• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 9 °C

Birleşik Krallık’ta açık denizde jeotermal keşfetmek için konsorsiyum oluşturuldu

Birleşik Krallık’ta açık denizde jeotermal keşfetmek için konsorsiyum oluşturuldu
İngiltere ve Danimarka'dan üç şirket, Birleşik Krallık'ın açık denizinde jeotermal kaynakları araştırmaya ve geliştirmeye odaklanacak ‘Aquarius Kuzey Denizi Jeotermal Birliği'ni başlattı.

dCarbonX Ltd, ZeGen Energy Ltd ve Ross DK A/S şirketleri, Aquarius Kuzey Denizi Jeotermal Birliği’nin kurulduğunu duyurdu. Bu yeni ve heyecan verici uluslararası grup, Birleşik Krallık’ın açıklarında derin denizde jeotermal kaynakları keşfetmeye ve geliştirmeye odaklanacak.

dCarbonX’in kurucusu Dr. John O’Sullivan, “‘Kova (aquarius)’ veya ‘Su Taşıyıcı’, Birleşik Krallık (BK) açıklarında derine gömülü olan jeotermal enerjiyi BK iklim hedefleriyle temiz enerjiye yönelik toplumsal ihtiyaçları birleştiren ortak hedefimizin mükemmel bir temsilidir” dedi. “Birleşik Krallık’taki ilk açık deniz jeotermal projelerini birlikte geliştirmek, finanse etmek ve teslim etmek için Ooeratörlerle aktif olarak çalışıyoruz.”

Her bir tarafın Aquarius’da % 33,3’lük bir hissesi var ve grup, toplu olarak açık deniz keşif, sondaj, operasyon ve finansman konularında müthiş bir uzmanlık sergiliyor. Daha istisnai olarak, Aquarius’un bu yenilikçi projeleri sunmak için gereken teknolojiler ve iş akışları hakkında benzersiz bir anlayış sağlayan önemli jeotermal deneyimi ve pazarlama perspektifine sahipler.

ZeGen Energy’nin kurucusu Kirsten Pasturel, ” Aquarius’un doğuşunu nihayet duyurmaktan heyecan duyuyoruz” dedi, “Üç şirketteki ortak benzersiz uzmanlık, enerji dönüşümünde, hem toplumu hem de endüstriyi hızlandırmak ve desteklemek için işbirliği içinde çalışma stratejimizin temelini oluşturuyor.”

Aquarius, mevcut varlıkların jeotermal potansiyelini keşfetmek için bir dizi büyük Kuzey Denizi Operatörü ile aktif olarak çalışıyor ve ilk odak noktası açık deniz platform elektrifikasyonu. Ek olarak, yeşil alan jeotermal keşif fırsatları da değerlendiriliyor ve bu da Birleşik Krallık’ta yeni bir açık deniz aktivitesi, enerji güvenliği ve uzun vadeli vasıflı işler dönemini destekleme sözü veriyor.

Ross DK A/S’nin Kurucusu Lars Andersen, “Aquarius üçlüsüne gömülü olan benzersiz beceri setleri ve deneyim kombinasyonu, operatörler tarafından kabul edildi ve Birleşik Krallık açık deniz jeotermalinde oyun değiştirici oldu. Yenilikçi ve tescilli “Aquarius Toolbox”, açık deniz jeotermal projelerinin ticari potansiyelini incelemenin merkezinde yer alıyor ve önemli fırsatların önceliklendirilmesine olanak tanıdı” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim