık
11 Aralık 2012 Salı 18:50
sıkandal
O ölüme gönderilen personelin maaşlarınla A4 ve A6 makam rabasına sahip bir genel müdürün 5 yıldır Deniz personeline verilmesi zorunlu olan ve kendisinin iddia ettiği mebusatlarının tam olduğu söylemesine şok cevap '' 5 Yıldır kurum çalışanlarının koruyucu elbise ve ayakkabılarını alamadığı doğrumu
85.103.173.155
Cemil kaplan
11 Aralık 2012 Salı 18:41
Bu konuları ögrendiğimde hayretler içinde kaldım.
1- Ekipte bulunup Turgay SARIBOGA'nın yerine gidmesi için ataması kurum yetkililerince yapılan işe yeni girmiş yağcının gerekli egitimleri almadan bu botlara atanması bunuda rahmetli olan botun Makinisti olan Mehmet GENCİN farkedip kadroya almaması .

2-Hiç bir özel şirkette bulunmayan Şişirilmiş aselet görveleri olmayan vekaletle her 6 ayda bir yetkilendirilen Deniz hizmetleri Dairesi başkanlığında veya bu daire başkanlığına çalışıyor gözüküp başka birimlerde usul ve mevzuatlara aykırı görev yapan Deniz kadrosu personeline sahip olmasına rağmen burdaki hataların oluşması tepeden kaynaklanan unsurlardan kaynaklandığı alenen açıktır.
3-Ulaştırma Bakanı Bin Ali YILDIRIMIN ölenlerin aillerinle gerçeklkeştirdiği ziyaretlerde aillerin ilettikleri çok önemli bir hususuda akataralım bu kazada sağ kalan Ahmet KASARCI'nın ziyaretine giden bakanın olayın nasıl ceryan ettiği sorusuna verilen ceabı paylaşalım '' Kazanın gerçekleştiği gün ve son anlarında botun kaptanını kim aradıysa Cemil Kaptanın cevabı aynen şöyle ''Makine stop etti Kayalıklara sürükleniyoruz, istifa diyordunuz alın size istifa '' kime dedğinin telefon görüşmelerinde en son arayanlara sorulması gerekli bir soru.
4-Bu kurumda çalışan personelin koruma elbisesi ve her türlü donanıma sahip olduğu söyleniyor peki bu öyleme son dört yılın koruyucu elbise dail diger malzeme ve istikakların dağıtılmadığnı biliyormusunuz.
5-Ulaştırma bakanın 7-8 verdiği hava beyanını ulaştırma bakanın Denizci olmamasına istinaden kabul edersek Kıy emniyetinin Başında bulunan Uzak yol kaptanın 3-4 hava demesine yuh be diyorum sen ya hiç denize çıkmadın yada yanlışlarını ve ayıplarını örtmeye çalışıyorsun ,ama senin bu ilk ayıbın deilki ,persoenelin promosyon paralarınla A4 -A6 almadınmı vakıf banktan onların parasıyla bu saltanat kayığına oturmadınmı.
6-Şahsi ilişkide olduğun şahısa performans ücreti adı altında dikkat çekmesin diye diger yalaka takımına bu devletin milletin paralarını vermedinmi.

Nemrutan tarihte ders almayanların sonu bellidir. Eninde sonunda ilahi adalet tecelli edecek ve bu ettiğinde cenazem var bahanesiyle Kılavuz pilotların gününde cenazenin olduğundan katılamadığınızı biz yemedik efendi.

Bu saatten sonra o makamda durman senin için gaflettir.
85.103.173.155
deniz
11 Aralık 2012 Salı 18:22
şehitlerin isimleri neden verilmiyor
sayın brokratlar, KIYEM - SÖNDÜREN ne demek ya.. neden bu Vasıtalara denizde emeği geçen DENİZ ŞEHİTLERİN ve VEFAT edenlerin isimleri konulmuyor ?? Hangi akıl buna karar verdi, bir an evvel bu KIYEM -- SÖNDÜREN isimlerin silinerek, DENİZ ŞEHİTLERİN ve VEFAT edenlerin isimleri konulmasını.. Yeni adet olarak boğazlarda yeni yapılan yolcu tasıma gemilerine, Neden Vatan uğruna Şehit olan MEHMETCİKLERİMİZ POLİSLERİMİZİN, GÜVENLİK KUVVETLERİMİZİN isimleri konulmuyor??.
