• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

BUDO'da bomba paniği yaşandı!

BUDO'da bomba paniği yaşandı!
İstanbul'dan Bursa' ya hareket etmek üzere hazır bulunan Hüdavendigar isimli deniz otobüsüne binen iki şahısın çantalarında bulunan ve tanınmayan cisimler emniyet ekiplerini alarma geçirdi. Şüpheli şahıslar, yapılan aramalar sonrasında göz altına alındı.

Pazar günü akşam saat 21.45' te İstanbul' dan Bursa' ya hareket etmek üzere hazır bulunan Hüdavendigar isimli deniz otobüsüne binen iki şahısın çantalarında bulunan ve tanınmayan cisimler emniyet ekiplerini alarma geçirdi.

Şüpheli şahıslar, yapılan aramalar sonrasında göz altına alındı. İstanbul'dan Bursa'ya gelen deniz otobüsündeki iki yolcunun valizlerindeki yabancı materyaller polisi ve deniz otobüsünün güvenliğini alarma geçirdi. Gemideki bütün yolcular tahliye edilirken, 2 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından Mudanya'da hayat normale döndü.  

21.45'te Kabataş Mudanya seferini yapan Hüdavendigar isimli Bursa Deniz Otobüsü'ne binen iki kişinin valizindeki eşyalar özel güvenlik görevlilerinin dikkatini çekti. X-Ray cihazından geçen valizlerdeki tanınmayan cisimler üzerine Bursa'daki emniyet birimlerine haber verildi. 

Gemi Mudanya limanına başladığında da Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler zırhlı araçlarla ve uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği aldı. Olası bir yaralanma riskine karşı olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi de iskele de yerini aldı. 

İskele civarında trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. İskeleye yanaşan feribottan yolcuların indirilmesinin ardından valizler tekrar X-Ray cihazından geçirildi. Jandarma Köpekli Arama Timi de tüm yolcuların valizlerini tek tek aradı. Öte yandan, hareketlerinden şüphelenilerek gözaltına alınan 2 kişinin herhangi bir sabıka kaydı bulunmadı. Gözaltına alınan kişilerin çantalarına savcılık talimatıyla el konulurken, çantalar detaylı inceleme için Kriminal Laboratuvarına alındı. 

Diğer tüm yolcular valizlerini alarak olay yerinden uzaklaştı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların sonuna gelinirken Bursa'nın Mudanya ilçesinde hayat normale döndü. Olayla ilgili tahkikat sürüyor. stanbul Kabataş’tan bu akşam saat 21.45’te 314 yolcu ve mürettebatıyla hareket eden ’Hüdavendigar’ isimli deniz otobüsüne, Marmara açıklarında seyir halindeyken bomba ihbarı yapıldı. Deniz otobüsü seferine devam ederken, alarma geçen Bursa polisi, yanaşacağı iskelede gerekli önlemleri aldı. 

Deniz otobüsü saat 23.15’de Mudanya İskelesine yanaşınca, öncelikle yolcular eşyalarını almalarına izin verilmeden hızlı bir şekilde tahliye edildi.

budo_hudavendigar_denizhaberajansi_1.jpg

budo_hudavendigar_denizhaberajansi_2.jpg

budo_hudavendigar_denizhaberajansi_3.jpg

budo_hudavendigar_denizhaberajansi_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim