Çin’li COSCO denizcilik şirketi filosunu yenileme planı kapsamında 1 Şubat 2015 ile 31 Mart 2015 tarihleri arasında toplam 14 gemisini huraya çıkardı. Bunlardan birisi konteyner gemisi iken geri kalan 13 tanesi dökme yük gemileri oldu.
COSCO’dan yapılan açıklamada toplam ağrlıkları 924,700 dwt ton olan gemi hurdalarının, farklı alıcılara toplamda 35,5 milyon dolara satıldığı ifade edildi.COSCO’nun bu filo yenileme hamlesi ile birlikte sahip olduğu gemilerin yaş ortalaması düşerken, ortalama yakıt tasarrufu arttı.
Şirketin yönetim kurulu yaptıkları filo yenileme çalışmasından sonra şirketlerinin nakliye filosunun genel operasyonel rekabet gücünün arttırılması için elverişli koşulların oluştuğunu belirtti ve böylece hissedarlarına bir mesaj da göndermiş oldu.
Haber: Berkcan YİĞİT/ Deniz Haber Ajansı


