176.240.101.186
numan
08 Aralık 2012 Cumartesi 12:48
mecburen
kaptana kimse zorla denize çık diyemez.ama cıkmazsada yerine başkasını bulurlar.bu iş maalesef böyle.sonra cıkmayan kötü kaptan oluyor.maalesef böyle...
78.190.73.9
serdal can
06 Aralık 2012 Perşembe 17:55
facia
Bakan Yıldırım: "Çok şiddetli fırtına var"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanı Binali Yıldırım, Şile'de batan yük gemisi için bölgeye giden arama kurtarma botunun da kayalıklara çarparak battığını ve 2 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Şile açıklarında batan gemiyle ilgili konuşan Yıldırım, İstanbul Boğazı'nın Karadeniz kuzey çıkışında özellikle Şile civarında şiddetli fırtına bulunduğunu hatırlattı. Yıldırım, “7-8 kuvvetinde hava var. Bu tamamıyla bir fırtına. Orada kömür yüklü bir nehir gemisi, 10.20 civarlarında battı. Batan gemide 12 personel vardı. Kurtarma çalışmaları hale devam ediyor” dedi.
Hava hakkında Sayın bakanımızın açıklaması ile sizin açıklamanız hiç uyuşmuyor.
artık herkes kendi sorumluluğunu da kabul etmelidir.
saygılarımla
92.44.103.37
gsk
06 Aralık 2012 Perşembe 16:13
gsk
tabiki önemli olan vefat edenlerin oraya gönderilmeleri dogrumu yanlışmı. ben bu tartışılmasın demedim. yazımda açıkça anlatıyorum tartışılacak fakat suclu ortaya cıkacakmı bilmiyorum. bununla birlikte gemiler tutulmuyor demıyorum defalarca tersaneye gitme kararı almak zorunda kaldı armatörler ben tekrar gelmesi engellenemiyor diyorum. daha dikkatli okursanız göreceksiniz. ayrıca devlet memuru vaya değil tabiki yorum yapacağım. herkesin hakkıdır diye düşünüyorum . iyi günler
81.213.182.219
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
06 Aralık 2012 Perşembe 14:18
Deniz kazaları
Bu olayda yaşamlarını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar dilerken inşallah kayıp olanların da sağ salim yuvalarına kavuşmasını Allah'tan niyaz ederim. Sayın yorumcular mesleğinizi yazmadığınızdan denizci olup olmadığınızı bilmiyorum. Ama ifadelerinizden anlıyorum ki denizci değilsiniz. On beş yıl gemi kurtarmada çalıştıktan sonra emekli oldum. Böyle olaylara çoğu zaman hava muhalefetinden müdahele edemediğimiz olmuştur. İşletmeden olay kurtarma gemilerime bildirildikten sonra inisyatif tamamaiyle gemi kaptanındadır. Hava çok kuvvetli fırtınalı ise Boğazdan dışarı çıkmaz havanın sakinmleşmesini beklerdik ve İşletme de gemi kaptanlarına bir şey demezdi. Can kurtrama işi tamamaıyla kıyı emniyetine aitti. O da genellikle karaya oturmuş gemilere roket atarak can kurtarmaya çalışırdı. Böyle havalarda kazazede gemiden tekne ile insan kurtarmak hemen hemen imkaNsız olduğunudan can kurtam tekneleri çalışmazdı. Unutulmamalıdır ki böyle havalar büyük gemileri zor duruma soktuğuna göre küçük can kurtarömma tekneleri, özel yapılmış olsalar bile, pek fazla bir iş yapmaları mümkün olmadığı gibi kendisi de tehlikeye girebilr ki sanırım bu olay böyle olmuştur. Olay mahkemelere intikal ettiğinde bilirkişiler ve yargıçlar karara varacaklardır. Şimdiden onu bunu suçlamak doğru değildir. Tekrar yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmetler dilerim.
www.refikakdogan.com
176.240.117.123
HAKAN CERRAHOĞLU
06 Aralık 2012 Perşembe 12:01
AA
SALİH ORAKÇI YAHU KARDEŞİM HADİ 2 SATIR YAZACAN RAHATLIYACAN. HADI CANIM
78.176.177.162
MEHMETALİ AVCI
06 Aralık 2012 Perşembe 10:56
SAHİPSİZ DENİZCİ .
HİÇKİMSE KENDİNİ HAKLI ÇIKARACAK ABUK SABUK SAVUNMAYA KALKMASIN, BİRKERE BALIK BAŞTAN KOKUYOR , BUGÜN HALA ÇALIŞMAKTA OLAN NEHİR TİPİ GEMİLER , VOLGABALT VEYA VOLGA DON VEYA DİĞERLERİ , BİR SÜRÜ GEMİ TÜRK ARMATÖR VE YABANCI PERSONEL İLE ÇALIŞMAKTA NE DENETİM ,NEDE DOĞRU DÜRÜST SİGORTA VAR ,PORTSTATE GELİR NE GÜVERTE NE MAKİNA SÖRVEYİ YAPMADAN AVANTASINI ALIR VE BELGEYİ İMZALAR , BUNU SENELERCE ÇALIŞAN BİRİ OLARAK YAZIYORUM ,BATAN VOLGABALT KAÇ YAŞINDA ,GEREKLİ SÖRVEYİ YAPILMIŞ MI, NE ZAMAN YAPILMIŞ ,NEREDE YAPILMIŞ , KİM YAPMIŞ , BUNLAR HEP SORGULANMASI GEREKLİ KONULAR , İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI , ARMATÖRLER PARA HIRSI İLE İNSANLARI BİLE BİLE ÖLÜME GÖNDERİYOR, SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA HESABI , AMA MEVLAMDA BIKTI ARTIK BU VURDUM DUYMAZLIKLARDAN ,VELHASIL OLAN HER ZAMAN SAHİPSİZ DENİZCİYE OLUYOR ,ALLAH SELAMET VERSİN , PRUVANIZ HER ZAMAN NETA OLSUN ....
88.240.22.241
Ramon
06 Aralık 2012 Perşembe 10:39
SÖYLENECEK SÖZ VAR
Öncelikli olarak görev şehitlerimiz meslekdaşlarıma Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diler.Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar ve halen kayıp olan meslekdaşlarımın da inşallah umutlarımız ve dualarımızla sağ olarak kurtulmasını ve ailelerine de sabırlar dilerim. İnanın olay içler acısı.Bu olayın mutlaka suçluları da vardır. SUÇLULAR CEZALANDIRILIRSA BELKİ Bİ NEBZE OLSUN ACILARIMIZ HAFİFLER. ANCAK O CANLARI GERİ GETİRMEK NE MÜMKÜN. ANCAK SUÇLULAR BELİRLENEREK CEZLANDIRILMASI GEREKMEKTEDİR Kİ,DERSLER ÇIKARILSIN.
193.255.19.208
Gizem Karaca
06 Aralık 2012 Perşembe 10:17
Suçlu apaçık ortada
Sizin işiniz tabiki can kurtarmak Sn.Salih orakçı ama şartlar elverdiği muddetce ılk once kendı personelınızı duşunmeniz gerekıyor,suçu meteorolojıye atmakla bu işten sıyrılacağınızımı duşunuyorsunuz?? masa başından yurutulmuyor bu işler sizde kaptansınız.. piskolojik baskı ve personeli iş akdi feshi ile korkutup zorla göreve çıkardığınız aşikar,çok bılıyordunuz madem kendınız kullansaydınız botu,kaç ocağa ateş düşürdünüz bile bile göre göre bunun hesabını nasıl vereceksınız,akşam başınızı yastığa koyup vicdanınız rahat uyuyabılıyormusunuz?? sonrada lütfen aslanlarıma dokunmayın gibi boş sözler sarfet madem aslanlarındı da nıye çıkmayın emrı vereceğine çıkmak için zorladın onları... maksat basın bır ıkı kare kıyı emnıyete aıt botun fotografını alsın reklam olsundu sanırım..Ha bırde bakana yalakalık tabi,sizde bırazcık ınsanlık varsa istifa etmenız lazım ama bendekı de laf daha oncede bır suru suçlamalar yapıldı hakkınızda ve sız kendınızı aklayamadınız o zaman o koltuğu bırakmadınızda şimdimi bırakacaksınız.. ekibide kendınızce sağlam kurdunuz zaten kankalarınızla beraber olcay ve caner bey (onlarıda bılen ıyı bılır yazmaya gerek yok)........................................ Avusturya Denizcilik Bakanı'na bir Türk sormuş"Sizde deniz yok Denizcilik Bakanlığı var,ne işe yarıyor?"Avusturyalı Bakanın cevabı"Sizde deniz var iyi de Denizcilik Bakanlığı ne işe yarıyor?"Süper Erzincanlı denizcilik bakanına süper Erzincanlı kurtarma genel müdürü
212.2.217.243
GSK YA CEVAP
06 Aralık 2012 Perşembe 10:10
GSK ICIN
SAYIN GSK YETKILISI,
DEVLET MEMURU OLARAK BURAYA YORUM YAZMISSIN IYI GUZEL FAKAT BU OLAY BOYLE USTU ORTULUP KAPATILACAK CINSTEN DEGIL. SIMDI KONUSULMAZ ISE SONRA HIC KONUSULMAZ UNUTLUR GIDER.
BURADA KONU BATAN GEMININ LÇB VE YA PSC LERDE TUTULAMAMASI DEGIL, O HAVA SARTLARINDA UFACIK TEKNEYI KURTARMAK! ICIN YOLLAYABILME CEHALETIDIR.
KALDI KI TURK LIMANLARINDA ISTEDIGINIZ GIBI GEMILERI TERSANEYE GONDEREBILIYORSUNUZ. OYLE TUTULAMIYOR DEMEYIN HIC.
78.171.9.178
TUGFAN SAHIN
06 Aralık 2012 Perşembe 10:03
İSTİFA
SALİH ORAKÇI YI SORUMLU OLARAK İSTİFAYA DAVET EDİYORUM.
AYNISI JAPONYA DA OLSA BUNLARI KONUSUYOR OLMAZDIK.
MADEM GÖREVİN KURTARMA O ZAMAN ONA GÖRE HAZIRLAN - ONA GÖRE ÖNLEMİNİ AL. BU KIÇI KIRIK BOTLA ANCAK PLAJLARDA BOGULANLARA CANKURTARANLIK YAPARSIN.

ÖRNEK ARASTIRMA VE KURTARMA GEMİSİ :

http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=1510030
78.171.9.178
Ruşan
06 Aralık 2012 Perşembe 10:02
Topkara
Her kez bir yorum yapıyorda gidenlere Allahtan rahmet kederli ailelerine ve mesai arkadaşlarına sabırlar diliyorum.
Bu gün bu olay çok basit patongonyada olsa idi bu işin sorumluları derdiki biz bu işi beceremedik özür dileriz deyip ya hakkını hakka teslim eder yada çekip giderdi.Tabiki bu koltuk davası kimseye kalmaz Allahın sopası bunlarada gelir bir gün.
88.250.179.91
Cihan
06 Aralık 2012 Perşembe 09:37
Terfi
Reklamın kötüsü olmaz.KEGM'nü gündeme oturtanlar yakında terfi edelerse şaşırmayın.Boşuna istifa veya görevden alma beklemeyin.
78.187.79.161
orhun kuran
06 Aralık 2012 Perşembe 09:11
İSTİFA
DERHAL İSTİFA EDİNİZ. BU DURUMDA ETMEYECEKSİNİZ DE NE ZAMAN EDECEKSİNİZ.
94.121.238.159
Fuzuli AYDIN
06 Aralık 2012 Perşembe 02:40
Bakana yutturursun
Rüzgar NNW Garipçe rüzgar altı! oradaki sensör gerçek değeri gösterir mi? Hatta anemometre 19 diyorsun 19 knots mı 19 km/h mi? Adamlarına hareketi kısıtlamayan otomatik şişen can yeleği aldın mı? En hızlı tekne ile büyük römorkörün 8 havada hız farkı ne kadar olabilir? Ayrıca römorkörlerin servis botları, Elbe-Wesser veya Maas Pilot gibi ufak botlar olup adam kurtarmayı onlar yapamazmı? Yalandan hacıyaymaz botlarla show yapmaya gerek var mı? (Uydurma olmayacağına inandığım kaza kırım ekibine fikir vermek istedim..)
78.177.222.151
Haydar AYDIN
06 Aralık 2012 Perşembe 01:01
Gürev Şehitlerine Saygı
insanın yanlış yaptığını başına bir kaza yada dert gelince söylemek yerine ayakta iken, dik dururken söylemek gerek, güçlü olmak tırsmamak budur.
Nasılsa hata yaptı, yada beklenmedik kaza oldu, işte fırsat bu fırsat vurun vurabildiğiniz kadar, demek hoş değil
1-Kimse kimseyi bilerek ölüme göndermez, gönderemez. (ancak en ufak hava şartlarının olumsuz olması halinde işden kaçanların direncini kırmak üzere donatan baskısı zaten hep vardır) Bu durum asla kaptanın yetkisini elinden alacak kadar ileri gidemez. Burada baskı adına ölçü kaçmışsada, bunu personelini öldürmek yada ölüme yollamak yerine, denizde madur olanlara yetişmek amacı gütmektendir. diye düşünmek biraz daha insaflı olur sanırım.
2-Bu kazanın oluş nedeni söylenen ve konuşulanların dışında büyük olasılıkla makineların teknik bir sebepten stop etmesi nedenine bağlıdır. (Makinalarının güçlü olduğunu duymuşdum)
3-Can kurtarmak bağımlılık yapan bir hastalık yada alışkanlık gibidir. Can kurtardıkça, tehlikenin boyutlarına bakmaksızın daha fazla can kurtarmak istenir, görev şehitlerinin bu işi yaparken kendi adına olan olumsuzluk ve şansızlıkları görememesi gibi unsurlar bu kazanın ana unsurları gibi görülüyor.
Canları bahasına onurlu ve cesurca yaptıkları, yada yapmak istedikleri işleri nedeniyle herkez onlarla gurur duyacaktır.
Bu denli cesur insanların işletmeden korkan korkaklar olmadığı, bununda ispatının yaptıkları cesur işten açıkca belli olduğu anlaşılmalı artık... Denizci dostu kahramanların ruhu şaad olsun.
46.196.59.104
GSK
06 Aralık 2012 Perşembe 01:01
geçmiş olsun
öncelikle hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet dilerim. bununla birlikte yapılan yorumlarda insanları suçlamanın (yeri ve zamanı gelene kadar) yanlış oldugunu dusunuyorum. yabancı bayraklı gemilere liman başkanlığı denize elverişlilik belgesi vermez. ayrıca yola elverişlilik degil liman cıkış belgesi düzenlenir. LÇB düzenlenirken geminin evrak bazında kontrolü yapılır.. geminin fiziki olarak uygunluğu klas kuruluşu(eger varsa) ve bayrak devletinin denetimi sonucu belgelendirilir. tabiki bu yeterlidir anlamına gelmiyor maalesef... bunun içinde liman devleti denetimleri yapılmaktadır. fakat liman sahanıza gelen hergemının PSC denetiminden geçirilmesi mümkün degildir. volga balt volga don tarzı nnehir tipi gemiler sıklıkla psc denetiminden geçirilmeye calışılmakta eksiklikleri nedeniyle alıkonulmakta, eksikliklerini gidermesini müteakip seferine izin verilmektedir. aynı gemi defalarca denetlenip tutulmasına ragmen BANNED SHIP uygulamasının olmaması nedenıyle (ornegın parismou) geminin ulke sınırlarına girmesi veya ticaretinin engellenmesi mümkün olamamaktadır. bununla birlikte Türk Bayraklı gemilerin ticaretinin büyük bölümünün bahse konu gemilerin bayrak devletlerine olması radikal kararlar alınmasını engellemektedir.(her nekadar engellememesi gerekirken) bu durumda tabiki kalıcı çözümler psc denetimlerinden de elde edilememektedir. Bu üzücü zamanda daha fazla acıklama yapılabilir belki ama öncelikle kayıpların bulunması ,ailelerin acısının nasıl bi nebze hafifletilebileceği yönünde adım atılıp devamında nasıl ulkemizi standart altı gemilerden kurtarabiliriz onun idaremiz tarafından degerlendirilmesi gerekmektedir. unutulmamalıdırki suclanılan GSK uzmanları da yetki ve güçleri dahilinde denetimleri icra edebilmektedir. fakat sorumluların direk gsk veya liman baskanlığı olarak gösterilmesi bilgisizlikten oteye gidemez ve hiç bir şekilde çözüm odaklı olmaz. hayırlı ve kazasız günler dilerim.
85.107.202.151
SUAT KUTLUAY
05 Aralık 2012 Çarşamba 22:05
Yonetim suclu
SÖYLENECEK TEK KELİME O İNSANLARI O HAVADA ORAYA GÖNDEREN KIYI EMNİYET ÜST KADEMESI.
5.26.19.140
avni Akpınar
05 Aralık 2012 Çarşamba 21:50
SUÇLU
Gerçek bir suçluda varsa bu volgabat tipi gemilere denize elverişlilik veren liman başkanlarıdır. Bugemilerin güvertelerinde gezerken ayağım içeri göçecek diye korkuluyor. Allahaşkına bu gemilere yola elverişlilik belgesi verirken saç ölçümü yapılsa ALİAĞA ya römorkor eşliğinde gönderilir. Bu cinayetlerin asıl sebebi bunlara göz yuman liman ve GSK görevlileridir.
78.176.148.43
Fuzuli AYDIN
05 Aralık 2012 Çarşamba 20:44
Soruşturma
Benim merak ettiğim konu, eğer hava 4-5 idi ise ve bu kanıtlanabiliyorsa (ki görüntüler aksini söylüyor) göreve çıkmadığı iddia edilen asıl ekip hakkında idari soruşturma açılıp açılmadığıdır. Eğer bu kadar inançlılar ise ve suçu rahmetlilere yıkmak istiyorlarsa ve cesaretleri varsa bunu yapsınlar.
78.177.140.111
görev şehidi
05 Aralık 2012 Çarşamba 20:21
kahramanlar
allah rahmet eylesin,sabır versin.başımız sağolsun.
görevi öncelikle can emniyeti olan bir devlet kurumunun görevli botu kaza sonucu üç kahraman görev şehidimizin olmasına sebebiyet vermiştir. takdiri ilahidir. şehit yakınlarına nasıl sahip çıkacağız. biraz da bunu düşünelim. o istifa,bu suçlu, bu reklamcı,bunun canı değerli, onunki değersiz, koltuklar v.b. gibi hamasi, hedefli sözleri bırakın da işimize bakalım. gen. müd istifa edince eksiklik ortadanmı kalkacak. basiretli kaptanlık rafa mı kalkacak. kaptanın denizde yönetim yetkisi yürürlükten mi kalktı. allah geride kalanlara sabır versin.
88.253.83.112
Hasan ikinci
05 Aralık 2012 Çarşamba 19:59
Başınız sağolsun
Sayın genel müdür makamınızda oturup ahkam kesmeyin sizin alt makamlarınızdaki personelin emir verip sonradan çark ettikleri düpe düz gözüküyor. Botlarda bulunan bot telefonlarında bütün konuşmaların kayıtlı olduğu bellidir. Ondan sonra acaba o makamda oturacakmısınız? Bot personelinizin üzerindeki elbiselerin hepsi yazlık elbise hepside su geçiriyor. Yeni alınan kıyem botlarından neden olay mahaline göndermediniz onlarla su sıkarak gösteri yapıyodunuz bunlar gösteri içinmi alındı. Oraya gönderilen bot 5-6 kuvvetindeki havaya dayanıklıdır halbuki hava 8-9 veriyordu. Sayın genel müdür personelinizle bir araya gelip personelin sorunlarını dinleyip nezaman bu sorunlara çözüm getirecceksiniz. Personeliniz hep korku içerisinde yaşıyor daire başkanınız ayrı bir amir, müdürünüz ayrı bir amir, personel enspektörünüz ayrı bir emir veriyor, sendika ayrı bir emir veriyo böyle kurum mu olur herkeste ayrı bir yetki.
78.176.66.42
ABDULLAH ADEM
05 Aralık 2012 Çarşamba 18:32
İSTİFA ETME VE GÖREVDEN ALMA
İSTİFA ETMEYENE DE, GÖREVDEN ALMAYANA DA ACILI AİLELERİN VE DENİZCİLERİN HESAP SORMALARI ÇOK DOĞAL ...
78.173.239.163
hasan özkaya
05 Aralık 2012 Çarşamba 17:47
yazıklar olsun
koltuklarında oturup insanlara ölüm emri verenlere yazıklar olsun.her fırsatta iş akti feshi ile tehdit edenlere yazıklar olsun.emekliliği gelen personele pskolojik baskı yapanlara yazıklar olsun en az 8 hava varken bun 3-5 diyenlere yazıklar olsun .bu kararları masa başında verenlerde aslında denizci ama bir koltuk bir sandalye uğruna geçmişini unutup insanları göz göre göre ölüme gönderen vicdansızlara yazıklar olsun.
88.238.130.118
mehmet gemici
05 Aralık 2012 Çarşamba 17:09
hava 3-5 miş, o senin havan Orakçı
şimdi dikkat ettimde Orakçı bide utanmadan hava 3-5 diyor, yahu insan bi haberlere bakar bari deniz kıyamey koparıyor, mendirekten içeri atlıyodu, Bakan 7-8 fırtına hemde tam fırtına diyor,Genel müdürü bakanı yalanlarcasına meteoroloji 3-5 veriyodu havayı diyor, yahu meteoroloji ne zaman tutturmuşki, Yunanistandan alıp kopyala yapıştır hava raporu verince tutturuyorda kendisi verince bukadar oluyor işte. Orakçı 3-5 değil artık bu saatten sonra sen 3.5 atarsın sen....
78.183.184.146
Barış Savaş
05 Aralık 2012 Çarşamba 16:46
Geçmiş Olsun
İlk önçe hayatını kaybeden meslektaşlarımıza geçmiş olsun yaralı meslektaşımızada acil şifalar diliyorum.
Olaya savçığın el atıp konuyu derinlemesine inçelemesi lazım bu olayı hep yaşıyoz bu tip durumlarda piskolojik baskı ve personeli iş akdi fesh ile korkutuyorlar
78.174.86.168
mehmet gemici
05 Aralık 2012 Çarşamba 16:44
psikolojik baskı
bende kıyı emniyette çalışıyorum ve Erdem arkadaşıma aynen katılıyorum. Özellikle son 2-3 yıldır kaptanların üzerinde bu tür durumlarda aşırı bir baskı kuruyor şirkettekiler. Gidemem, gitsem de hiç bir şey yapamam diyorsun ama boş, gidin bişey yapamasanız da görünün diyorlar. tek dertleri basın bir iki poz alsın yeter. Rezillikten başka bişey değil, bu kadarda basit olmamalı insan hayatı, batan rus gemisindekilerden daha değerliydi benim arkadaşlarımın canları, şimdi içimiz yanıyor 3 arkadaşımızı toprağa vereceğiz, genel müdür nasıl gelecek bu cenazelere, şehitlerimiz toprağa girmeden Salih Orakçının istifa etmesi lazım tabi birazcık olsun vicdan sahibiyse...
78.183.184.146
yılkı KIZILKURT
05 Aralık 2012 Çarşamba 16:36
" YAZIK OLDU " şehitlere ve size...
Uçurumun kenarındayım Hızır. Ulu dilber kalesinin burcunda. Muhteşem belaya nazır. Topuklarım boşluğun avcunda. Derin yar adımı çağırır. Dikildim parmaklarımın ucunda. Bir gamzelik rüzgâr yetecek.
Ha itti beni, ha itecek. Uçurumun kenarındayım Hızır. Civan hazır. Divan hazır. Ferman hazır. Kurban hazır. " ÖLM "
212.98.208.105
Cemal İncir
05 Aralık 2012 Çarşamba 15:50
Vebal Altında Kalmak
Salih Kaptan istifa etmeyi düşünüyormusunuz ?
90.158.32.180
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim