• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

Boğaz'ın altından geçecek 3. tüp geçit projesi de hazır

Boğaz'ın altından geçecek 3. tüp geçit projesi de hazır
Marmaray ve Avrasya Karayolu Tüneli'nden sonra Boğaz'da yapılacak 3. tüp geçitten hem araç hem de demiryolu geçişi olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meksika dönüşü uçaktaki gazetecilere İstanbul trafiğine nefes aldıracak yeni projeyi açıkladı. Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet arasına tüp geçit yapılacak.

Marmaray ve Avrasya Karayolu Tüneli'nden sonra Boğaz'da yapılacak 3. tüp geçitten hem araç hem de demiryolu geçişi olacak.

İstanbul trafiğini rahatlatacak sır tüp geçit projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Güney Amerika turundan dönüşte uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray ve Avrasya Karayolu Tüneli'nden sonra İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. tüp geçidin Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet arasına inşa edileceğini kaydetti. 3. tüp geçitte diğer ikisinden farklı olarak hem lastik tekerlekli araç hem de demiryolu geçişi olacak.

Detayları Bakan Elvan açıklayacak

Yapılan tüm dev yatırımları adım adım takip ettiğini kaydeden Erdoğan, Boğaz'a 3. tüp geçit projesinin detaylarının önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan tarafından açıklanacağını da kaydetti.

Avrasya Tüneli gün sayıyor

Cumhuriyet'in 90. yılı olan 2013'ün 29 Ekim Bayramı'nda hizmete giren ve bir yılda 50 milyon yolcu taşıyan Marmaray hatttından sonra Boğaz'daki ikinci tüp geçit olan Avrasya Karayolu Tüneli de gün sayıyor. Yapımına 2014 yılının Nisan ayında başlanan ve Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Karayolu Tüneli'nde çalışmaların yarısına gelindi. Lastik tekerlekli araçların geçiş yapacağı tünelin 2016'nın sonunda hazır olması hedefleniyor. Ulaştırma Bakanı Elvan daha önce yaptığı bir açıklamada "tünel açılır açılmaz 100 bin civarında aracın geçişi sağlanacak" demişti.

Asya ve Avrupa'nın bağlantı noktası 6'ya çıkıyor

İstanbul'un iki yakası şu anda Marmaray Tüp Geçidi, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri üç noktadan birbirine bağlanmış durumda. Devam eden Yavus Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Karayolu Tüneli'nin yanı sıra 3. tüp geçidin tamamlanması ile Asya ve Avrupa Kıtaları 6 ayrı noktadan birbirine bağlanmış olacak. Yavus Sultan Selim Köprüsü ile yeni yapılacak tünel hem araç hem de demiryolu geçişleri ile iki farklı ulaşım hizmeti verecek.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Denizci dost
18 Şubat 2015 Çarşamba 10:08
10:08
Böyle bir proje hazır demelerinin sebebi devlet istanbulda trafik konusunda zaman kazanmak istiyor. O proje bugün başlasa 10 sene lazım en az bitmesi için. Peki istanbulun böyle bir zamanı vamı yok Şu anda sadece Metrobüs bir seçenek durumunda karşıya geçişlerde. Peki metrobüs bir seçenek olabilirmi herkes kucak kucağa gidiyor resmen. O Gökdelenlere inşa izni vermeden başlasana bu projelere neden 10 sene eziyet çektirip başlıyosun bumu senin planlaman
62.244.218.242
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim