• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Boat Show-2005'e görkemli açılış

Boat Show-2005'e görkemli açılış
İstanbul Dünya Ticaret Merkezi CNR Fuar alanında 25. kez kapılarını açan Uluslararası İstanbul Boat Show-2005 Fuarı, deniz ve tekne tutkunlarını buluşturdu.
İstanbul Dünya Ticaret Merkezi CNR Fuar alanında 25. kez kapılarını açan Uluslararası İstanbul Boat Show Fuarı, deniz ve tekne tutkunlarını buluşturdu. Açılışa Başbakanlık Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hasan Naipoğlu, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Sami Kabaş, İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Miras ve çok sayıda davetli katıldı.Uluslararası İstanbul Boat Show Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu, Türkiye’de tekne, yelken denince lüks bir keyfin algılandığını, oysa gerçekte böyle olmadığını belirterek, şunları söyledi: “5 milyar liraya içinde oturma salonu, mutfağı, tuvaleti, banyosu olan bir gezinti teknesi alabilir ve hafta sonları tüm yaz boyunca denize açılarak keyif yapabilirsiniz. Ya da 20 milyar liraya 5 yıl taksitle kamaralı bir tekne alarak tüm hayatınızı deniz üzerinde geçirebilir, 50 bin dolara yatak odasından oturma odasına, çocuk odasından banyosuna daha geniş bir tekne alarak teknede yaşayabilirsiniz. Türkiye’de marina kiraları da sanıldığı kadar yüksek değil. 5-6 metrelik bir tekne için yıllık 200-300 dolar ya da en fazla 3 milyar lira ödeyerek teknenizi güvenle marinalara bağlayabilirsiniz.”(BoatShow-2005 Fuarıın açılış kurdelasını, Başbakanlık Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hasan Naipoğlu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, NTSR Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu ve NTSR Ceo'su Nuri Tığlıoğlu beraber kesti)

F1 TUZLA’DA DOÐDU

Fuarın açılışında konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, fuarın, binlerce ziyaretçiyi ağırladığını, yabancıların gözünü Türk tersanelerine çektiğini belirterek, dünyada en iyi 40 fuar arasında sayıldığını söyledi. Yalçıntaş, denizcilik ile Formula 1’in ilginç bir kesişme noktası olduğunu, Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone’un Tuzla Tersanesi’nde bir yat yaptırmasının ardından yarışların İstanbul’da düzenlenmesine karar verdiğini hatırlatarak, “Ecclestone, Tuzla’daki yatlardan övgüyle söz etti ve yatların çok para ettiğini, bu yüzden ikinci yatı kullanmadan satacağını söyledi” diye konuştu.
Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan yaptığı konuşmada, alınan vergilerin yüksekliğine işaret ederek "Maliye Bakanlığı bürokratları, binlerce tekneyi Türk bayrağından kaçırıyor. Adam gidiyor iki bin dolara yurt dışında bir şirket kuruyor vergi vermiyor. Maliye bürokratları bunu görmek zorunda. Eğer bu tekne sahiplerinden para almak istiyorsa, bu vergileri düşürmek zorundadır" dedi.Başbakanlık Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hasan Naipoğlu, Denizcilik Müsteşarlığının amatör denizcilere her türlü desteği verdiğini belirterek şunları kaydetti; "Denizcilik Müsteşarlığı amatör denizcilere her türlü imkanı sağlamak amacıyla gerekli yasal düzenlemeleri yapmıştır. Ayrıca yat inşatının ülke sathında üretimi için her bölgede yat inşa alanları tahsis etmiştir" dedi.

152 tekne görücüye çıktı

NTSR Fuarcılık tarafından organize edilen Boat Show Fuarı’nda fiyatları 5 bin YTL ile 4 milyon euro arasında değişen 152 tekne görücüye çıktı. Uzunlukları 4.15 metre ile 20 metre arasında değişen teknelerin en düşük ağırlığı ise 250 kilodan başlıyor ve 30 bin kiloya kadar uzanıyor. 160’ı tekne, yelken, yat, gemi üreticisi, 40’ı yan sanayi ve aksesuar ürünleri sunan toplam 200 firmanın katıldığı fuar, 9 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.
DenizHaber.Com-Özel
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim