• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Bodrum Cup, Kampana Çanı’nın çalınması ile başladı

Bodrum Cup, Kampana Çanı’nın çalınması ile başladı
Bodrum’da bu yıl 33. kez düzenlenecek olan The Bodrum Cup Yat Yarışları, dün akşam düzenlenen kampana töreni ile başladı. Yarışlara 180 adet yat ve yaklaşık bin 500 denizci ve turist katılıyor. Yarışmanın teması “Hep Beraber” olarak belirlendi.

Bodrum’da 18-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan The Bodrum Cup Yat Yarışları’nın startı için dün akşam Bardakçı koyundaki METT Hotels & Beach Resorts’ta Isola Manzara Gardens’da Kampana Töreni düzenlendi.

Törene Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, yarışmaların Onursal Başkanı Erman Aras ve yarışmaların isim sponsoru olan Amerikan Hospital’ın Başhekimi Dr. Yusuf Babayiğit, METT Hotels & Beach Resorts Türkiye Temsilcisi İlker Yörükoğlu, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan ve denizciler katıldı. Kampana töreninin sunuculuğunu deneyimli sunucu Murat Can Canbay yaptı.

ORGANİZASYONUN TEMASI “HEP BERABER” OLARAK BELİRLENDİ

Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti’nde önemli bir olayı gerçekleştirdik. Tam 33 yıldır aralıksız bir organizasyonu sürdürüyoruz. Her yıl gerçekten Bodrum’a yakışan bir organizasyon yapıyoruz. Bu nedenle her yıl organizasyonun üzerine bir şeyler katarak gidiyoruz. Bodrum Cup, iyilik temelinde buluşmuş bir organizasyon, buradan elde edilen gelirleri önemli ve doğru vakıflara aktaran bir organizasyon. Bu yıl çok uzun süre ayrı kaldık, ayrıca çıkan yangınlarla ciğerlerimiz yandı. Bu nedenle artık bir araya gelerek “Hep Beraber” deme zamanımız geldi. Bu nedenle organizasyonun temasını “Hep Beraber” olarak belirledik. Yangınların yoğunlaştığı Çökertme’de, bir Kerem Görsev konseri vereceğiz. Ve yarışmamızın finalini guletlerin babası olarak bildiğimiz ve geçtiğimiz aylarda vefat eden Erol Ağan tersanesinde guletlerin gölgesinde tamamlayacağız” diye konuştu.

“Bodrum Cup’ı Erman Aras başlatmadan önce Era Yat kulübü kurulmuştu. Burada onlarca sporcu yetiştirdi, aralarından Avrupa ve Dünya şampiyonları çıktı” diyen Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, “Ardından mavi yolculuk başladı. Süngercilikten itibaren Bodrum’un ustalarının elinden çıkan tirhandiller, guletler mavi yolculuğu yaşattı. O nedenle Erman Aras’a teşekkür ediyorum. Erman abide bu topraklarda böyle bir eser bırakmış oldu. Bu etkinlik herkesin birlikte el ele düzenlediği destek olarak hayata geçirdiği bir etkinlik. Bodrum Cup bir yarıştan çok Bodrum’un bir kültürüdür” diye konuştu.

KAMPANANIN ÇANI KOPTU

Konuşmaların ardından Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ve protokol üyeleri yarışmaların startının verilmesi için kampana çanını çalmak için kürsüye geldiler. Hep birlikte çanı tutarak çalınması için hareket edilince çan yerinden koptu. Yarışmaların başlangıç çanının kopması çeşitli şaka ve esprilere yol açtı.

Yarışmalar, Denizciler Derneği’nde yenecek basın kahvaltısının ardından Bodrum Kalesi açıklarından Bodrum- Bodrum etabı ile start verilerek başlayacak.

bodrum-cup-6-001.jpgbodrum-cup-5-003.jpgbodrum-cup-3-003.jpgbodrum-cup-4-002.jpgbodrum-cup-7-002.jpgbodrum-cup-9-001.jpgbodrum-cup-8.jpgbodrum-cup-11-001.jpgbodrum-cup-2-004.jpgbodrum-cup-1-003.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim