• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Brezilya'da pirana dehşeti, nehire düşen küçük çocuğu yediler

Brezilya'da pirana dehşeti, nehire düşen küçük çocuğu yediler
Brezilya 'da nehire düşen 6 yaşındaki küçük kızı piranalar diri diri yedi. Küçük kızın cesedi çıkarıldığında gören herkes şok oldu.

Brezilya'nın Monte Alegre kenti yakınlarındaki Rio Maicuru nehrine düşen altı yaşındaki bir kız çocuğu yırtıcı piranalar tarafından yenilerek feci şekilde hayatını kaybetti.

Globo gazetesinin haberine göre, adı belirtilmeyen çocuk tatilini geçirmek üzere yanına gittiği büyükannesi ve diğer üç çocukla birlikte nehirde kano gezisine çıktı.

Ancak kanonun devrilmesi sonucu içindekiler nehre düştü. Büyükanne ve diğer çocuklar kıyıya çıkmayı başarırken, altı yaşındaki kız çocuğu çıkamadı.

Olay yerine gelen yardım ekipleri bir süre sonra çocuğu, vücudunun alt kısmı piranalar tarafından kemiklerine kadar tamamen yenmiş halde sudan çıkardı.

Brezilya medyasına konuşan büyükanne, “Çocuğu tutmaya çalıştığını ancak onun ellerinin arasından kayıp gittiğini” söyledi ve yetkililer küçük kızı sudan çıkardığında iki bacağının da parçalanmış olduğunu belirtti. 

Polis yetkilileri konu ile ilgili bir soruşturma başlattıklarını ancak yaşananların trajik bir kaza olduğuna ve olayla ilgili hiç kimsenin suçlanmayacağına inandıklarını söyledi.

PİRANA NEDİR? PİRANALARIN ÖZELLİKLERİ

Piranaların en belirgin özelliği iri ve sivri dişleriyle suya düşen bütün canlıları ayırt etmeksizin saniyeler içinde parçalayarak yemeledidir. Güçlü kaslara bağlı alt ve üst çenesinde sıralanmış olan ustura gibi dişler ağız kapandığında birbirlerine sıkıca kenetlenir. Böylece pirana kendinden çok daha iri olan avından büyük parçalar koparabilir.

En büyük pirana türü Brezilya'nın doğusunda yaşayan ve uzunluğu 60 santimetreyi bulabilen kara piranadır. Sürü halinde gezen piranalar kan kokusuna dayanamaz. En yırtıcı balık türü olan piranalar suya giren ya da düşen her hayvanı ya da insanı saniyeler içinde yok eder. 

KAN KOKUSUNUA DAYANAMIYOR

Piranalar ailelerine çok bağlıdır ama kan kokusuna dayanamaz. Örneğin pirananın annesi yaralanmışsa ve pirana kan kokusunu duyarsa hemen annesini yer. Yani huy ve fiziki yapıdan (diş ve kaslar) binevî köpek balıklarına benzerler. Bu balıklar çok açken, üreme zamanında ya da büyük sürüler halinde dolaşırken büyük hayvanlara saldırırlar. Dişi piranalar yumurtalarını su bitkilerine yapıştırır, erkekleri de bunları yavrular gelişip çıkıncaya kadar korurlar.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim