• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Buz altında dünya rekoru deneyecek

Buz altında dünya rekoru deneyecek
Sualtı sporlarında kırdığı dünya rekorları ile Çanakkale'nin gururu olmayı başaran 40 yaşındaki Devrim Cenk Ulusoy, bu kez denizde değil, bir gölde rekor denemesi yapacak.

Sualtı sporlarında kırdığı dünya rekorları ile Çanakkale'nin gururu olmayı başaran 40 yaşındaki Devrim Cenk Ulusoy, bu kez denizde değil, bir gölde rekor denemesi yapacak. Tek nefeste 8.5 dakika suyun altında kalabilen milli sporcu, Çanakkale Valiliği, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Ardahan Valiliği ve Ardahan Tanıtım Vakfı'nın destekleri, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. ve Uysal Market'in sponsorluğunda 24 Şubat Pazar günü saat 11.00'de Çıldır Gölü'ne dalacak. Gölün, yüzeyini kaplayan 70 santim kalınlığındaki buz delinecek. Ulusoy, 5 milim kalınlığındaki dalgıç elbisesi ve ayağında monopaleti ile sıcaklığı 1-1.5 derece olan suya girecek. Ulusoy, yatay olarak 131 metre mesafe kat edip, 130 metre ile İtalyan Michele Tomasi'ye ait dünya rekorunu kırmayı deneyecek.

TATLU SU HANDİKAP

Daha önceki rekor denemelerine yaz aylarında denizde yaptığını belirten milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, bu kez kış mevsimini ve bir gölü tercih ettiğini söyledi. Türkiye'nin en batısındaki Çanakkale'den, en doğusundaki Ardahan'a gideceğini ifade eden Ulusoy, “Buzun altında nasıl bir tehlike beni bekliyor, onu bilmiyorum. Fakat, mağaraları çok seviyorum. Buzun altındaki su sıcaklığı 1-1.5 derece civarında. Tatlı su olması benim için bir handikap. Çünkü tatlı suda daha çok aşağıya doğru inersiniz. Çıkışı da zor olur. Bu nedenle kılavuz ipinden ayrılmamanız gerekiyor. Bu kez kılavuz ipi benim üzerimde, yani buzun hemen altında olacak. Başka bir handikap ise hipotermi. Yani suyun altında donma riski yaşarsam, bu bayılmamı tetikler. En zor tarafı bu. Bu engelleri aşarsam çok rahat bir şekilde dünya rekorunu kırmış olacağım” dedi.

BELGESEL ÇEKİLECEK

Deniz seviyesindeki Çanakkale'den 2 bin 200 rakımlı Ardahan'a gidecek olmasının da önemine değinen Devrim Cenk Ulusoy, “Aradaki bu rakım farkına vücudumu alıştırmak için 20 gün önce Ardahan'a gideceğim. Çıldır Gölü'nde buzun altında antrenmanlar yapacağım. Bu proje için hem Çanakkale'de, hem Ardahan'da, hem de Çıldır Gölü'nde Filmadası Prodüksiyon tarafından belgesel çekimleri yapılacak. Yapımcı ve yönetmen Mehmet Akif Aksoy'un çekimiyle Çanakkale, Ardahan, Çıldır Gölü'nün tanıtımı olacak. Bu tanıtımı dünya rekoru ile süsleyebilirsek daha anlamlı olacak” diye konuştu.

ULUSOY'UN DÜNYA REKORLARI

Devrim Cenk Ulusoy, 2 Ekim 2011 tarihinde Antalya'nın Kaş ilçesindeki Hidayet Koyu açıklarında, Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri nezaretinde serbest dalış yaparak 87 metre derinliğe 1 dakika 15 saniyede ulaştı, iniş-çıkış süresi toplam 2 dakika 28 saniye olarak kaydedildi. Ulusoy, 86 metre ile İtalyan Homar Leuici'ye ait olan dünya rekorunu böylece kırdı. Ulusoy, bir gün önce de paletsiz ip destekli serbest dalışta 80 metreyle dünya rekoru kırmıştı. Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Kale Grubu sponsorluğunda 25 Eylül 2012 Salı günü saat 10.40'da Antalya Kaş Yarımadası'da bulunan Barbarossa Hotel önünden yaklaşık 300 metre açıkta 'Paletsiz, İp Destekli Serbest Dalış' branşında 81 metreye dalarak dünya rekoru kırıp, kendisine ait 80 metrelik rekoru egale etmişti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim