• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

CNR Avrasya Boat Show’a deniz tutkunlarının ilgisi yoğun

CNR Avrasya Boat Show’a deniz tutkunlarının ilgisi yoğun
CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı deniz tutkunları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. İlk kez denizde gerçekleştiren fuarda sektöre ilişkin yer alan ekipman ve aksesuarlar deniz tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Dünyaca ünlü mega yat, tekne ve yelkenlilerin yanında sektöre ait tüm aksesuar ve ekipmanların da sergilendiği “CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı” yoğun ilgi görüyor. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ile DENTUR iş birliğinde düzenlenen CNR Avrasya Boat Show Fuarı, 27 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında, denizde gerçekleştiriliyor.

2016 yılının mega yat, tekne, bot ve yelkenlilerinin sergilendiği fuar, 26 Eylül Pazartesi günü, VIP açılışı ile ilk kez medya mensupları ve özel konuklarını ağırlayamaya başladı.

FUARIN GÖZDESİ KATAMARAN

Ataköy Mega Yacht Marina'da organize edilen fuar, 300’ün üzerinde markanın katılımı ile 35 bin yerli ve yabancı ziyaretçi hedefi ile düzenlenen Ataköy Mega Yat Marina’da 2 Ekim’e kadar açık kalacak fuarın gözdesi, yüzen bir evi andıran ‘katamaran’ oldu.

Ataköy Mega Yat Marina’da 2 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak fuarda, deniz suyunu içme suyuna dönüştüren yatlardan, enerjisini güneşten alan katamarana kadar pek çok ilgi çeken yat, tekne ve yelkenlinin yanı sıra, deniz severlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sektöre ilişkin aksesuar ve ekipmanlar da sergileniyor.

REZİDANSTAN DAHA KONFORLU

Aralarında Absolute, Fairline, Galeon, Prestige, Sea Ray, Numarine, Dufour Yatchs gibi dünya markalarının yer aldığı markanın katılımı ile organize edilen fuarda, öne çıkan tasarımlardan biri de katamarandan tasarlanan yüzen ev oldu. Fuarın gözdeleri arasında olan yüzen ev 1 oda, 1 salon rezidanstan daha fazla konfora sahip. Dış kaynaklı enerjiye ihtiyaç duymayan yüzen ev, tüm enerjisini üzerindeki güneş panelleri aracılığıyla karşılıyor. Mutfak, salon, 2 banyo ve 2 odaya sahip olan katamaranda 6 kişi bir arada yaşama imkanı bulabiliyor. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu pazarına olan ihracatı artırmak hedefi ile 20 günde tasarlanan yüzen ev, fuarın daha ilk gününde alıcısını buldu. 180 bin Euro değerindeki katamaran iki Türk deniz sever tarafından satın alındı.

YERLİ ÜRETİME İLGİ

Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, İran ve İtalya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden gelen fuara gelen yabancı ziyaretçilerin yerli üretim tekne ve yatlara da ilgisi büyük oldu. Özellikle ABD ve Dubai’den gelen ziyaretçiler el yapımı ve yerli üretim olan Big Eagle ile ilgilendiler. 28 metre uzunluğu ile CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı’nın en büyük yerli üretim motor yatı olan Big Eagle, 2 milyon 600 bin Euro değerinde.

YOĞUN DESTEK VAR

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ve Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) iş birliğinde gerçekleştirilen fuarda, sektör öncüsü birçok marka, milyon dolarlık yatlarının dünya ve Türkiye lansmanlarını yapıyor. Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu (IFBSO) ve Uluslararası Denizcilik Endüstrisi Dernekleri Konseyi (ICOMIA) üyesi olan CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Deniz Ticaret odası tarafından da destekleniyor.

Megayattan katamarana kadar her türlü teknenin sergilendiği fuarda amatör denizciler içinde daha az bütçeyle sahip olunabilecek tekneler de yer alıyor. CNR Avrasya Boat Show Deniz’de; Trio, Karina, Turmarin, Princess, Deniz Yatçılık gibi firmalar ile Absolute, Fairline, Galeon, Prestige, Sea Ray, Numarine, Dufour Yatchs ve Mercury’nin aralarında yer aldığı markaların yeni modelleri görülebiliyor. Yaklaşık 300 teknenin katıldığı fuarda bazı markaların yeni modellerinin de dünya ve Türkiye tanıtımları yapılıyor. 

SÜPER YAT İDDİALI

Absolute STY serisinin 13.65 metre uzunluğundaki modeli 43 STY, Ataköy’de sergilenen modeller arasında. Markanın bu yeni modeli yüksek tavanlar ve rahat mekanlarıyla dikkat çekiyor.
 
DENİZE DAVET EDİYOR

Galeon 500 FLY'ın; geniş gövde camları ana güverte ve alt güverte yolcularına aydınlık ve davetkâr bir atmosfer vaat ediyor.  3 seçenekli süperyat, 16 metre boyunda.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim