• BIST 10616.09
  • Altın 4454.04
  • Dolar 40.4156
  • Euro 47.5027
  • İstanbul 35 °C
  • Ankara 34 °C
  • İzmir 38 °C
  • Antalya 31 °C
  • Muğla 36 °C
  • Çanakkale 33 °C

Çanakkale'de fırtınanın sürüklediği feribot karaya oturdu

Çanakkale'de fırtınanın sürüklediği feribot karaya oturdu
Çanakkale'de lodosun etkisi ile bir feribot karaya oturdu. Olayla ilgili herhangi bir olumsuzluk olmadığı bildirildi.

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan lodos fırtınası nedeniyle bir feribot, iskeleden ayrıldıktan kısa süre sonra kum birikintisinin bulunduğu yerde karaya oturdu.

Feribot için bölgeye kurtarma botu sevk edildi.

Özel bir şirkete ait olan yolcu ve araç taşımacılığı yapan 'Aydın Kaptan-2' isimli feribot, Gelibolu'ya gitmek üzere saat 12.00'de Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesi iskelesinden hareket etti. Bölgede etkili olan şiddetli lodos nedeniyle feribot sürüklenip, iskelenin yaklaşık 10 metre açığında bulunan ve deniz içerisinde 'topuk' diye tabir edilen kum birikintisinin oluştuğu bölgede karaya oturdu.

Feribotun yanına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait hızlı kurtarma botu sevk edildi.

TAHLİYE ÇALIŞMASI İÇİN RÜZGARIN HIZININ KESİLMESİ BEKLENİYOR

Tahliye çalışmalarının yapılabilmesi için uygun şartların oluşması beklendiği bildirildi. Gelibolu'dan Lapseki'ye sefer yapan GESTAŞ'a ait 2 ayrı arabalı vapur da liman başkanlığının talimatıyla iskeleye alınmayınca 200 ve 750'şer metre açıkta beklemeye başladı.

3 adet gemi rampasının bulunduğu Lapseki iskelesinde bir geminin de iskeleye paralel yanaştığı için hiç yer kalmadığı, gemilerin bu sebeple iskeleye alınmadıkları öğrenildi. Öte yandan içerisinde yolcusu bulunmayan gemilerin, yeni seferlerine başlayabilmek üzere hattın açılmasını bekledikleri belirtildi.

aw948666_01.jpgaw948666_02.jpgaw948666_03.jpgaw948666_05.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim