• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Çeşme'de yat kiralama sezonu açıldı

Çeşme'de yat kiralama sezonu açıldı
Çeşme'de yatlarında sulara inmesiyle Ege'de tatil sezonu açılıyor. Her yıl yerli ve yabancı tatilcilerin gözdesi olan olan Çeşme'de yat kiralayarak tatilini denizin içine taşıyanların sayısı giderek artıyor.

Ege Denizi'nde 2019 yaz sezonu açılıyor. İzmir'in tatil cenneti Çeşme'de havaların ısınmasıyla yatlar denize açılmaya başladı. Her yıl yerli ve yabancı tatilcilerin gözdesi olan olan Çeşme, yat kiralama tatili düşününler için de popülerliği artan bir yer olarak dikkat çekiyor.

Turizmin geçen yıl daha da canlanmasıyla birlikte Çeşme’nin önde gelen yat kiralama firması Oscar Denizcilik Operasyon Yöneticisi Hande Bayraktar, “Yat kiralama artık sadece zengin kesimin tercih ettiği tatil biçimi değil. Artık her bütçeye uygun yat tatili seçenekleri bulunmakta. Özellikle turizmdeki geçen yılki iyi gidişat ve otel doluluk oranlarıyla beraber yat kiralama turizmindede haraketlilik sağladı” dedi.

Bayraktar, “İnsanlar artık aynı mekanlar veya aynı tarz doğum günü ve özel gün etkinliklerinden sıkılmış durumda. İşte tam bu anda bizler akla gelmeye başladık. Kimi zaman evlenme teklifi, kimi zaman gruplara özel Çeşme’de yat partisi organizasyonlarıyla insanların özel günlerine farklılık katıyoruz. Üstelik fiyatlar çoğu zaman mekan fiyatlarıyla da aynı oluyor. Bu da yat kiralamayı artık sadece zengin kesimin tercihleri arasında olmaktan çıkarıyor ve bütçeye uygun tekne ve yatlarla insanlar yeni bir deneyim kazanıyor” şeklinde konuştu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN YAT KİRALAMA BİÇİMİ

Çeşme’de en çok günü birlik özel yat kiralamanın tercih edildiğine dikkat çeken Bayraktar, “Genelde 6-10 kişilik arkadaş grupları veya aileler, sabah çıkışlı kendilerine özel olan yatlar ile Çeşme’nin harika koylarına deniz yoluyla gitmenin tarifsiz güzelliğini ve masmavi sulara birde yattan girmenin farkını yaşıyor. Üstelik bu organizasyon verdiği lüks ve keyife göre sanıldığı kadar pahalı da değil. Ortalama kişi başı 200 TL’den başlayan fiyatlarla firmamızda Çeşme ve Dalyan limanında bir çok seçeceğimiz bulunmakta” ifadelerini kullandı.

YATTA KAHVALTI VEYA AKŞAM YEMEĞİ

Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle geçen yıl tanıtımını yaptığımız bu iki organizasyonda çok ses getirdi ve çok talep gördü. Çünkü insanlar artık hep aynı tarzda yerlerde yemek yemekten sıkıldı. Üstelik yat üzerinde yapılan bir kahvaltıyla beraber güneşin denizden yansıması ve havanın temizliği, akşam yemeklerinde ayın ışığının denize düşüşü manzarası eşliğinde arkadaş sohbetleri, artı isteklere göre denizde fasıl ve benzeri bir çok organizasyonla unutulmaz bir deneyimi dışarıdaki bir çok   mekanla aynı fiyata olabildiğini gördü. Bu nedenle bu yıl daha şimdiden yat’da kahvaltı ve akşam yemeği rezervasyonlarında ciddi bir doluluk yakaladık”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim