• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

Cannes Yachting Festival yarın kapılarını açıyor

Cannes Yachting Festival  yarın kapılarını açıyor
38. Cannes Yachting Festival 8 - 13 Eylül 2015 tarihleri arasında, Fransız Rivierası’nın ünlü kenti Cannes’da gerçekleşecek.

Denizde organize edilen muhteşem organizasyon, göz kamaştırıcı güzellikleri, uluslararası galaları ile gösterişli Cannes Koyu’nda düzenlenecek.Yaz ayları sonrasında uluslararası yat fuarları takviminin başlama vuruşu olarak kabul edilen Cannes Yachting Festival’de, 140’dan fazla yat ilk kez görücüye çıkacak. İlk kez deniz severlerle buluşacak ve hayranlıkla izlenecek yeni çıkan tekneleri, ziyaretçiler açık denizde de test etme şansı elde edecekler.

Geçtiğimiz yıl markası ve imajı yenilenen Cannes Yachting Festival, uluslararası ve lüks yaşam tarzı kimliğini güçlendirmeyi sürdürüyor. 8 - 13 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, 50 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

38. Cannes Yachting Festivali sırasında VIP Club, Cannes şehrinin müzik ve tiyatro etkinlikleri için kullanılan Palais des Festivals et des Congrès binasının terasında yer alacak. VIP Club’te dinlenmek, içkinizi yudumlamak ve nefis kanepelerini yerken, limanda sergilenen dünyanın en güzel yatlarını panoramik manzaranın fonda oluşturduğu dekor önünde izlemek bir ayrıcalık olacak.

Yatçılık takviminin en prestijli etkinliği Cannes Yachting Festival denilebilir. Çünkü, festivalde herkes için mutlaka bir şeyler var. Lüks motoryatlar, yelkenliler ve Cannes’ın göz kamaştırıcı yaşantısı...
 Cannes Yachting Festivali Fransız Deniz Endüstrisi Federasyonu adına, Reed Expositions tarafından organize ediliyor. Cannes Yachting Festivali’nde ilk kez sergilenecek 140’dan fazla yatın 60 adedi İtalyan üreticilere ait. İtalyanları 17 yeni yat ile Amerikalılar, 15 yeni yat ile Fransızlar izliyor. Ayrıca 23 yat ilk kez Avrupa’da, 33 yat ise ilk kez Fransa’da sergilenmiş olacak.

Her yıl festivalde büyük motoryatlar sergilenmeye devam ediyor. Avrupa’nın ve tüm dünyanın merakla beklediği Cannes Yachting Festivali’nin en büyük yatı 46,30 metre uzunluğundaki Baglietto 46m olacak. 43,65 metre uzunluğundaki Baglietto 43m Fast, Sanlorenzo - 460 Exp, Benetti - Crystal 140 ve Majesty 135 festivalin en büyük beş motoryatını teşkil edecek. Avrupa’nın su üstünde gerçekleştirilen en büyük yat festivali olma sıfatının hakkını veren Cannes Yachting Festival, misafirlerini Benetti, Princess ve Beneteau Group gibi lüks tekne üreticilerinin modelleriyle buluşturacak.

Cannes Yachting Festivalinde sadece büyük motoryatlar olmayacak. Dünyanın her yerinden üreticilerin çeşitli uzunlukta ve farklı tasarımlarda, tek gövdeli, katamaran hatta trimaranları, yelkenliler, sert gövdeli şişme botları (RIB) vs. gibi denizle ilgili pek çok ürünleri deniz severlerle buluşacak. 

Cannes Yachting Festivali’nde 15 metre uzunluğun altında 210 motorbot sergilenecek. 15 metre altı botlar, küçük ve orta boy tekneler olmak üzere iki kategoriye ayrılmış durumda. Bunlar daha çok günlük kullanımlar için tasarlanmış olan tekneler olacak.

Küçük ve orta boy tekneler yapım tarzı olarak da ikiye ayrılacaklar: klasik gövdeli tekneler ve sert gövdeli şişme botlar (RIB) . Cannes Yachting Festivali’nde şişme botlar için ayrı bir yer ayrılmış; RIB Village.

En büyük lüks yatlar ile birlikte günlük gezi teknelerinin ve şişme bot modellerinin de sergileneceği Cannes Yachting Festival, Vieux Limanı ve Port Pierre Canto’ya yayılan dev bir organizasyon. Bu yıl yine uluslararası lüks yatçılık dünyasının amiral gemisi olması beklenilen Cannes Yachting Festival’de, dünyanın en lüks teknelerini üreten lider tersanelerin modelleri sergilenecek. 550’den fazla yat, meraklılarıyla yarın buluşacak.

cannes.jpg

cannes1.jpg

cannes3.jpg

cannes4.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim