• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Cemalettin Şevli, Dünya Denizcilik Günü ile ilgili detayları paylaştı

Cemalettin Şevli, Dünya Denizcilik Günü ile ilgili detayları paylaştı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Dünya Denizcilik Günü (WMD) paralel etkinliği ile ilgili detayları paylaştı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli,  4-6 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşmesi planlanan Uluslararası Denizcilik Örgütü Dünya Denizcilik Günü paralel etkinliği hakkındaki detayları paylaşmak üzere, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda denizcilik ve ekonomi basınıyla bir araya geldi.

Her sene IMO tarafından eylül ayında kutlanan Dünya Denizcilik Günü etkinliğinin bu sene Türkiye'de 4-5-6 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacağını söyleyen Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, bu yıl ülkemizde yapılacak etkinliğe, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim ile birlikte Uluslararası Denizcilik Örgütü üyesi 172 üye ülkenin temsilcilerinin katılacağını belirtti. 

Yapılacak olan etkinliğin "Denizcilik Vazgeçilmezdir" temasıyla sürdürüleceğini belirten Şevli, bu temanın oldukça geniş bir alanı kapsadığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: "Özellikle bugünlerde ülkemizin yurt dışında bazı ülkeler tarafından çok da dile getirilmediği bir zamanda bizim ülkemiz için çok iyi mesaj vermemiz gerekiyor. Dik duruşumuzu ve kendimizi çok iyi anlatmamız lazım.2015 yılında bir milyon 800 binin üzerinde yolcu kruz gemilerle ülkemizi ziyaret etmiş. 2016 ya baktığımızda bu sayı yarı yarıya kadar düşmüş 700 binlerde. 2017'de bunu artırabilmek için çok çaba gösteriyoruz ve göstereceğiz. Türkiye bazı yerlerde sadece sıkıntı varmış gibi anlatılıyor. Ülkemizin bunu hak etmediğini, Türkiye'nin her açıdan önemli bir ülke olduğunu ve bu nedenle her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabileceği mesajını tüm dünya ülkelerine vermemiz gerekiyor." dedi. 

Bayrak Panama'ya devredilecek

Açılış konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım’ın yapması beklenen Uluslararası Denizcilik Örgütü Dünya Denizcilik Günü ‘ne uluslararası arenadan bir çok önemli üst düzey ülke temsilcisinin katılım sağlayacağını ve ilk iki gününde denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinin katılımı ile uluslararası bir sempozyum gerçekleştirileceğinin altını çizen Şevli, geçen yıl etkinliğin ev sahiğliğini Japonya’nın yaptığını Türkiye’nin de bu bayrağı gelecek yıl için Panama’ya devredeceğini belirtti.

Fuara ciddi bir katılım olduğunu vurgulayan Şevli, “ programın içeriği imo nun sayfasında yer alıyor. biz istiyoruz ki o gün ülkemizde özellikle başta denizcilik sektörü olmak üzere çeşitli sektörlerden de fuar alanında stant kurulsun. hem bir tanıtım olsun hem de fuara katkı olsun.  gerçekten ciddi bir katılım ciddi bir talep ve destek var. Bizim amacımız biraz da ülkemizin kültürünü, değerlerini ön plana çıkarmak. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nin daha Çaka Bey’den başlayarak denizci bir millet olduğunu vurgulamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

sevli-003.jpgsevli2-004.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim