• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Borusan Mannesmann'a ABD’de 'En İyi Boru Üreticisi' ödülü!

Borusan Mannesmann'a ABD’de 'En İyi Boru Üreticisi' ödülü!
Dünyaca ünlü çelik sektörü referans yayını American Metal Market’in her yıl düzenlediği yarışmanın “En İyi Boru Üreticisi” ödülüne bu yıl Borusan Mannesmann Pipe Us İnc. layık görüldü.

Borusan Mannesmann’ın ABD’deki şirketi Borusan Mannesmann Pipe Us İnc. ABD çelik sektörünün en prestijli ödülünün sahibi oldu. Dünyaca ünlü çelik sektörü referans yayını American Metal Market’in her yıl düzenlediği yarışmanın “En İyi Boru Üreticisi” ödülüne bu yıl Borusan Mannesmann Pipe Us İnc. layık görüldü.

Çelik boru sektöründe Türkiye’nin küresel oyuncusu Borusan Mannesmann ABD’de sektörün en önemli ödüllerinden birinin sahibi oldu. ABD çelik sektörünün en saygın ve bağımsız yayınlarından American Metal Market (AMM) tarafından verilen itibarlı “En İyi Boru Üreticisi” ödülünü, Borusan Mannesmann’ın ABD’de faaliyet gösteren şirketi Borusan Mannesmann Pipe Us İnc. kazandı.

14 Haziran 2016’da New York’ta düzenlenen ve yüzlerce tanınmış büyük boru ve çelik üreticisi şirketin temsilcilerinin katıldığı AMM´nin ödül gecesinde, Rus kökenli çelik şirketi TMK-IPSCO ile finale kalan Borusan Mannesmann Pipe US, gecenin sonunda 2016 yılının “En İyi Boru Üreticisi” ödülünün sahibi oldu. Ödül, Üretim, Operasyonel Mükemmellik, Yeni Ürün Geliştirme, İzlenebilirlik, Verimlilik ve İş Güvenliği gibi farklı alanlardaki kriterler dikkate alınarak verildi. Gecede 2016 da farklı kategorilerde aday olan ArcelorMittal, Nucor ve Steel Dynamic gibi dünya devi çelik şirketleri de çeşitli ödüller aldılar.

ÖDÜLE GİDEN YOLDA GÜÇLÜ PERFORMANS

ABD’de petrol ve doğal gaz sondaj boruları üretimine yaklaşık iki yıl önce başlayan Borusan Mannesmann Pipe Us İnc. attığı adımlarla performansını sürekli yükselterek bu önemli ödülün sahibi oldu.

Houston Baytown fabrikasında yapılan yeni ürün geliştirme faaliyetleriyle 6 farklı petrol sondaj boru tipi geliştirildi ve ticarileştirildi. 4 yeni ve farklı Semi-Premium petrol sondaj boru diş tipi geliştirimine geçildi. Bunların satışlarının başlamasıyla şirketin pazar payı arttı.

Fabrikada iş güvenliğine ve üretim kalitesine de büyük önem verilerek bu alanda önemli başarılar elde edildi. 1.3 milyon adam / saat boyunca iş kazasız üretim yapıldı. Sağlama verme oranlarında % 90’lara varan artış, bakım fonksiyonunda gerçekleştirilen değişiklikler ve iyileştirmeler ile duruş oranlarında % 25 iyileşme sağlandı. Üretkenlik açısından ise bir vardiyada üretilen boru miktarında % 50 ye yaklaşan iyileştirmeler yapıldı. 

Güçlü bir bilgi işlem altyapısına sahip olan şirketin tüm üretim ve stok operasyonlarında radyo frekansı ile etiket tanımlama kullanıldı. Otomatik Mill test sertifikası hazırlanarak sevkiyat otomasyonu devreye alındı ve boru bazında izlenebilirlik sağlandı.

Tüm Şirket genelinde maliyet azaltma çalışmaları yürütülürken, Türkiye’den satın alma ve ithalat yapma fonksiyonu devreye alındı. Ayrıca tamir bakım ve malzeme sarfiyatlarında yapılan projeler ve kontrat yönetimi ile maliyetlerde % 35’lik maliyet azalma gerçekleşti.

ABD PAZARININ ETKİN OYUNCUSU

Kazanılan ödülü değerlendiren Borusan Mannesmann Genel Müdürü Semih Özmen şunları söyledi:

“Boru üretimine 2 yıl gibi kısa bir süre önce başlayan şirketimiz Borusan Mannesmann Pipe US yaptığı yoğun çalışmalarla böylesine önemli bir ödülün sahibi olma başarısı gösterdi. Kazanılan ödül genç şirketimizin ABD pazarında hazır, etkin ve güçlü bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Performans çıtamızı daha da yükselterek yolumuza devam edeceğiz.”

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim