• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

BÜDEMDER'den emekçi kadınlar günü programı

BÜDEMDER'den emekçi kadınlar günü programı
Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği (BÜDEMDER), 6 Mart Cuma günü Dünya Kadınlar Gününe istinaden "Denizcilik Sektöründe Kadının Yeri" adlı alt başlığı altında organizasyon düzenlediler.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Konferans Salonu'nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, BÜDEMDER'in gerçekleştirdiği konferansla kutlandı. Kumport Müşteri İlişkileri Müdürü Naciye Karadağ ve OYAK Denizcilik ve Liman Hizmetleri A.Ş. Pazarlama-Müşteri İlişkileri Uzmanı Ayda Altunsyoy'un sunumlarıyla katkı verdiği konferansa, Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Dinçer, Öğr. Gör. Aslı Tunçel, Arş. Gör. Mahmut Mollaoğlu ve denizcilik fakültesi öğrencileri katılım gösterdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Arş. Gör. Umur Bucak, Türkiye Denizcilik Federasyonu yönetim kurulunun BÜDEMDER'in federasyona üyeliği konusundaki onaylarına dair ellerine bir yazı ulaştığını ve bir aksilik olmazsa 30 gün içerisinde federasyona üyeliklerinin tamamlanacağını müjdeledi. 'Denizcilik sektöründe kadının yeri neresidir? diye sorarsanız, hangi iş kolunda, hangi mevkide, hangi departmanda çalışmak istiyorsa tam da orasıdır' diyen BUCAK, kadın öğrencilerimizi, kadın mezunlarımızı denizcilik sektörü içerisinde tutabilmek bizim en önemli ödevimiz diyerek sözlerini noktaladı. 

Kumport Müşteri İlişkileri Müdürü Naciye Karadağ, konuşmasında öncelikle sektör içerisinde kadın olmanın zorluklarına değindi, daha sonra bu zorlukları aşmak adına neler yapılması gerektiğini kendi yaşadıklarından örnekler vererek anlattı. Limancılık sektörü olarak büyüyen gemi boyutlarının ve dolayısıyla tek seferde elleçlenen yük artışının baskısı altında olduklarını vurgulayan Karadağ, sık sık dip taraması yapılması gerektiğini, art alanlara bağlantıyı sağlayabilmek ve draftları artırmak adına belki de liman sahalarının daha batıya kaydırılmasının beklendiğini söyledi. Denizcilik sektöründe kadının yeri ve limancılık sektörünün sorunları ve çözüm önerileri üzerine yaptığı önemli bilgiler içeren konuşması dolayısıyla Naciye Karadağ'a BÜDEMDER adına denetim kurulu üyesi Cansu Artuna, plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

OYAK Denizcilik ve Liman Hizmetleri A.Ş. Pazarlama-Müşteri İlişkileri Uzmanı Ayda Altunsoy, ilk göreve getirildiği dönemlerde kadınlar için zor sayılabilecek işlerle karşı karşıya kaldığını, fakat bu işlerin altından kalkmanın kendisini daha da güçlendirdiğini belirtti. Uzun süre ofiste tek kadın olarak çalıştığını söyleyen Altunsoy, yeni dönemde kendisiyle birlikte aynı ofiste iki yeni kadın arkadaşının çalışmaya başladığını ve tüm tecrübelerini onlara aktarmaktan büyük keyif aldığını anlattı. Dinleyiciler arasında yer alanlara ingilizcenin sektördeki gelişim açısından büyük önemi olduğunu vurgulayan Altunsoy, özellikle kadınların liman sahası içerisindeki zorluklar karşısında geri adım atmamalarını öğütledi. Günün anlam ve önemine dair yaptığı etkili konuşma dolayısıyla Ayda Altunsoy BÜDEMDER adına denetim kurulu üyesi Fatma Aydoğdu tarafından plaket ve çiçek verildi.

büdem-1.jpgbüdem-2.jpgbüdem-3.jpgbüdem-4.jpgbüdem-5.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim