• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

CMA CGM, iki İspanyol Terminalinden Hisse Alıyor

CMA CGM, iki İspanyol Terminalinden Hisse Alıyor
CMA CGM Group, nakliye ve intermodal operasyonlarının büyümesini desteklemek için altyapı yatırımlarını artırma stratejisini sürdürürken İspanya'daki iki terminalde hisse satın alacağını duyurdu.

Valencia ve Bilbao'da bulunan terminallere yapılan yatırımlarla grubun, Akdeniz'deki terminal operasyonlarında yaklaşık 10,7 milyon TEU kapasiteye sahip olacağı bildirildi.

Afrika, Asya ve Avrupa arasındaki kavşak noktasında Akdeniz'i önemine dikkat çeken şirket, bölgenin deniz taşımacılığı, liman operasyonları ve lojistiğinin gelişimi için önemli bir alanı temsil ettiğini söylüyor. Şirketin şu an Fransa'da Marsilya-Fos, Akdeniz'de Tanca, Sevilla, Malta, Yunanistan, Mısır ve Trablus da dahil olmak üzere toplam 56 liman terminalinde hisseleri var. Şirket ayrıca, yıkıcı patlamanın ardından Lübnan'ın Beyrut kentindeki terminalleri yeniden inşa etmek ve modernize etmek için bir yatırım planı yapıyor.

Bugünkü anlaşma, CMA CGM'nin TPIH Iberia'dan COSCO SHIPPING Ports'ta (İspanya) hisse satın almasını gerektiriyor. Şartlara göre, CSP Iberian Valencia Terminal'de yüzde 49 dolaylı hisse ve CSP Iberian Bilbao'da yüzde 38 dolaylı hisse satın alınacak.

CMA CGM, CSP Bilbao'nun İspanya'yı Kuzey Avrupa'daki ana limanlara bağlamak için stratejik bir konuma sahip olduğunun altını çiziyor. CMA CGM, Avrupa içi kısa deniz hizmetlerini terminalden Atlantik Okyanusu boyunca gerçekleştiriyor.

CSP Bilboa

CSP Bilboa'nın kapasitesi 950.000 TEU. Tesis, yaklaşık 69 fit derinlikte 3.700 fitin üzerinde rıhtıma sahip 100 dönümden fazla alanı kapsıyor. Liman, İspanya'nın kuzeyindeki lider terminal konumunda. Ayrıca İber Yarımadası ve Güney-Batı Fransa'daki kısa deniz konteyner taşımacılığı için de önemli bir yere sahip.

CSP Valencia

CSP Valencia, 3,5 milyon TEU'luk kapasitesiyle İspanya'nın en büyük konteyner terminallerinden biri. 50 fitten fazla derinlikte 7.500 fitten fazla rıhtıma sahip 350 dönümden fazla alanı içeriyor. 21 gemiden kıyıya vinci bulunuyor. CSP Valencia, hem yerel İspanyol kargoları için bir terminal hem de Madrid'e ana giriş kapısı konumunda.

Ayrıca, her iki terminalin de güçlü intermodal bağlantılar sunduğunu ve intermodal bağlantılarını kullanarak operasyonları genişletme fırsatına sahip olduğu belirtiliyor. CMA CGM, satın almayı, Algeciras ve Sevilla'daki terminallerini de tamamlayacak olan Akdeniz'deki varlığını artırmaya yönelik stratejik bir adım olarak nitelendiriyor.

DENİZ HABER AJANSI ÖZEL

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim