• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 22 °C

Çipras, Pire Limanı'ndaki Çin yatırımlarına destek olacak

Çipras, Pire Limanı'ndaki Çin yatırımlarına destek olacak
Çin’in, uluslararası operasyonlara katılan 18. Filosuna ait savaş gemileri Pire Limanı’na demirledi. Yunanistan Başbakanı Çipras, Yunanistan ile Çin arasında tarihi bağlar bulunduğunu belirterek, son yıllarda iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkil

Çipras, Yunanistan ile Çin arasında tarihi bağlar bulunduğunu belirterek, son yıllarda iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde mesafe kat edildiğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında tarihi bağlar bulunduğunu belirterek, son yıllarda iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli mesafe kat edildiğini söyledi.

Çipras, Çin'in, uluslararası operasyonlara katılan 18. Filosuna ait savaş gemilerinin Pire Limanı'na gelişiyle ilgili düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yunanistan ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında ortak ekonomik ve ticari faaliyetler için denizcilik alanındaki işbirliğinin temel oluşturduğunu belirtti.

Bu kapsamda, Yunanistan'ın, Çin'in COSCO şirketinin Pire limanındaki faaliyetleri dahil olmak üzere, ülkedeki yatırımlarına büyük önem verdiğini ifade eden Çipras, "Bunları iki halkın yararına desteklemek istiyoruz. Bu kapsamda Pire Limanı'nın sadece Avrupa için değil, tüm dünya için en büyük taşımacılık merkezlerinden biri haline getirilmesini özellikle önemsiyoruz" dedi.

Çipras, iki ülkenin aynı zamanda demiryolları, taşımacılık, kültür ve turizm alanlarında da işbirliği yapma imkanları bulunduğunu belirtti.

Yeni Yunan hükümetinin, iki ülke halklarının yakınlaşmasına yönelik her çeşit girişimi destekleyeceğini belirten Çipras, "Hükümet, birbirimizi daha iyi tanımak amacıyla bu konulardaki girişimleri destekleyecektir. İnanıyorum ki, ülkemiz Yunanistan, Çin için Avrupa'ya önemli bir kapı oluşturabilir. Aynı zamanda Çin de Yunanistan'ın ufuklarının bugün bulunduğu noktadan daha ileriye genişlemesi için fırsat yaratabilir. Çin halkı yıllar öncesinde sömürgeciliğe karşı bir mücadele verdi. Şimdi de Yunan halkı, halk egemenliğinin sağlamlaşması için mücadele ediyor" diye konuştu.

Çin Filo Komutanı Amiral Chang Xuansu ise bir yıl önce Çinli vatandaşlarının Libya'dan taşınmasına Yunanistan'ın büyük katkısı olduğunu belirterek, bunun için Yunan halkına teşekkür etti. Pire limanında bir Çin savaş gemisinde düzenlenen törene Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Denizcilik Bakan Yardımcısı Thodoris Driças ve Çin'in Atina Büyükelçisi Zu Xiali katıldı.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim