İSTANBULLU CADDEBOSTAN PLAJINA KAVUŞTUKadıköy'de 1950'li yılların en gözde plajlarından olan Caddebostan Plajları törenle Kadıköylüler'in hizmetine açıldı. Yıllar sonra ilk kez bir halk plajı açılışına gelen konukları, Hawai kıyafeti giymiş genç kızlar çiçekten kolyeler takarak karşıladı... Kadıköylüler'in 40 yıllık deniz özlemi tarihi Caddebostan Plajları'nın açılmasıyla sona erdi.
Kadıköy'de 1950'li yılların en gözde plajlarından olan Caddebostan Plajları törenle Kadıköylüler'in hizmetine açıldı. Yıllar sonra ilk kez bir halk plajı açılışına gelen konukları, Hawai kıyafeti giymiş genç kızlar çiçekten kolyeler takarak karşıladı.
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, törende yaptığı konuşmada, 40 yıl sonra açılan ilk plajla Kadıköy de deniz hayatını da yeniden başlatmış olduklarını söyledi.
Başta Kadıköylüler olmak üzere İstanbullular'ı yeniden deniz ve kumla buluşturmaktan son derece mutlu olduklarını kaydeden Öztürk, deniz suyundan alınan ve suyun temiz olduğunu gösteren tahlil sonuçlarını açıkladı.
Kadıköy'ün 1 milyon nüfusunun gündüzleri 2-2.5 milyona ulaştığını anlatan Selami Öztürk, trafik sorunu yaşanırken deniz ulaşımının yeterince kullanılamadığını ifade etti.
İskele sayılarının azaldığını, bunun yanı sıra Bostancı, Suadiye, Caddebostan ve Moda'da bulunan plajların da teker teker kapandığını belirten Öztürk, 20 yıllık bir çalışmanın sonucunda bugün Caddebostan Plajları'na Kadıköylüler'in yeniden kavuştuğunu söyledi.
Öztürk, "Kadıköy'deki diğer plajları da sırayla hizmete açacağız. Kadıköy'de deniz özlemini bitireceğiz" dedi.
Açılışta dans gösterileri ile bir firmanın mayo defilesi de ilgiyle izlendi. Tören sonunda, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de denize girdi.
Tuvaletleri, duş kabinleri, şemsiye, şezlong ve yiyecek-içecek büfeleriyle hizmete açılan Caddebostan Plajları'nda giriş için herhangi bir ücret alınmayacak.
Plajlarda 10 temizlik ve 10 güvenlik görevlisi bulunacak, ayrıca iki plajda birer cankurtaran botu ile cankurtaran elemanları görev yapacak.
Panoda da hergün su tahlil ve hava durumuyla ilgili bilgiler günlük olarak yer alacak. DenizHaber.Com
Caddebostan plajı halka açıldı

Kadıköy'de 1950'li yılların en gözde plajlarından olan Caddebostan Plajları törenle Kadıköylüler'in hizmetine açıldı. İstanbul'lular 40 yıllık özlemine kavuştu.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Karadeniz’deki gemi saldırıları BM Güvenlik Konseyi’ne taşındıDTO Meclis Üyesi ve ICS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Düzgit, Karadeniz’de ticari gemilere yönelik saldırıları 15 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen ICS Yönetim Kurulu toplantısında gündeme taşıdı.
İhracat ve lojistik sektörü LOGISTECH 2026’da İzmir’de buluşacakLojistik sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşmalarından LOGISTECH 5. kez kapılarını açacak. LOGISTECH, kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı, depolama, soğuk zincir, otomasyon ve liman işletmeciliği gibi lojistiğin tüm halkalarını buluşturacak.
Denizden çıkardıkları eski tekneleri ev yaptılarYoksul balıkçılar, ev yapacak imkanları olmayınca eskimiş tekneleri ters çevirip çatı yaptı. Savaşta yok olan bu yaşam alanı, yıllar sonra turistik evler olarak yeniden canlandı.
Dünyanın en büyük elektrikli feribotu seferlere başlıyorDünyanın en büyük elektrikli gemisi olarak tanıtılan China Zorrilla, binlerce kilometrelik yolculuğun ardından Güney Amerika'ya ulaştı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























