• BIST 10107.68
  • Altın 4294.579
  • Dolar 39.9796
  • Euro 46.9004
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 23 °C

Çin, Dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi

Çin, Dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi
Çin’in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin inşası, Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı.

Çin’in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin inşası, Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı. Dayang ile Kuzey Qingdao istasyonları arasındaki tünel 5,4 km uzunluğunda olup Qingdao’nun 8 numaralı hat projesinin bir bölümünü oluşturuyor.
 
Projenin inşaat işlerinden sorumlu China Railway Group firmasının başmühendisi Wang Zili, tünelin doğu kesimi ile batı kesiminin birbirinden farklı yöntemlerle kazılmış bulunduğunu açıkladı. Söz konusu tünel, Qingdao’nun 3,49 kilometresi deniz altından geçen 1 numaralı metro hattının bu bölümünden daha uzun. China Railway Group ve metro hatlarının işlemcisi olan Qingdao Metro Group’un açıklamasına göre, hat en uzun  deniz altı metro tüneli unvanının sahibi oldu.
 
Üzerinde 18 adet istasyon yapılması öngörülen 61,4 km uzunluğundaki 8 numaralı metro hattı, Uluslararası Jiaodong Havalimanı ile Kuzey Jiaozhou, Hongdao ve Kuzey  Qingdao garlarını birbirine bağlayacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim