Muğla'nın Yatağan İlçesi sınırlarında doğan ve Büyük Menderes Nehri'ne karışan Çine Çayı'nda çok sayıda kişinin geçim kaynağı olan balıklar çırpına çırpına ölürken, zeytinyağı fabrikalarına gerekli uyarıların yapılmaması eleştirilere yol açtı. Çine Çayı'ndaki balık ölümlerinin, zeytin kara sularının dökülmesiyle görüldüğünü vurgulayan çevre sakinleri bu katliama son verilmesini istedi.
Geçimini çaydan avladığı balıkları satarak sağlayan bölge sakinlerinden 40 yaşındaki Aziz Ufuk Ak, “İlk balık ölümleri görüldüğünde yetkililere başvurduk. Bize bu zeytinyağı fabrikalarının kara sularını arıtarak Çine Çayı'na akıtacakları söylendi. Ama aradan iki yıl geçti. Kara sular hala çaya akıyor” derken, 63 yaşındaki Sezai Yaşar Ünlü zeytinyağı fabrikalarının denetlenmesini istedi.
Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal da “Bazı zeytinyağı fabrikaları uyarılara aldırmadan zeytinin işlenmesiyle ortaya çıkan kara sularını Çine Çayı'na bırakıyor. Fabrika sahipleri denetim yapılmamasından da cesaret alıyor. Böyle giderse çaylarımız ve nehirlerimizdeki balık türleri tamamen yok olacak. Çevre kirliliği artacak” dedi.
Çine Çayı'nda toplu balık ölümleri

ARITMA tesisi bulunmayan bazı zeytinyağı fabrikalarının zeytin kara sularını boşaltmasıyla kirlenen Çine Çayı'nda toplu balık ölümleri meydana geldi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Akdenizli balıkçılar ’Vira Bismillah’ demek için hazırMersin’deki Akdenizli balıkçılar da ’Vira Bismillah’ demek için denize indirdikleri teknelerinde son hazırlıklara geçti. Ağlarının bakımlarını yapan, teknelerdeki düzenekleri hazırlayan balıkçılar, sezonun açılmasıyla ekmeklerini denizden kazanmaya başlayacak.
FAO Balıkçılık Komitesi Roma’da toplandıTarım ve Orman Bakanlığı, Roma’da düzenlenen Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Balıkçılık Komitesi 37’nci Oturumu’nda Türkiye’nin su ürünleri sektöründeki çalışmaları paylaştı.
Denizlerde av mevsimi başladı: İlk balıklar tezgahta2026-2027 Su Ürünleri Av Sezonu düzenlenen törenlerle açıldı. Karadeniz, Marmara ve Ege’de tekneler gece yarısından itibaren denize açılırken, Türkiye’nin dört bir yanındaki balıkçılık merkezlerinde sezon açılışları düzenlendi.
Yeni av sezonunda balıkçılara yeni demirleme sahaları açıldıDenizcilik Genel Müdürlüğü, Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de yoğunluğu düşük bazı demirleme sahalarının 2026-2027 av sezonunda balıkçılık faaliyetlerinde kullanılmak üzere balıkçıların hizmetine açıldığını duyurdu.
Vira Bismillah zamanı: 1500 balıkçı teknesi bu gece denize açılıyorTürkiye’yi çevreleyen denizlerde genel av yasağının bitişine kısa süre kala balıkçılar son hazırlıklarını bitirdi. Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz sularında faaliyet gösteren yaklaşık 1500 gırgır ve trol teknesi, yeni sezonda “Vira bismillah” diyerek ağlarını suya bırakacak.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























