• BIST 13284.42
  • Altın 6865.09
  • Dolar 48.7547
  • Euro 55.9994
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 26 °C

Çine Çayı'nda toplu balık ölümleri

Çine Çayı'nda toplu balık ölümleri
ARITMA tesisi bulunmayan bazı zeytinyağı fabrikalarının zeytin kara sularını boşaltmasıyla kirlenen Çine Çayı'nda toplu balık ölümleri meydana geldi.

Muğla'nın Yatağan İlçesi sınırlarında doğan ve Büyük Menderes Nehri'ne karışan Çine Çayı'nda çok sayıda kişinin geçim kaynağı olan balıklar çırpına çırpına ölürken, zeytinyağı fabrikalarına gerekli uyarıların yapılmaması eleştirilere yol açtı. Çine Çayı'ndaki balık ölümlerinin, zeytin kara sularının dökülmesiyle görüldüğünü vurgulayan çevre sakinleri bu katliama son verilmesini istedi.

Geçimini çaydan avladığı balıkları satarak sağlayan bölge sakinlerinden 40 yaşındaki Aziz Ufuk Ak, “İlk balık ölümleri görüldüğünde yetkililere başvurduk. Bize bu zeytinyağı fabrikalarının kara sularını arıtarak Çine Çayı'na akıtacakları söylendi. Ama aradan iki yıl geçti. Kara sular hala çaya akıyor” derken, 63 yaşındaki Sezai Yaşar Ünlü zeytinyağı fabrikalarının denetlenmesini istedi.

Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal da “Bazı zeytinyağı fabrikaları uyarılara aldırmadan zeytinin işlenmesiyle ortaya çıkan kara sularını Çine Çayı'na bırakıyor. Fabrika sahipleri denetim yapılmamasından da cesaret alıyor. Böyle giderse çaylarımız ve nehirlerimizdeki balık türleri tamamen yok olacak. Çevre kirliliği artacak” dedi.

www.DenizHaber.com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim