• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

"Biz Türkler denize bakmasını bilmiyoruz"

"Biz Türkler denize bakmasını bilmiyoruz"
Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kıraç, Türkiye'nin denize bakmasını bilmediği ve denize ters oturan bir toplum olduğunu söyledi.

Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kıraç, Türkiye'nin denize bakmasını bilmediği ve denize ters oturan bir toplum olduğunu söyledi.

Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Türkiye'nin denize bakmasını bilmediği ve denize ters oturan bir toplum olduğunu söyledi Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Türkiye'nin denize bakmasını bilmediği ve denize ters oturan bir toplum olduğunu söyledi.

Kıraç, Türkiye'de denizcilik ve kızı İpek Kıraç'ı iş dünyasına nasıl soktuğunu anlattı. Kızı İpek Kıraç'ın, annesinin hastalığından dolayı doktor olmak istediğini, bu fikirden kendisini vazgeçirebilmek için çok çabaladığını söyleyen Kıraç, "Bu çocukcağızı bıraksaydım doktor olacaktı. Dolayısıyla tıp okumasına mani olan bir adamım. O nedenle mutluyum. Çünkü annesinden ve babasından kalan sanayinin içinde olması gerektiğine inandım. Bunun için onu biraz zorladım. Fakat çok enteresan, bu konuyu çok sevdi ve burada tutundu. Çok da başarılı oldu. O nedenle çok mutluyum. Başarılı olacağını küçük yaşından beri biliyordum. Çünkü inandığı, bildiği, sevdiği işe sahip çıkıyor. Sonuna kadar gidiyor. Yalnız annesinin rahatsızlığı nedeniyle, bir anda çok büyük bir dönüş yaptı ve dedi ki "Ben tıp okuyacağım'. Onun için gitti biyoloji okudu" dedi.

-"DENİZİ KULLANAMIYORUZ"-

Türkiye'de denizlerin kullanımı konusuna da değinen Kıraç, Türkiye'nin 8 bin 300 kilometrelik sahil şeridi olan bir ülke olduğuna söyledi. Kıraç, şöyle devam etti:

"Denizin içinde. Yarımada gibi bir şey... Biz Türkler denize bakmasını bilmiyoruz. Denize ters oturan bir toplumuz ama deniz önümüzdeki teknolojilerle beraber çok mühim bir faktör olacak ve deniz sektörü büyüyecek Türkiye'de. Denizi biz kullanmıyoruz halen. Bu büyüme içinde Sirena'nın mühim yeri olabilir, olması lazımdır, öncülük yapması lazımdır ve çok başarılı olması lazımdır. Buna inanıyorum."

Sirena Marine CEO'su İpek Kıraç ise, kendi markalarını geliştirmek ve yelkenli üretiminde kendilerini zirveye çıkarmak için uzun ve büyük planları olduğunu belirterek, "İnşallah onları gerçekleştirmek için ekibimizle, dizaynırlarımızla, danışmanlarımızla desteğimizle bir yerlere geleceğiz" dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mehmet İlkel
17 Şubat 2013 Pazar 14:03
seri yelkenli üretimi
Beyfendiye katılıyorum, altı tarafımız deniz olmasına rağmen, ne kadar denizci olduğumuz aşikar. Denize bakmasını her şekilde bilmiyoruz.

Beyfendi de Türk insanına bakmayı becerememiş. Seri üretim yelkenli...! Türk; rüzgar gibi görünmez bir güce güvenip yola çıkmaz. Gaza bastı mı makinanın sesi ile tüm koyu inletmek ister. 10m lik tekneye 700 beygir motor takmanın yolunu arar. Yelkenlide
mangal yapamamak ise vazgeçmesi için yeterlidir.
Bindiği teknenin tonlarca ağırlıkda olması gerekir lakin hafif tekneye de güvenemez.
Buna rağmen seri üretime geçmek, valla bravo.
78.172.245.74
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim