• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Çardak İskelesi kapandı, 100 kişi işsiz kaldı

Çardak İskelesi kapandı, 100 kişi işsiz kaldı
Gelibolu’ya ulaşım sağlayan iskelelerden Çardak İskelesi’nin kapatılması sonucu iskelede çalışan 100 kişi işsiz kaldı. Liman-İş, haksız kapatma işlemine ve işten atmalara tepki gösterdi.

Gelibolu’ya ulaşım sağlayan iki iskeleden biri olan Çardak İskelesi’nin geçtiğimiz günlerde kapanmasının ardından iskelede çalışan 100 işçi işsiz kaldı. Liman-İş Sendikası, halkın hayat pahalılığı altında ezildiği bir dönemde işçilerin işsiz kalmasının kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ firmasından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Gelibolu’ya ulaşım sağlayan Çardak Feribot İskelesi’nin kullanım izninin sona ermesi nedeniyle, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından kullanıma kapatıldığı duyurulmuştu.

Açıklamada, "Gelibolu İskelesi’nden gerçekleştirilen tüm seferlerimiz Lapseki’ye yapılmaktadır. Anadolu yakasından Boğazı geçişte ise Çardak İskelesi’nden seferler yapılamamakta, tek geçiş noktası olarak Lapseki İskelesi kullanılmaktadır” denilmişti. Liman İş Sendikası ve Çardak İskelesi çalışanları gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile iskelenin kapanmasına tepki gösterdiler. Yapılan açıklamada, "Sendikamız 2020 yılından beri örgütlü olduğu Çardak İskelesinde yaşanan haksız kapatma sürecinde, bir kararla işlerinden olan üyelerinin yanındadır” denildi.

"İSKELEDE GÜVENLİK SORUNU BULUNMUYOR"

Evrensel’de yer alana habere göre, Çardak İskelesi’nin kullanım izin süreci ile ilgili gerekli tüm kontrollerin yapıldığı, kullanım izni ile ilgili denetimlerden başarı ile geçtiği ifade edilen açıklamada, "Güvenlik adına sorun oluşturacak olumsuz bir durum bulunmamasına rağmen, kullanım izni için onay verilmemiş ve ardından Liman Başkanlığı tarafından kullanıma kapatılmıştır. Bölgenin ulaşımında önemli bir rol oynayan Çardak İskelesinin kapatılması bölge halkı içinde olumsuz bir karar olmuştur. Bölgede yaşayanların iskelenin açılması ile ilgili taleplerinin olduğu bilgisi de sendikamızca bilinmektedir” denildi.

"100 İŞÇİ DEĞİL, 100 AİLE İŞSİZ VE UMUTSUZ KALMIŞTIR"

Çardak İskelesinin bölge halkı için büyük bir istihdam kaynağı olduğu belirtilen açıklamada, "Kapatılan iskelede 100'e yakın işçi çalışmaktadır. Bu iskelede çalışan 100 işçi bir kararla işsiz bırakılmıştır. Biliyoruz ki yoksulluğun derinleştiği ve gıda fiyatlarının her geçen gün arttığı bugünlerde bu karar işçiler ve aileleri için bir yıkım olmuştur. Bu karar ile çalışanların işsiz bırakılması, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Çalışma Bakanımızın ‘Hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığı altında ezilmesine müsaade etmeyeceğiz’ açıklamasıyla örtüşmemektedir. Çalışma hayatı tarihinde ilk kez, yıl içinde asgari ücrete gelecek ikinci zammın konuşulduğu bugünlerde, çalışanların bu kararla işsiz bırakılması hepimizi derinden üzmüştür. Kurban Bayramına sayılı günler kala bu karar sadece 100 işçiyi değil, 100 aileyi işsiz ve umutsuz bırakmıştır. Liman-iş Sendikası olarak 1963’ten bu yana tüm işçilerin hak ettiği ücretleri alabilmesi ve insan onuruna yaraşır bir yaşam sürebilmesi için mücadelemizi sürdürmekteyiz” denildi.

liman-031.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim