• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Bir haftada aynı uçak gemisinde görev yapan üç denizci intihar etti

Bir haftada aynı uçak gemisinde görev yapan üç denizci intihar etti
Bir hafta içerisinde “USS George HW Bush” savaş gemisinde görev yapan üç denizcinin intihar ettiği öğrenildi. Yetkililer, gemideki birbiriyle bağlantısı olmayan ölümleri araştırıyor.

ABD’ye ait USS George HW Bush savaş gemisinde görev yapan 4 denizcinin intihar ettiği belirtildi. Mürettebatın üçünün aynı haftada intihar etmesi dikkat çekti.

İlk önce Robert John Bartulewicz III isimli denizci 16 Temmuz’da öldü. Mürettebatın baş elektronik teknisyeni James Harold Shelton ise 14 Eylül’de hayatını kaybetti.

Vincent Forline ve Ethan Thomas Lee Stuart isimli iki denizci daha 19 Eylül’de intihar etti. Forline havacı ordu donatım görevlisiyken Stuart pilot olarak görev yapıyordu.

Dört kişi de ABD’nin uçak gemisi George HW Bush’ta görevlendirilmişti. The Navy Times’a göre, tüm ölümlerin intihar olduğu belirtildi.

Geminin demirlediği Virginia’daki federal ve yerel polis görevlileri intiharları araştırıyor.

Daha önce Kasım 2017’de bir mürettebat üyesi intihar etmişti.

USS George HW Bush gemisi, 28 ay sürecek uzun süreli bir bakım için şu anda Virginia eyaletinin Norfolk şehrindeki limanda bulunuyor. Ölümlerin hiçbiri uçak gemisinde gerçekleşmedi.

Atlantik Donanma Hava Kuvvetleri sözcüsü, “Denizciler aynı birimlerde hizmet etmiyordu ve ölümleri arasında bir bağlantı olmadığı görülüyor. Mürettebatta herkes birbirine destek oluyor ve ihtiyacı olanlara da kolaylık sağlıyor” dedi.

Geminin Birlik Komutanı Sean Bailey, ölümlerden üzüntü duyduğunu belirtti.

Geminin Facebook sayfasında paylaşılan açıklamada Bailey şu ifadeleri kullandı:

“Yenilmezler, aileler ve dostlar… Büyük bir üzüntüyle geçen hafta üç denizcinin birbirinden ayrı bağımsız şekilde intihar ettiğini teyit edebilirim. Çok üzgünüm. (...) Bu ölümler son iki yıldaki üçüncü, dördüncü ve beşinci mürettebat üyesinin intihar ettiğine işaret ediyor. Şimdi yas tutmak, birbirimize destek olmak ve ihtiyacı olanlarla ilgilenmek için mürettebat ve aile olarak kucaklaşma zamanı. Başka bir intiharı engellemek için nasıl birlikte çalışabileceğimize ilişkin öneri ve fikirlerinizi ortaya koyarak herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Yardım istemenin asla utanılacak veya geri tepecek bir şey olmadığını yinelemek istiyorum.”

Bailey, yaslı mürettebat üyelerine yardımcı olmak için “din görevlisi, psikolog ve rehberlerin” gemide bulunduğunu söyledi.

Nasim JAFARY - DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim