• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

"Büyük Tonaj Armatörlerin Kriz Değerlendirme 1. İstişare Toplantısı" yapıldı

"Büyük Tonaj Armatörlerin Kriz Değerlendirme 1. İstişare Toplantısı" yapıldı
‘’Büyük Tonaj Armatörlerin Kriz Değerlendirme 1. İstişare Toplantısı’’ Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalışkan’ın katılımıyla İstanbul Swissotel de yapıldı.

"Büyük Tonaj Armatörlerin Kriz Değerlendirme 1. İstişare Toplantısı" İstanbul Swissotel de yapıldı. Toplantının moderatörlüğünü Suat Hayri Aka yaparken, toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalıştan’ın yanısıra kamu ve özel sektörün öncü kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda Türk Deniz Ticaret Filomuzun Büyük Tonaj sorunlarının ayrıntılı, şeffaf ve tüm gerçekleri ile çözüm odaklı konuşulduğu toplantıya yaklaşık 200 gemiyi kontrol eden 20 firma temsilcileri bir araya geldi. Bir ilk olarak gerçekleştirilen, gelecekteki büyük tonaj armatörlerin birlik ve bütünlüğünün temellerinin atıldığı bu geniş katılımlı istişare toplantısında şu maddeler tartışmaya açıldı.

- Türk armatörlerin Global pazar payının artırmak,
- Türk gemi sahiplerinin rekabet gücünü artıracak politikalar üretmek
- Dünya piyasalarına ve şartlarına göre pazarlarda rekabet ve söz sahibi olmamızın arttırılması yönünde Ortak Stratejilerimizi oluşturmak,
- Gemi Adamlarımızın işletmelerimize olan iyi etkilerini ve verimliliklerini arttırabilmek için Ortak insan Kaynağı ve İyileştirme Personel Politikaları belirlemek
- Teknik ve ticari işletme kalitesinin arttırılması, maliyetlerimizi düşürücü ortak tedarikçiler belirleneceği ve rekabetçi piyasa şartlarının daha kontrol edilebilirliğini arttırmak için Ortak Bilgi Alışverişi Platformu oluşturmak.
- Hangi şartlarda ‘’Laid Up’’ kararının alınabileceği ve nasıl birlikte hareket edileceği
- Birlik ve beraberliğimizin kuvvetliliğini daha üstün seviyelere taşımak, büyük ulusal ve uluslararası ihaleler de daha güçlü olabilmek adına, daha hızlı ve etkin olan ortak kiralamalar yapabilmek, dünya limanlarındaki etkinliğimizin artacağı, bozuk olan Arz Talep dengesine dengeleyici bir ivme Kazandıran ve yüklere kumanda edebilen, Türk Armatörlerinin dayanışmasının bir nişanesi olacak bir POOL oluşturulmasının ilk temelleri atılması yönünde ortak fikirler değerlendirilerek, katılımcıların kendi tecrübelerini paylaşıldı.

İDARE KENDİ DEĞERLENDİRMESİNDE BULUNDU

- Navlum açığımızın 9 Milyar Dolar olduğu, Dünya da Türk gemilerimizin adet bazında yüzde 3,9 seviyelerinde olduğu ve tonaj bazında sadece yüzde 1,9 a etkisi olduğu belirtilerek Bu Rakamların iyileştirilmesi için Analitik Verilerin toplanmasının ve Bilgi Paylaşım Platformunun Önemi
- KGF ’nin işletme kredisi açısından kullanılabilinirliği
- Bankalar ile olan durumların yeniden yapılandırılması
- PSC sonrası idarece uygulanan para cezalarının yeniden değerlendireceği
- Stratejik sektörler içinde Teşvik Mekanizmalarının iyi değerlendirilmesi ve yönetilmesi
- Denizcilik Kültürünün önemi, değişken olmayan sabit personelleşmenin işletmelere olası faydası
- Deniz iş Kanununda değişikliklerin yapılabileceği, değerlendirmeleri yapıldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim