• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

Bir çılgın proje daha: Üsküdar ile Kabataş arası boğazın altından yaya tüneli

Bir çılgın proje daha: Üsküdar ile Kabataş arası boğazın altından yaya tüneli
Kadir Topbaş, Kabataş ile Üsküdar arasında “Yaya Tüneli ile bir yürüyüş yolu” oluşturacaklarını açıkladı. Üsküdar’da Marmaray metrosundan inen yolcular, denizin altından, yürüme bandı ile karşı yakaya geçip, Kabataş metrosuna ulaşabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,İBB Meclisi’nin Nisan ayı oturumlarının son gününde, 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nun oylanması öncesi yaptığı sunumda, çok önemli vizyon projelerini açıklayacağını söyledi. İstanbul’da devam eden metro yatırımlarının yanı sıra önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak metro hatları yatırımlarını anlatan Topbaş, ilk bir projeyi Meclis kürsüsünden açıkladı.  

CHP sıralarından “Çılgın proje olmasın” şeklindeki sataşmaya, Ak Parti sıraları alkışla karşılık gelirken, Topbaş gülerek CHP sıralarına, “Sıkı durun” diye seslendi. Tüm meclis salonu heyecanla kendisinin ne söyleyeceğini bekleyen meclis üyelerini daha fazla heyecanlandırmayan Topbaş,  şu açıklamayı yaptı: “Üsküdar ile Kabataş arasında bir yürüme tüneli yapacağız. Üsküdar metrosundan çıkanlar, yüzeye çıkmadan, yürüme bandıyla Kabataş’taki metro istasyonuna gelecek. Oradan metroyla, Kirazlı’ya gidecek. Etiler’de finikülerle Aşiyan’a gidebilecek” dedi.

DAĞLARI DELİP GEÇECEĞİZ

Topbaş, İstanbul’a yeni tünel projelerini hayata geçireceklerini belirtip, “D100 karayolu üzerinde Çobançeşme’den gireceğiz, Küçükçekmece’den çıkacağız. Haramidere’den girip Büyükçekmece’den çıkacağız. Dağları delip geçeceğiz. Söylediysek yaparız” dedi. 

BOĞAZİÇİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜ PARK OLACAK 

Topbaş, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün bulunduğu alanı halka açacaklarını söyledi. Park ve Bahçeler Daire Başkanı’na bu konuda talimat verdiğini ifade eden Topbaş, “Mevcut ağaçlar kesilmeden, rengarenk ağaçları tespit edip, bir bölümü kiraz ağacı yolu, bir tarafı erguvan yolu, bir yerde de hatmi çiçeği yolu yapacağız. Rengarenk bir park olacak" dedi.

8 AYRI RAYLI SİSTEM İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR

Kendi döneminde 145 kilometre raylı sisteme ulaştıklarını, 76 kilometre metro inşaatının da devam ettiğini anlatan Topbaş, “Toplam 100 kilometrelik 8 ayrı raylı sistemin hazırlıkları bitti. Bu hatları bir ay içerisinde ihaleye çıkıyoruz" dedi.

Topbaş'ın hazırlıklarını duyurduğu hatlar şöyle:

-Yenidoğan-Çekmeköy-Sultanbeyli: 16,7 kilometre
-Pendik-Kaynarca-Tuzla: 11,6 kilometre
-Bağcılar-Kirazlı-Halkalı: 10 kilometre
-Göztepe-Ataşehir-Ümraniye: 13 kilometre
-Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı: 10 kilometre
-Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı: 15 kilometre
-Başakşehir-Kayaşehir: 6,5 kilometre
-Mahmutbey-Esenyurt: 17 kilometre

BOĞAZ'A PARALEL İKİ HAT

Topbaş, her iki yakanın sahillerinde ciddi yoğunluğun yaşanması nedeniyle Beşiktaş-Sarıyer ve Üsküdar-Beykoz arasında da metro yapılması için 1 ay içinde ihaleye çıkılacağını açıkladı. Topbaş, Etiler'den fünikülerle Aşiyan sahiline inileceğini de ekledi. 

E-5 TRAFİĞİ İÇİN TÜNELLER YAPILACAK

E-5 Karayolu'nda Çobançeşme'den başlayıp Büyükçekmece'ye kadar yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için tüneller inşa edeceklerini ifade eden Topbaş, “Yoğunlukları alta alacağız, tüneller Çobançeşme-Sefaköy, Sefaköy-Haramidere ve Haramidere-Büyükçekmece arasında yapılacak" bilgisini verdi.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ DENİZİN ALTINA ALINACAK

Yerel seçim çalışmaları sırasında seçime günler kala 'çılgın proje' olarak açıkladığı 'Unkapanı Köprüsü'nü denizin altına alma projesi' için de etütlerin tamamlandığını dile getiren Topbaş, “Böylece Haliç'in akıntısı normale dönecek ve daha temiz olacak. Haliç kurtulacak" diye konuştu.

KARAKÖY'DEN HALİÇ'E KADAR BİSİKLET YOLU

Karaköy'den Haliç'in sonuna kadar 2 metresi bisiklet yolu olmak üzere 10 metre genişliğinde bir yürüme yolu yapmayı planladıklarını söyleyen Topbaş, 6 tane de yeni cep otogar yapacaklarını dile getirdi.

İSTANBUL HAVAYOLLARI GELİYOR

İstanbul Havayolları Şirketi'ni kurmak üzere Ulaştırma Bakanı ile görüştüklerini vurgulayan Topbaş, “Ülke içinde uçacak ve baraj göllerine inebilecek, 'uçak taksi' tarzında çalışabilecek bir havayolu şirketi olacak" dedi.

İSTANBUL’A 1000 YENİ OTOBÜS

Topbaş, İstanbul’a 1000 yeni otobüs alacakların, tedavülden kalkan otobüsleri ise Afrika’nın kentlerine göndereceklerini ifade etti.  

CHP: TOPAŞ’IN MASALLARINI DİNLEDİK 

Topbaş’ın açıklamalarına ardından  CHP Grubu adına söz alan İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, “Topbaş’tan masallar dinledik. Topbaş’ın sözüne ettiği zaman kaybı, kendisinden başkası değildir” diye konuştu. Sağlam, Topbaş’ın açıkladığı projeyi, “ Peki bunun çalışmasını yaptınız mı? Ters akıntı var, balıklar var, canlılar var. Nasılsa bir daha ki dönem siz olmayacaksınız. ‘Benden sonra, CHP’liler  doğruyu tespit etti yapmadı’ diyeceksiniz” sözleriyle eleştirdi.

Kaynak: Hürriyet

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim