• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Bu yat sınırsız menzile sahip: AQUON One!

Bu yat sınırsız menzile sahip: AQUON One!
Yenilenebilir enerjinin etkisinin en net şekilde görüldüğü araçlardan olan AQUON One, Güneş panelleri ve hidrojen yakıt hücreleri ile sürdürülebilirlik konusunda oldukça iddialı bir yol izliyor.

Fosil yakıtlar artık yerini alternatif yöntemlere bırakıyor. Enerji üretimi konusunda yenilenebilir yöntemler hız kazanmaya başlarken, ulaşım araçları da bu durumdan etkilenmeye başladı. Elektrikli otomobil ve uçakları görmeye başladığımız bugünlerde artık deniz araçları da elektrik enerjisine doğru yelken açmış durumda.

Güneş paneli ve hidrojen yakıt hücresi ile AQUON One sınırsız menzil sunuyor

Yenilenebilir enerjinin etkisinin en net şekilde görüldüğü araçlardan birisi de hiç kuşkusuz AQUON One oluyor. Güneş panelleri ve hidrojen yakıt hücreleri ile donatılan araç, sürdürülebilirlik konusunda oldukça iddialı bir yol izliyor.

Zürih merkezli Swiss Sustainable Yachts AG bünyesinde kurulmuş olan AQUON, sürdürülebilirlik odaklı bir yat üreticisi olarak öne çıkıyor. İsviçre kalitesinde mühendislik, İspanyol deniz mimarisi uzmanlığı ve İtalyan tasarımını bir arada sunmak istediklerini aktaran şirket, sürdürülebilirliği ise en ön planda tutuyor.

Şirketin ilk sıfır emisyonlu yatı olan AQUON One, sahip olduğu teknolojisi ile dikkat çekiyor. Denizde günlerce ikmal yapmadan hizmet verebilen ve yakıta bağımlı olmadan sınırsız menzil sunabilen bu benzersiz yat, denizcilik sektörünün yeniden ele alınmasına neden olabilir.

11-094.jpg

Elektrik motorlarına güç sağlamak için güneş panellerine yer veren AQUON, ek temiz güç ve uzun vadeli enerji depolama için hidrojen yakıt hücreleriyle sürdürülebilirliği farklı bir boyuta taşımış durumda. Yatın üstünde yer alan 64 metrekare boyutundaki güneş panelleri, motorlara güç verip lityum iyon bataryaların dolumunu sağlıyor.

AQUON One’ın asıl dikkat çekici özelliği ise tam da bu noktada başlıyor. Üretilen fazladan enerji ise tuzdan arındırılmış deniz suyunu hidrojen gazına dönüştürmek için kullanılıyor. Oluşturulan gaz daha sonra 300 bar’a sıkıştırılarak gemideki karbon tanklara depolanıyor. Yakıt hücreleri, iki elektrik motorunu hareket ettirmek ve gemideki yolculara ek enerji sağlamak için enerji gerektiğinde hidrojeni tekrar elektriğe dönüştürerek inanılması güç bir sürdürülebilirlik sağlıyor.

Bu özel yat, bataryası ve hidrojen tankları tam dolu iken kullanıcılarına 3 güne kadar durmadan seyahat şansı tanıyor. Sıfır emisyonlu yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran AQUON One’ın maksimum sürati ise 29,6 km/s (16 knot) olarak açıklandı.

22-064.jpg

İklim krizi ve çevre kirliliği seviyesinin giderek arttığı günümüzde sürdürülebilirlik de bir bir kat daha önem kazanmış durumda. Peki siz sıfır emisyonlu AQUON One hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.(Shiftdelete)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim