• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Candan: Tersaneler 2015'e kadar boş

Candan: Tersaneler 2015'e kadar boş
AKP'li vekil Ercan Candan, tersanelerde 2015 yılına kadar hareketlenme beklemediklerini belirtitti ve "Tersaneler KİT değildir. Devlet cebinden çıkarıp ekstra bir şey veremez böyle bir yetkisi yok" dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, "Tersanelerle ilgili dünyada, 2015 yılına kadar hareketlenme beklemiyoruz" dedi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan AK Parti Karadeniz  Ereğli İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında Zonguldak ve Zonguldak ve Kdz. Ereğli gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında tersanelerde yaşanan ekonomik sıkıntıya da değinen Candan tersanelerde 2-3 yıl daha hareket olamayacağını söyledi.  Tersaneler’in KİT olmadığını ifade eden Candan, şunları söyledi: “Danimarka, İngiltere'de görüşmelerde bulundum. Bir bakkalda bir makarna 1 lira ise diğer tarafta 50 kuruş ise diğer tarafa gidilir. Aynı sistem burası için de geçerli. Tersaneler bir KİT değildir. Ereğli'nin yanıldığı noktalardan biri de budur. Siyasilerin müdahale edebileceği bir şey değildir. Biz elimizden geldiğince oralar için bir şeyler yapmaya çalıştık becerdik beceremedik ama en azından bir vekil olarak üzerimize düşen görevi büyük bir oranda yaptım. Ciddi eleştiriler aldım özellikle Gambiya Büyükelçisi buraya getirmekle. Bakınız büyükelçi buraya geldi bir söz söyledi dedi ki bizi bu zamana kadar Avrupalılar yanıltmış bize dediler ki balıkçılık böyle yapılmış. Biz zaten bunları işletemeyiz ben ilk kez böyle bir balıkçılık yapıldığını burada gördüm. Avrupa'nın kaldırabileceği en büyük balıkçılık işi bu. Bunun göstergesi olarak hemen kendi yardımcısını Gambiya'ya gönderdi Başkan ve Meclis ile görüşüldü. Kasım ayında ben Gambiya'ya gidiyorum, oraya davet edildim. Biz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz bu benim işim mi evet kısmen benim işim kısmen de tersaneler bölgesindeki arkadaşlarımızın da işi, proje üretmeliler. Benim görevim yol göstermek proje üretmek. Kanunu bir sıkıntıları varsa o sıkıntıları çözmek gerekir.

Sürekli söylenen bir laf tersaneler. Buradaki takaların, gırgır geçme meselesi ulusal ciddiye aldı ve ulusal medyaya taşındı demek ki gırgır geçmiyoruz. Gerekli girişimlerimizi yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde başarıya ulaşırız. Dolayısıyla o bir şekilde tersaneleri harekete geçirme projesiydi. Bilimsel veriler beni uluslar arası kurcaladığım yayınlar şunu gösteriyor en az 2-3 yıl daha bir hareket yok. Sadece Karadeniz. Ereğli değil bütün dünyada 2-3 yıl içerisinde 2015 yılına kadar bir hareketlenme beklemiyoruz. Böyle bir durumda bizim bu taka işine girmemizin ne kadar isabetli olduğunu da gösteriyor. Böyle bir şey beklemeyeceğimize göre gemi siparişi başka alternatif alanlara döndük. Tersaneler bir Kamu İktisadi Teşekkülleri değildir. Devlet cebinden çıkarıp ekstra bir şey veremez böyle bir yetkisi yok. Bu tersaneler kendileri iş kavuşturmak mecburiyetinde. İş koşturulur biz bunun garantisini kredisini sağlarız. Olmayan işe kredi verilmez”

www.DenizHaber.Com.tr
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim