• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

BSAMI 10. Genel Kurul Toplantısı, Prof. Dr. Oral Erdoğan başkanlığında yapıldı

BSAMI 10. Genel Kurul Toplantısı, Prof. Dr. Oral Erdoğan başkanlığında yapıldı
BSAMI 10. Genel Kurul Toplantısı; BSAMI Başkanlığını yürütmekte olan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan başkanlığında, 22 Ocak 2020 tarihinde, Piri Reis Üniversitesinde yapıldı.

Toplantıya, BSAMI üyesi olan Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Romanya, Bulgaristan denizcilik akademileri ve İTÜ Denizcilik Fakültesi  Dekanı ve temsilcisi katıldı. Toplantıda BSAMI üyesi bölge ülkelerinin denizcilik alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak projeler yapılması, diğer ülkelerin denizcilik kurumları ile yeni ilişkiler geliştirilerek etkinliğinin artırılması ve etki alanının genişletilmesi konuları görüşüldü.  Ayrıca, BSAMI 2019 toplantısında alınan kararlar her ülke tarafından imzalanarak onaylandı ve bir sonraki toplantı için yol haritası oluşturuldu.

Piri Reis tarafından ortaklığa alınması önerilen Türkiye, Romanya ve Gürcistan'dan 3 yeni üyenin BSAMI'ye katılımı da onaylandı Çevresel Deniz Bölgeleri Birliği-Conference of Peripheral Maritime Regions, CPMR (Fransa) ile MoU imzalanması için prensip anlaşması sağlandı.

Toplantıda tüm ülkelerin oy birliği ile BSAMI başkanlığı görevinin 2021 Ekim ayına kadar Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan Başkanlığında yürütülmesine karar verildi.

MINE-EMI  (Maritime Innovative Network Of Education For Emerging Maritime Issues – Geleceğin Denizciliğine Odaklı Yenilikçi Eğitim Ağı) Uluslararası Paydaş Konferansı (23 – 24 Ocak 2020)

MINE-EMI Projesi denizcilik sektöründe çözüm bekleyen belli başlı sorunların etkin, güvenilir ve çevreye duyarlı biçimde ele alınabilmesi ve geleceğin yöneticilerinin ve uzmanlarının yenilikçi yöntemler, çözüm odaklı yaklaşımlar ve e-öğrenme yöntemleriyle yetiştirilebilmesi için ortak bir yüksek lisans programı geliştirmeyi  hedeflemektedir. Proje ayrıca bu zorlukların üstesinden gelinmesine katkıda bulunmak isteyen tüm öğrencilerin ve öğretim kadrosunun kurumlar arasında dolaşımını kolaylaştırma amacını gütmektedir. Projenin diğer bir amacı denizcilik endüstrisinin gereksinimlerine uygun biçimde eğitimin yetkinliğinin yükseltilmesi maksadıyla denizcilik eğitimi veren yükseköğretim kurumları ile sanayi arasında eğitim ve öğretim alanında işbirliğini artırmaktır. Böylelikle uzun vadede modern ve etkin eğitim ve öğretim ile sürdürülebilir denizcilik ekonomisi, Mavi Büyüme ve Entegre Denizcilik Politikası uygulamalarının yaygınlaştırılması ve kurumsallaştırılmasına katkı sağlayacak “Denizcilik Eğitim ve Öğretim Kurumları Topluluğu” oluşturulması öngörülmektedir.

Bu doğrultuda; 23 - 24 Ocak tarihlerinde 2 gün süre ile  “Uluslararası Paydaş Konferansı''  gerçekleştirilmiştir. Piri Reis Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan konferansın açılış konuşmaları  PRU Rektörü Prof. Oral Erdoğan ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel  Müdür Yardımcısı Sayın  Cem Erdem  tarafından yapılmıştır. Konferansta, denizcilik eğitimi alanındaki işbirliği konuları yanı sıra MINE-EMI Projesi kapsamında denizcilik sektöründe çözüm bekleyen belli başlı sorunlar, ortaya çıkan gelişmeler ve bunların denizcilik eğitim ve öğretimine dahil edilmesini işleyen konuşmalar ve sunumlar katılımcı ülke temsilcileri tarafından gerçekleştirilmiştir.

Konferansta; Piri Reis Üniversitesi – Koordinatörlüğünde; projenin diğer ortakları olan Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Pire Belediyesi –Yunanistan, Bulgaristan Denizcilik Kümeleşmesi ve Çevresel Deniz Bölgeleri Birliği-Conference of Peripheral Maritime Regions, CPMR (Fransa) yer aldılar. Bunların yanı sıra Türk üniversitelerinden de katılımcılar sunumlarıyla konferansa iştirak ettiler.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim