• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Borusan Lojistik, Balnak Lojistiği satın aldı

Borusan Lojistik, Balnak Lojistiği satın aldı
Borusan Lojistik, Balnak Lojistiği satın aldı. Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, satın almanın ardından bugün itibariyle iki şirketin toplam cirosunun 600 milyon dolar olacağını ve Türkiye'nin en büyük lojistik şirketi olacağını ifade etti.

 

Borusan Lojistik, Balnak Lojistiği satın aldı. Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, satın almanın ardından bugün itibariyle iki şirketin toplam cirosunun 600 milyon dolar olacağını ve Türkiye'nin en büyük lojistik şirketi olacağını ifade etti. Birleşme ile toplam çalışan sayısı da 4 binin üzerine çıkacak.

Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur ''Borusan Lojistik'in Balnak'ı satın alması lojistik işimiz için bu stratejimizin hayata geçirilmesinde önemli bir adımdır'' ''Bu satın alma sürecinin sonuçlanmasının ardından Borusan Lojistik yurt içinde daha da güçleneceği gibi yurt dışındaki varlığını da önemli ölçüde artıracak''

Borusan Lojistik, sektörün önde gelen şirketlerinden Balnak'ın hisselerinin tamamını satın almak için anlaşma imzaladı. Yapılan açıklamaya göre, Borusan Lojistik, Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden Balnak'ın hisselerinin tamamını satın almak için anlaşma imzaladı. Satın alma Rekabet Kurumu tarafından onaylandıktan sonra Borusan Lojistik, satış gelirleri açısından Türkiye lojistik sektörünün lider kuruluşu olacak.

1986 yılında kurulan Balnak Lojistik kara, hava, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı ile antrepo hizmetleri veriyor. Hızlı tüketim, perakende, tekstil, otomotiv, kimya ve petrokimya gibi Türkiye'nin birçok lokomotif sektörüne hizmet sunan Balnak, 2011 yılında 200 milyon doların üzerinde ciro elde etti. Satın alma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Borusan Lojistik ve Balnak Lojistik'in toplam gelirleri 2012 itibarı ile 600 milyon ABD doları seviyesine erişmiş olacak, 4 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak ve 10 binin üzerinde müşteri ile sektöre yön verecek.

Açıklamada Balnak Lojistik'in satın alınmasına ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur, şunları kaydetti:

''Borusan Grubu faaliyet gösterdiği bütün iş dallarında bir adım önde olma vizyonu ile liderliği hedefliyor. Stratejik planlarımızda organik büyüme yatırımlarımıza ilave olarak sinerji yaratacağına inandığımız ve büyümemize ivme kazandıracak satın almalar da yer alıyor. Borusan Lojistik'in Balnak'ı satın alması lojistik işimiz için bu stratejimizin hayata geçirilmesinde önemli bir adımdır. Bu satın alma sürecinin sonuçlanmasının ardından Borusan Lojistik yurt içinde daha da güçleneceği gibi yurt dışındaki varlığını da önemli ölçüde artıracak. Bu birleşme aynı zamanda ülkemizde lojistik sektörünün büyümesine de ciddi ivme kazandıracak.''

Bu satın almanın yaratacağı sinerjinin Türkiye lojistik sektörüne damga vuracağını kaydeden Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç ise şunları aktardı:

''Son derece dinamik bir yapıya sahip olan Türkiye lojistik sektörü aynı zamanda giderek artan bir rekabete sahne oluyor. Biz, hızlı büyüyen, sektöre şekil veren lider bir şirket yaratma hedefi ile yola çıktık. Balnak uluslararası taşımacılıkta marka olmuş, güçlü acente ağlarına, insan kaynaklarına ve sistemlere sahip bir şirket. Bu satın alma stratejik büyümemizi güçlendirecek. Satın almanın tamamlanması ile Borusan Lojistik yurt dışında çok güçlü bir acente ağına sahip olarak, bölgesinin önde gelen küresel oyuncularından biri olma yönünde önemli mesafe kat edecek. Etkin olduğumuz coğrafya daha da genişleyecek. Önümüzdeki yıllarda bu iki şirketin şimdiki toplam büyüklüğünden çok daha güçlü ve daha verimli bir şirket ortaya çıkacak. Sektörün iki güçlü şirketinin birleşmesi, Borusan Lojistik'i liderliğe taşıyacak.''

Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler ise ''Balnak Lojistik kurulduğu günden bu yana güçlü bir büyüme içinde oldu ve sektörün gelişimine katkıda bulunan önemli adımlar attı. Hep birlikte özveri ile çalışarak şirketi bugünkü konumuna getirdik. Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Balnak Lojistik bundan sonra Borusan Lojistik çatısı altında hedeflerine doğru ilerlemeye devam edecek. Balnak Lojistik'in kaynakları, bilgi birikimi ve deneyimi, Borusan Lojistik'e ivme kazandıracak ve Borusan Lojistik'i sektörünün liderliğine taşıyacak. Balnak Lojistik ve çalışanlarıyla her zaman gurur duyacağım.'' Bu arada, satın alma sırasında Borusan Lojistik'e Ünlü & Co, Balnak'a ise Raiffeisen Investment tarafından danışmanlık hizmeti verildi.

İki şirketin toplam cirosu 600 milyon dolar

1986 yılında kurulan Balnak Lojistik kara, hava, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı ile antrepo hizmetleri veriyor. Hızlı tüketim, perakende, tekstil, otomotiv, kimya ve petrokimya gibi Türkiye’nin birçok sektörüne hizmet sunan Balnak, 2011 yılında 200 milyon doların üzerinde ciro elde etti. Satın alma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Borusan Lojistik ve Balnak Lojistik'in toplam gelirleri 2012 itibarı ile 600 milyon dolar seviyesine erişmiş olacak.

 

 
1.20121106130852.jpg
 
2.20121106130902.jpg
 
www.DenizHaber.Com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim