• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 17 °C

Bodrum'da Yelken Kardeşliği

Bodrum'da Yelken Kardeşliği
I. Uluslararası Amiral Turgutreis Yat Yarışları Kupası 24 – 26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.
BODRUM'DA YELKEN KARDEŞLİĞİ: I. ULUSLARARASI AMİRAL TURGUTREİS YAT YARIŞLARI KUPASI SONA ERDİ

D-Marin Turgutreis Marina, Turgutreis Bodrum Yat Kulubü (TBYC), Turgutreis Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen I. Uluslararası Amiral Turgutreis Yat Yarışları Kupası 24 – 26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Turgutreis Belediyesi’nce 22-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Amiral Turgutreis’i anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışlar, Turgutreis Bodrum Yat Kulübü ile D-Marin Turgutreis Marina tarafından organize edildi.

Yarışların ilk etabında takımlar Ege’nin uluslararası sularına çıkarak Turgutreis - Kalymnos parkurunda yarıştılar. Yarışın ikinci etabı, Kalymnos’ta başlayıp Turgutreis’te son buldu. Üçüncü etap ise 26 Haziran Pazar günü Turgutreis - Gündoğan - Turgutreis parkurunda gerçekleşti.

I. Uluslararası Amiral Turgutreis Yat Yarışları Kupası’nın 26 Haziran Pazar günü yapılan son etabının ardından, D-Marin Turgutreis Marina Tören alanında Bodrum Yarımadası Yat Kulüpleri Kardeşlik ve Dostluk Seremonisi ve ödül töreni yapıldı. Bodrum Yarımadası Yat Kulüpleri Kardeşlik ve Dostluk Seremonisi’nde Bodrum Yarımadası’nda faaliyet gösteren 7 kulüp ortak bir kardeşlik sözleşmesi imzaladı. Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü, Bitez Yelken Kulübü, Bodrum Belediyesi Yelken Kulübü, ERA Yelken Kulübü, Port Bodrum Yalıkavak Yelken Kulübü, Turgutreis Bodrum Yat Kulübü ve Yalıkavak Belediyesi Yelken Kulübü imzaladıkları protokolle, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma esaslarına dayalı bir birlikteliğe imza attılar.

Ayrıca, Turgutreis Bodrum Yat Kulübü ile Bodrum’a misafir gelen ve uzun süredir TBYK’ya verdikleri destekle bilinen Türkiye Açık Deniz Yelken Kulübü, Ankara Yelken Kulübü ve Boğaziçi Üniversitesi Yelken Kulüpleri arasında ayrı bir protokol imzalandı. Bu protokol gereği kardeş kulüplüğe imza atan 4 Kulüp önceden de süre gelen dayanışma ve yardımlaşmalarını resmileştirmiş oldular.

Kardeşlik sözleşmelerinin ardından konuşma yapan TBYK Başkanı Meltem Özer, “Umarım ki kardeşlik sözleşmesi sözde kalmaz. Sorunları ve mutlulukları birlikte paylaşırız” diyerek seremoniye katılan herkese teşekkürlerini sundu. Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan ve D-Marin Turgutreis Genel Müdürü Ali Bezirgan da yaptıkları konuşmalarda, organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ederek, önümüzdeki yıllarda daha güçleneceğini ümit ettikleri Kupada tekrar birlikte olma dileklerinde bulundular. TAYK Başkanı Cahit Üren ise yaptığı konuşmada, “Kıtalar birleşiyor, ülkeler birleşiyor; gün birleşme günüdür. Türkiye’deki bütün yelken kulüpleri birbirleriyle kardeştir. Bu kardeşliğin, burada kurulduğunu görmekten çok mutluyuz” diyerek, memnuniyetini dile getirdi. Protokollerin imzalanmasının ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

I. Uluslararası Amiral Turgutreis Yat Yarışları Kupası Yarış Sonuçları:

IRC Turuncu Grup
1. Single Star
2. Kontiki
3. Can Can

IRC Mavi Grup
1. Berk
2. Yeşil
3. First

Overall
1. Berk
2. Yeşil
3. First

First Finish
Zagun

Destek Grubu
1. Zagun
2. Amigoes
(DenizHaber.Com)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim